9.The school day begins at 8:45.Class teachers meet the class and check who is present and absent at the beginning of the day.We meet as a whole school once a week on Fridays.The head teacher speaks to the whole school.Morning lessons begin at 9:05.There are three one-hour lessons with a fifteen-minute break.The lunch break is from 1 pm to 1:45.Afternoon lessons begin at 1:50 and the school day finishes at 4 pm.
All students study and take exams in maths,science and English.In addition,they choose one subject from history,geography,Art,Design and Technology,French and Spanish..All students take PHSE(Personal Health and Safety Education)lessons but no exams are offered.
After school sports practice and matches are arranged on Wednesday afternoon and Saturday morning.Chess,music,language and theatre clubs also arrange meetings after school.Students may join as many clubs as they like,but should join at least one.
The school has a good record in sports.Last year we were champions(冠军)in football and tennis,and individual students won prizes for swimming and gymnastics.
27.The first lesson begins atD in the morning.
A.7:30 B.8:00 C.8:45 D.9:05
28.The school studentsConce a week on Fridays.
A.meet class teachers
B.review their lessons
C.listen to a speech
D.take some exercise
29.All students take an exam inA.
A.science B.history C.French D.PHSE
30.What can we learn from the passage?C
A.School lunch break lasts over one hour.
B.School football team wins matches every year.
C.Students can join more than one club.
D.Students do sports on Wednesday morning.
31.What would be the best title for the passage?B
A.A busy school day
B.Our colorful school life
C.My favourite school
D.My happy times at school.
分析 这篇文章主要讲了学生们在学校的生活从早晨8点45开始上学到下午4点钟放学,上午9点5分开始上课,一般上午上3节课,所有学生都要参加英语,数学和科学的学习和考试,我们还可以学习历史、地理、美术,设计等等课程,课下我们还可以参加各种各样的课外活动如象棋,音乐等等,我们的学校生活丰富多彩.
解答 27.D.细节理解题.根据Morning lessons begin at 9:05可知早课在9:05开始.故选D.
28.C.细节理解题.根据We meet as a whole school once a week on Fridays.The head teacher makes a speech to the whole school.可知我们全校在每周五集合一次.校长给我们做演讲.故选C.
29.A.细节理解题.根据All students study and take exams in Maths,Science and English.可知所有的学生学习参加数学,科学,和英语考试.故选A.
30.C.细节理解题.根据Students may join as many clubs as they like,but should join at least one.可知学生们喜欢加入几个俱乐部都可以,但是至少加入一个.故选C.
31.B.主旨大意题.通过阅读这篇文章可知在学校我们学习的课程很多,课下我们还可以参加各种各样的课外活动,所以说我们学校的生活丰富多彩.故选B.
点评 本篇短文是有关日常生活类阅读.短文比较简单易懂,所给的题目也比较简单,主要考查了学生对短文细节的理解,只要读懂短文,答案便会迎刃而解.