精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.The school day begins at 8:45.Class teachers meet the class and check who is present and absent at the beginning of the day.We meet as a whole school once a week on Fridays.The head teacher speaks to the whole school.Morning lessons begin at 9:05.There are three one-hour lessons with a fifteen-minute break.The lunch break is from 1 pm to 1:45.Afternoon lessons begin at 1:50 and the school day finishes at 4 pm.
All students study and take exams in maths,science and English.In addition,they choose one subject from history,geography,Art,Design and Technology,French and Spanish..All students take PHSE(Personal Health and Safety Education)lessons but no exams are offered.
After school sports practice and matches are arranged on Wednesday afternoon and Saturday morning.Chess,music,language and theatre clubs also arrange meetings after school.Students may join as many clubs as they like,but should join at least one.
The school has a good record in sports.Last year we were champions(冠军)in football and tennis,and individual students won prizes for swimming and gymnastics.

27.The first lesson begins atD in the morning.
A.7:30 B.8:00 C.8:45 D.9:05
28.The school studentsConce a week on Fridays.
A.meet class teachers
B.review their lessons
C.listen to a speech
D.take some exercise
29.All students take an exam inA.
A.science B.history C.French D.PHSE
30.What can we learn from the passage?C
A.School lunch break lasts over one hour.
B.School football team wins matches every year.
C.Students can join more than one club.
D.Students do sports on Wednesday morning.
31.What would be the best title for the passage?B
A.A busy school day
B.Our colorful school life
C.My favourite school
D.My happy times at school.

分析 这篇文章主要讲了学生们在学校的生活从早晨8点45开始上学到下午4点钟放学,上午9点5分开始上课,一般上午上3节课,所有学生都要参加英语,数学和科学的学习和考试,我们还可以学习历史、地理、美术,设计等等课程,课下我们还可以参加各种各样的课外活动如象棋,音乐等等,我们的学校生活丰富多彩.

解答 27.D.细节理解题.根据Morning lessons begin at 9:05可知早课在9:05开始.故选D.
28.C.细节理解题.根据We meet as a whole school once a week on Fridays.The head teacher makes a speech to the whole school.可知我们全校在每周五集合一次.校长给我们做演讲.故选C.
29.A.细节理解题.根据All students study and take exams in Maths,Science and English.可知所有的学生学习参加数学,科学,和英语考试.故选A.
30.C.细节理解题.根据Students may join as many clubs as they like,but should join at least one.可知学生们喜欢加入几个俱乐部都可以,但是至少加入一个.故选C.
31.B.主旨大意题.通过阅读这篇文章可知在学校我们学习的课程很多,课下我们还可以参加各种各样的课外活动,所以说我们学校的生活丰富多彩.故选B.

点评 本篇短文是有关日常生活类阅读.短文比较简单易懂,所给的题目也比较简单,主要考查了学生对短文细节的理解,只要读懂短文,答案便会迎刃而解.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.The girl in purple is new here,so  ________ people know her.(  )
A.fewB.a fewC.littleD.a little

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Who's going to _________ the baby while her mother is away?(  )
A.look ofB.look afterC.look like

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.There ____ going to be a basketball match this afternoon.(  )
A.areB.isC.haveD.will

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Their names            Sandy and Daniel.(  )
A.wasB.isC.areD.am

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Droughts (干旱)are common in Kenya.Before,they came every 10years,but now they seem to be hitting us more often and for a longer time.
We gave the droughts names:"longoza"was the drought when many animals died; there was the drought of the"planes"because food was dropped from the air by planes; and one particularly bad drought was called"man who dies with his money in his fist (拳头)",because,even if there was money,there was simply no food to buy.
I was born in 1951 in Machakos.From what my mother tells me,when I was 7,there was a serious drought.I clearly remember the terrible weather and the hunger.I can't tell you how many times I went to bed without eating."I slept like that,"is how we described it.I can't count the number of days when"I slept like that,"or describe the feeling of going to sleep hungry,knowing I'd wake up and there would still be no food for breakfast.
My father would leave early in the morning carrying a little basket to ask for food on credit (赊欠).Each night he would return home around 10:00p.m.My mother would try to encourage me by telling me to keep the water in our pot boiling so that when my father arrived we could quickly cook any food he brought in the already prepared water.I would keep the fire burning and the water boiling,along with the hopes that we would eat that night.But my father would arrive frustrated and empty-handed.And I would sleep like that.

59.The best title for the text isA.
A.A Hungry Childhood Caused by Droughts
B.Food and Hunger
C.Protecting the Environment
D.Droughts and Their Names
60.What does the drought of the"longoza"refer to (指代)C?
A.Many animals needed food dropped by planes.
B.People had to eat animals because of hunger.
C.Many animals died because of the droughts.
D.People died of hunger even if they had money.
61.Why would the author keep the fire burning and the water boilingB?
A.To wait for her father to come back to have supper.
B.To cook the food that her father would bring back.
C.To keep her house warm all night.
D.To make her hungry mother happy.
62.The sentence"I slept like that"means"D."
A.I was disappointed when my father came back empty-handed
B.I felt sorry because my family got hungry again
C.I went to sleep with no food for breakfast.
D.I went to bed with nothing to eat.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.A.Not at all.B.That's right.C.It doesn't matter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.the violin,yesterdayShe practiced playing the violin yesterday..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.In April,the weather in some places in Shanxi was really changeable.People still remember they have       four seasons in a week.(  )
A.organizedB.experiencedC.described

查看答案和解析>>

同步练习册答案