精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.以下是Sam对他最喜爱的一种名叫albatross的鸟,进行研究后所完成的报告中的一页,阅读有关信息,然后从A-E中选择正确的标题填入相应的板块中,完成71~75小题.
Sam's Project
The albatross
(71)D
There are more than 12 different types of albatross and the largest kind is the Wandering Albatross.Albatrosses are mainly found Antarctica,but some can be found near Alaska,China and Japan.
(72)A
Albatrosses eat mainly squid(鱿鱼) and fish,but they will follow ships to pick up food scraps.
(73)B
Albatrosses can live for a very long time,and one was recorded as living for 85 years.
(74)E
Albatrosses are very large birds that can fly very long distances.They spend most of their lives flying.In fact one albatross has been recorded as flying 6000 km in 12 days.
(75)C
The mother lays a single egg every two years.The baby usually comes out of the egg after about two months.
Resources used
www.Birdtalk.org (website)
Amazing Birds(video)
Seabirds magazine(Volume 2)
A.What do they eat?
B.How long can they live?
C.How do they have a baby?
D.Where do they live?
E.How do they travel?

分析 文章大意:
文章主要讲述了关于信天翁的一些事情,比如他们住在什么地方,它们吃什么,还有就是它们寿命多长,飞行能力怎么样,最后介绍了他们的繁殖能力.通过阅读这篇文章,可以让人在一定程度上了解信天翁这种生物.

解答 71.D,推理判断题,阅读本栏可知,本栏主要讲述了信天翁的数量和生活地点.故选D,它们住在哪儿?
72.A,推理判断题,本栏主要讲述了信天翁主要吃鱿鱼和其他鱼类,故A,它们吃什么?
73.B,推理判断题,本栏主要讲述了信天翁的寿命(living for 85 years),故选B,它们能活多久?
74.E,推理判断题,本栏主要讲述了信天翁的飞行情况,"can fly very long distances"一生可以飞很远,故选E,它们如何飞行?
75.C,推理判断题,本栏主要讲述了信天翁的繁殖情况,"a single egg every two years"每两年只产一个蛋,故选C,它们怎样繁育后代?

点评 考察段落大意总结.认真阅读试题背景,了解阅读材料的背景、话题或主题,是解决完成此题的关键.做此类题目,一定注意上下文之间的联系.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2017届江苏灌云县四队中学九年级上期第二次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空

Tom is fat. The doctor asks him to _______and _______.

A. eat more; exercise more B. eat less; exercise less

C. eat less; exercise more D. eat more; exercise less

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届江苏句容行香中学九年级上期末考试英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

用所给动词的正确形式填空,词数不限

1.The haze(雾霾) (influence)our life so seriously for a long time that many people has got ill because of it.

2.These books worth (read), you should read them in your spare time.

3.Jane entered the Dancing School, later she went on (study) in a middle school.

4.A wealthy manager (find) dead at the door of his building three days ago.[来源:学

5.While the boys (play) football, it began to rain heavily.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届江苏句容行香中学九年级上期末考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—It’s hard work. Shall we ask more friends help us?

—Good idea. As an old saying goes .

A. God helps those who help themselves

B. every dog has its day

C. the early bird catches the worm

D. many hands make the light work

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届江苏句容行香中学九年级上期末考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—What is that noise?

—Jones and her sister the football match.

A. have watched

B. are watching

C. will watch

D. watched

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Do you want to know what lives in the Earth's waters?Some 300scientists from  fifty-three different countries are (72)wondering the same thing.For the first time in history,scientists are trying to count how (73)many species (物种) of fish,animals and plants live under water.Everyone knows that oceans cover seventy per cent of the Earth's (74)surface.The study began in 2000and is expected to (75)end in 2013,at a cost of US$1billion.So far,scientists have got the number of more than 15,000species of fish and around 200,000species of animals and plants in the oceans.They expect to find at (76)least another 5,000species of fish in the near future.
Scientists believe (77)that the animals and plants they've found so far represent just 10% of the world's total underwater (78)population.That means that they may find almost 2million species of animals and plants by 2013."Our goal is to know as much about(79)life in the oceans by 2013as we know about life on land now,"says a woman scientist who is working on the project.
The newly-discovered animals or plants are not (80)all new.Many of them have already been discovered before and just never been recorded.Scientists are (81)worried that the variety (多样化) of species living in the ocean is becoming less because of humans.They hope their studies and reports will help people learn how human activity,such as fishing and agriculture,is affecting the oceans.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.His father was a footballcoach (教练).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.---Is there a No.2bus stop near here?
---Yes,there is.__________ at the second crossing,and you will find it.(  )
A.Turning leftB.Turn leftC.To turn leftD.Turns left

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.My parents often help melearn (learn) English.

查看答案和解析>>

同步练习册答案