精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Why should students play sports?Some people think that students play sports in order to get exercise.Others think it can help students have fun.But that is not enough.If students play sports,they can get more than healthy bodies.Why?Here are three more reasons.
Students who play sports do better in school.Some people think that doing exercise will take up students'study time.But a recent study has shown that students who play sports get better scores in school than those who don't.Exercise gets students to learn,remember things and concentrate better.
Students who play sports develop their teamwork spirits and learn problem-solving skills.When they are working together with others to win games and reach goals,they're learning how to be successful in practice.And these skills will be useful to them for study or their future work.
Playing sports can also improve confidence(自信).Students who play sports feel better about themselves.When they know they can improve and reach their goals by practicing,it builds their confidence.And sports can also help them communicate with others actively and make new friends.
Now,how about going out to play sports with your friends every day?
Students should (61)go out to play sports with friends every day.
Common reasonsStudents play sports to get exercise or enjoy (62)themselves




More  reasons
Playing sports helps students get better scores in school.
It also makes them learn,(63)remember things and concentrate better.
Students who play sports can learn how to be  (64)successful in practice.
Students develop teamwork spirits and learn problem-solving skills.
Playing sports can (65)improve students more confident(自信的).
Sports can help students communicate with others actively and make new friends.

分析 本文叙述了学生参加体育运动的原因,一是体育运动能够有助于学生取到更好的成绩,能够使学生更加专心地学习.二是体育运动可以发展学生的团队精神并且学会自己解决问题的技能.三是体育运动能够提高学生的自信心.

解答 61.go.细节理解题.根据Now,how about going out to play sports with your friends every day?可知现在,每天和朋友出去运动怎么样,跟在how about后面应该用动词的ing形式,而这里是放在情态动词should后面,应该用原形,故填go.
62.themselves.细节理解题.根据Some people think that students play sports in order to get exercise.Others think it can help students have fun.可知一些学生参加体育运动为了锻炼身体,其他人认为它可以帮助学生获取乐趣.这里have fun的意思是玩的高兴,过的愉快,还可以用enjoy来表示,后面跟反身代词,这里主语是Students,所以反身代词应该用themselves,故填themselves.
63.remember.细节理解题.根据Exercise gets students to learn,remember things and concentrate better.可知锻炼能使学生学习、记住东西和更加专心学习,故填remember.
64.successful.细节理解题.根据they're learning how to be successful in practice.可知参加体育锻炼的人学会如何在实践中取得成功,故填successful.
65.improve.细节理解题.根据Playing sports can also improve confidence.可知参加体育锻炼能够提高学生的自信心,故填improve.

点评 本文是一篇阅读填空题.考生应认真阅读文章,理清文章结构,了解大意,根据表格中的小标题在文中准确定位信息,找出相关答案或者依据,并注意部分单词首字母要大写,注意时态和语态等细节问题,有一定难度.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Can I have ________cakes,please?
-Sorry,there aren't ________cakes in my fridge.(  )
A.some; anyB.any; anyC.any; someD.some; some

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Listen to the passage and complete the following sentences(听短文,完成下列内容.每空格限填一词)
24.Susan is aprettyschoolgirl in a small town in California.
25.In her spare time,Susan likes todanceto pop music.
26.Susan is onlyfifteen/15years old and she is good at skating.
27.Whatever Michael teaches her,Susan can do iteasily.
28.After training she usually plays computer games with herbrother.
29.Susan prefers torestat home on weekends.
30.OnSundaymornings,Susan's father always makes breakfast for her.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

20.It was clever of Amy to work out such a hard problem.(保持句意基本不变)
Amy was cleverenough to work out such a hard problem.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Which of the following pictures shows that we should save the earth?(  )
A.B.C.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

4.根据要求完成小作文,词数:30-40词左右,中考结束后,你一定有许多打算,请写出最想做的一件事,并给出理由.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Smog is a big problem in many Chinese cities.But it seems that besides wearing a mask,few of us know what has caused the smog and what to do to beat it.In fact,burning too much coal and oil are the main causes of PM2.5and smog (雾霾).To solve the problem,we should clean our coal and oil or replace them with cleaner energy such as natural gas.We ordinary people can do something to help control smog,too.
What can we do to help beat the smog?
Choose to ta ke public transportation.Though many people have their own cars,they had better take public transportation,such as the subway or buses.If the destination (目的地) is not far away,you can also walk ______ride a bike.
Call the hotline 12369.You can call the number for complaints and questions about environmental issues.It is run by China's Ministry of Environmental Protection.If you call the number,some officers can come and try to solve the issues,so please remember it.
Report and resist pollutant source.If you find any pollutant source,take a picture of it and post it on your social media accounts.Remember to add"@local environmental departments"on weibo. Pay attention to factories that pollute the environment and don't buy products from them.
Our environment will become better if everyone is concerned (关注) with the environment.This is what we need in the future.So everyone can do something to beat smog.

61.What are the main causes of PM2.5and smog according to the passage?Burning too much coal and oil.
62.根据文章内容补全句子:
If you have environmental issues,you canCall the hotline 12369.
63.将句中横线处空缺的一个单词填出使句意完整.
If the destination is not far away,you can also walkor ride a bike.
64.从文中找出与下面句子意义相近的句子
If all of us keep an eye on the environment,the world will become more beautiful.Our environment will become better if everyone is concerned with the environment.
65.将文中画线句子译成汉语:多留意那些污染环境的工厂,不要购买它们的产品..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

8.A:Mr Smith,you often help children.(56)D
B:Yes,of course.Children often write to me and ask me how to solve their problem
A:(57)B
B:Many can't decide when to study and when to play.I think they should learn to achieve a balance between study and play.
A:I agree.Sometimes I get too much homework and(58)A
B:You must feel stressed out(压力重重的) from time to time,right?
A:Yes.Can you give me some advice?
B:OK.(59)C
A:I see.Thanks for your advice.
B:(60)E
A.I don't know which to do first.
B.What problems do most students have?
C.You can talk to your teacher,parents or friends.
D.Can you tell me something about your job?
E.You're welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-I'd like to talk to Mr.Green.
-I'm afraid not_____ he's having a class now.(  )
A.soB.butC.becauseD.and

查看答案和解析>>

同步练习册答案