分析 雾霾是中国许多城市的一个大问题.但是看起来除了戴上口罩,我们中很少有人知道雾霾的起因及如何治理它.事实上,燃烧太多的煤和石油是PM 2.5和雾霾的主要原因.为了解决这个问题,应该清理煤和石油,或者使用更清洁的能源,如天然气来代替它们.我们普通人也可以做一些事情来帮助控制雾霾.
我们能做什么帮助战神雾霾呢?
选择乘坐公共交通工具.虽然许多人们都有自己的小汽车,他们最好乘坐公共交通工具,如地铁或者公交.如果目的地不是很远,你也可以步行或者骑车.
拨打热线电话12369.你可以就关于环境保护投诉问题拨打此电话.它由中国环境保护部管理.如果你拨打这个电话,一些官员会来努力解决这些问题,所以请记住它.
报道和抵抗污染源.如果你发现一些污染源,拍照,并把它发在你的社交账号上.记得要在微博中@当地环境保护部门.多留意那些污染环境的工厂,不要购买它们的产品.
如果每个人都关注环境保护,那么我们的环境会变得更好.这是未来我们所需要的.所以请每一个人都做点事情来战胜雾霾吧.
解答 61.Burning too much coal and oil.细节理解题.题干意为:根据文章,PM2.5和雾霾的主要原因是什么?根据In fact,burning too much coal and oil are the main causes of PM2.5and smog (雾霾).可知燃烧大量的煤和石油是它们的主要原因.
62.Call the hotline 12369.细节理解题.根据Call the hotline 12369.You can call the number for complaints and questions about environmental issues.可知如果你有环境问题,可以拨打热线电话12369.
63.or.单词填空题.根据文中可知当目的地不是很远,可以选择步行或者骑车,前后是选择关系,故填写or.
64.Our environment will become better if everyone is concerned with the environment.题干中所给句子是if引导的条件状语从句,其句意是"如果我们所有人都关注环境,世界将会变得更加美好.",其所表达的意思正好与Our environment will become better if everyone is concerned (关注) with the environment.一致.
65.多留意那些污染环境的工厂,不要购买它们的产品.英汉翻译题.pay attention to表示关注、留意.pollute the environment作后置定语修饰factories,表示污染环境的工厂,them则指代factories.
点评 本题是一篇说明文,主要讲述了我们该如何从自身出发去帮助治理雾霾的三种方式.文章篇幅短小,内容较简单,只要认真阅读,理解大意,仔细审题,联系上下文都可在文中找到相对应的答案或者依据,难度一般.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Name:Sara Age:14 Class:Junior 3 Student's progress report:My exam results are good in all subjects and I am very pleased about this because I did a lot of revision.My best results were in my favourite subjects,physics and chemistry,I know I am good at them and I enjoy dong scientific experiments. Teacher's report:Sara is an intelligent,hardworking student with an excellent attitude(态度) to her schoolwork.She is quite shy and should be encouraged to join school clubs and afterschool activities. |
| Name:Steve Age:15 Class:Junior 3 Student's progress report:I am happy because my exam results are a lot better than they were last term.I love computers and computer games and my best grades were in Information Technology.I would love to be a computer programmer but I don't know if I'm clever enough.But I wouli like to do work with computers.The other thing I'm really interested in is languages.I enjoy learning English and find translation quite easy. Teacher's report:Steve is a lively and popular student who has made much progress this term.However,he needs to be more serious and organised if he wants to become a computer programmer.He should get good results in math.Steve's Enhlish has improved a lot.Perhaps he should consider becoming an English teacher. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | what to do; on your own | B. | what to do; by yourself | ||
| C. | how to do; by yourself | D. | how to do; alone |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| Students should (61)go out to play sports with friends every day. | |
| Common reasons | Students play sports to get exercise or enjoy (62)themselves |
More reasons | Playing sports helps students get better scores in school. It also makes them learn,(63)remember things and concentrate better. |
| Students who play sports can learn how to be (64)successful in practice. Students develop teamwork spirits and learn problem-solving skills. | |
| Playing sports can (65)improve students more confident(自信的). Sports can help students communicate with others actively and make new friends. | |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com