精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.For hundreds of years,the people of a Scottish town believed that a dinosaur-like strange creature(生物) lived in a nearby lake called Loch Ness.Many said they saw the creature,but no one could prove it was real.
In 1934,a London doctor,Robert Kenneth Wilson,gave a newspaper a photo of the strange creature.He took the picture,he said,when he suddenly saw the animal in the lake one morning.The news traveled around the world.People came from everywhere to see this creature,now called the"Loch Ness Monster."Then,in 1993,a man named Christian Spurning surprised everyone.He said the photo of the"Loch Ness Monster"was a lie.He and some friends created the famous picture themselves,and then Wilson gave it to the newspaper as a practical joke.
Today,tricks and jokes like this are common,and many are spread using e-mails.Some can be funny,but others can cause trouble.In August 2000,an e-mail was sent from a large British supermarket chain(连锁店)---Safeway---to thousands of its shoppers.It said,"Store prices are going to increase 25percent.If you don't like this,go to another store."It was signed(签名),"the Safeway Team."The e-mail worried many of Safeway's shoppers and caused big problems for the supermarket.Later,Safeway discovered what happened.Someone broke into the company's website and sent the cheating e-mail.
Not all tricks are as bad as this one.Some make us laugh,and others surprise us.In the end,they all show us that seeing is not always believing.

50.Who took the photo of the"Loch Ness Monster?"D
A.A Scottish.            
B.Robert Kenneth Wilson.
C.Christian Spurning.   
D.Nobody.
51.How did the supermarket Safeway get its trouble?C
A.It received an e-mail from a dangerous person.
B.Its price would have to increase by 25percent.
C.Its website got broken into.
D.It lost a lot of shoppers.
52.Which of the following is TRUE?A
A.Wilson gave the picture to the newspaper as a joke.
B.A dinosaur-like creature lives in the lake Loch Ness.
C.Most people use e-mails as tricks and jokes to trouble the world.
D.Because of the cheating e-mail the store prices are going to increase.

分析 数百年来,一个苏格兰小镇认为一只像怪物的恐龙住在附近的一个湖,这个湖被称为尼斯湖.许多人说他们看到过生物,但是没有人能证明它是真实的.1934,一个伦敦的医生,罗伯特•威尔逊,给了一家报社一个怪物的照片. 他说,一天早晨,当他突然看见湖里有个动物时,他拍下了这张照片.这个消息传遍了全世界.各地的人们都来看看这个生物,现在被称为"尼斯湖怪兽".然后,在1993,一个名叫基督徒斯珀林的人让所有人感到惊讶.他说,尼斯湖怪兽的照片是伪造的.他和几个朋友自己创造了这张著名的图片,然后威尔逊给了报社,制造了一个恶作剧.今天,这样的技巧和笑话是很常见的,许多是通过电子邮件传播.一些可能是有趣的,但有的恶作剧可能会引起麻烦.
   文章同时还列举了2000年8月英国一家超市连锁店因有人侵入电脑网页发送欺骗性信息所造成的麻烦.当然并不是所有的骗局都这么糟糕,有些让我们大笑,有的则让我们吃惊,最终,它们会告诉我们一个道理,那就是"眼见不一定为实".

解答 50.答案:D  推理判断题 根据原文中的He and some friends created the famous picture themselves,and then Wilson gave it to the newspaper as a practical joke.可以推知"Christian Spurning 和几个朋友自己创造了这张著名的图片,然后威尔逊给了报社,制造了一个恶作剧."即:没有人拍"尼斯湖怪兽"的照片,故答案为:D
51.答案:C  细节理解题 根据原文中的Someone broke into the company's website and sent the cheating e-mail.可知"因有人侵入电脑网页发送欺骗性信息而给这家超市连锁店所造成了麻烦"故答案为:C
52.答案:A    细节理解题  根据原文中的and then Wilson gave it to the newspaper as a practical joke.可知"威尔逊把图片作为恶作剧给了报社."选项A正确;根据短文的介绍并没有一只像怪物的恐龙住在尼斯湖,推知选项B错误;选项C题干的意思是"大多数人用电子邮件来发送骗局和笑话给世界造成麻烦"与短文介绍不符合,并不是大多数人,所以选项C错误;选项D题干的意思是"由于那封欺骗性的电子邮件,商品价格即将提高"根据原文介绍Later,Safeway discovered what happened"后来这家超市查出了发生问题的根源,所以不会像电子邮件上说的那样提高商品价格"所以选项D错误;故答案为:A

点评 做阅读理解时,要注意培养自己快速阅读的习惯.切不可在个别难懂的词句上磨蹭,只要全篇理解了,个别难懂的词句可以根据上下文和构词法去猜测,去推断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.The American                will not leave China until she finishes her Chinese study in the university.(  )
A.womanB.womenC.man

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.I _____ with my QQ friend when Susan called me last night.(  )
A.was talkingB.talkedC.am talking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.-Could you lookafter my baby when I'm away tonight?
-Sure.I like to be with babies.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.(62)Friendship is one of the greatest pleasures that people can enjoy.A true friend does indeed find pleasure in our joy and share pity in our sadness.He or she is always at our side to give us his or her help.
Knowing how important friendship is,(63)we should be very careful in our choosing of a friend. We must choose someone who has a good character,who does everything good and who shows kindness of heart.We should avoid (避免)those people who are easily changed.
(62)友谊是人们能够享受到的最大的乐趣之一..
(63)我们在选择朋友方面应该很小心..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.An armless pianist who plays with his toes has won the first series of China's version of the internationally popular TV talent show,"China's Got Talent."
Liu Wei,a 23-year-old Beijing-born pianist,who lost both his arms at the aged of 10when he was electrocuted(触电)during a game of hide-and-seek.Liu Wei stayed in rehabilitation(康复)centre for 2years.When he got out,he was introduced to Beijing's disabled swimming team,and he managed to take 2gold medals in the National Disabled Swimming Championship at the aged of 14.But soon he was told not to do too much sport by the doctor.
Liu Wei was very sad.Luckily,
the door was shut on sports,but it opened in music..At the age of 18,he started to learn the piano.He could not find a teacher to lead him to play with his toes,so he began teaching himself.Liu said,"I knew if I tried,I might get a chance at success.If I didn't try,I would lose my future."
He carried on a daily 7-hour practice,his improvement gave him hope.He kept practicing and made progress gradually.In early 2011,he gave a memorable performance in Vienna's Golden Concert Hall.In 2012,he received the award"Top Ten People Who Moved China".

47.Liu Wei lost both his arms when he wasA years old.
A.10
B.14
C.23
48.Besides playing the piano,Liu Wei is also good atC.
A.playing games 
B.learning from others
C.armless swimming
49.Liu Wei was taught byC to play the piano with toes.
A.his teacher
B.his mother
C.himself
50.The sentence"The door was shut on sports,but it opened in music"means that Liu WeiB.
A.lost the future of music
B.got other chances at success 
C.couldn't do sports
51.The best title of this passage is"C"
A.One is never too old to learn
B.Time and tide wait for no man
C.Where there's a will,there's a way.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Iused to(过去常常)collect stamps,but now I am not interested in it any more.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Wait a minute.I have _____to tell you.(  )
A.something importantB.important something
C.anything important   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-They say there are many monkeys in this mountain.But I saw none of them last time I was here.
-Hope we can see _________ today.(  )
A.anotherB.othersC.someD.any

查看答案和解析>>

同步练习册答案