10.Have you ever heard of a famous charity called Operation Smile?We hope we can help you understand how we are trying to help children all over the world.
Operation Smile was started by a doctor and his wife.In 1982,together with some volunteers,they went to Philippines to help children who had holes in their lips or inside their mouths.68.It was difficult for them to eat or drink.
These volunteers worked very hard.But they worried that they could not carry on with the work because they were lack(缺乏) of money.Then they decided to start a charity so that they could help these needy children.They called it Operation Smile.
Operation Smile works in more than twenty developing counties and has cured over 10,000children who have problems with their mouths.Operation Smile has won many prizes for its work and in 1999they even started a special event called"The World Journey of Hope".5,000children in 18countries are cured during the event.
On the other hand,Operation Smile trains health care professionals in developing countries so that they can continue to help children when Operation Smile has left.As to the children with much more serious problems,they will send them to America for further treatment.
So show your kindness and generosity(慷慨) to the needy children now.You can send your donation to Operation Smile at local bank.69.The children who can smile now will thank you.
66.Does Operation Smile help the children who have problems with their mouths?Yes,it does.
67.How many developing counties does Operation Smile work in?Morethantwentydevelopingcounties
68.将划线句子译成汉语.对于他们来说吃喝是困难的.
69.将划线句子译成汉语.那些已经能够展开笑容的孩子会向你致以谢意
70.给短文拟一个适当的标题.Operation Smile.
分析 本文主要介绍了一个世界著名的慈善机构Operation Smile,意在帮助读者更好的理解它是如何帮助全球有困难的孩子的.
解答 66.Yes,it does.细节理解题.根据they went to Philippines to help children who had holes in their lips or inside their mouths.可知Operation Smile帮助那些嘴唇或口腔有问题的孩子,故答案为:Yes,it does.
67.More than twenty developing counties 细节理解题.根据Operation Smile works in more than twenty developing counties and has cured over 10,000children who have problems with their mouths可知Operation Smile 在超过二十个发展中国家和治愈了超过10000名儿童与他们的嘴的问题,故答案为:More than twenty developing counties.
68.句子翻译题.本句考查句型It was difficult/hard for sb to do sth意为"对某人来说做某事是困难的";故答案为:对于他们来说吃喝是困难的.
69.那些已经能够展开笑容的孩子会向你致以谢意 句子翻译题.根据本句中的who can smile now 是定语从句,修饰先行词the children.故答案为:那些已经能够展开笑容的孩子会向你致以谢意.
70.Operation Smile主旨大意题.本文围绕着一个核心话题Operation Smile展开的,所以以Operation Smile为主旨大意题最合适;故答案为Operation Smile.
点评 这是一篇任务型阅读,做题的时候要看清要求,要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子从而得出符合文章内容的正确答案.