分析 短文讲了作者告诉我们一些关于颜色奥秘的事情.颜色可以影响我们的心情和生活,在文章中,作者给出了很多例子来说明颜色对人们生活的影响,各种颜色对我们情绪的影响,说明了颜色的奥秘之处.
解答 答案:61.A 细节理解题.根据第一段第一行句子Do you like yellow,orange,or red?If you do,you must be an active person who enjoys life.你喜欢黄色、橙色或红色吗?如果你喜欢,你一定是个热爱生活积极活跃的人.可知一个活跃的人可能会喜欢黄色、橙色或红色.故选A.
62.C 细节理解题.根据第二段第一行句子Colors do influence our moods(情绪) yellow room makes most people feel more cheerful and more relaxed than a dark green one.颜色能影响人的情绪,黄色的房间比深绿色的房间更能使人更愉快放松.可知黄色的房间比深绿色的房间更能使人更愉快放松.故选C.
63.C 细节理解题.根据第二段第二行句子On the other hand,black is depressing(令人压抑的).There was a black bridge ever the Thames River,near Leaden.The number of people who killed themselves on that bridge used to be larger than on any other bridge.另一方面,黑色是令人压抑的.在泰晤士河畔有一座黑色的桥,在这座桥上自杀的人要比在其他桥上的更多.可知是因为黑色的桥使人感到压抑.故选C.
64.B 细节理解题.根据最后一段第一行句子In the factory,the workers will work better,hander,and have fewer accidents when their machines are painted orange rather than black.在工厂里,工人将工作的更好,当他们的机器漆成橙色而不是黑色时则事故更少.故选B.
65.B 主旨归纳题.根据整篇文章内容讲的都是颜色的话题和第二段第一句Colors do influence our moods(情绪).颜色影响我们的情绪.可知短文分别讲了不同的颜色的特点和影响,即颜色的奥秘.故选B.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
Paper cutting | The art of paper cutting turns a simple thing like a piece of paper into a beautiful piece of art.People often put these art pieces on the doors,windows and walls of their houses to celebrate the Spring Festival.They are the symbols of wishes for good luck and a happy year. |
Sky lanterns | Sky lantern are made of bamboo and covered with paper.People used to send out sky lanterns when they were in trouble.But today,people light the lanterns and watch them rise into the sky with their wishes.Sky lanterns are seen as bright symbols of happiness and good wishes. |
Chinese clay art | To make Chinese clay art,the clay is shaped by hand into things such as cute children or characters from Chinese fairy tales and stories.They are then covered with paint.These small pieces of clay art show the love that all Chinese people have for life and beauty. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A.But anger must be let out in the right way,without hurting others or yourself. B.Don't let your anger control you. C.As soon you can find your problems,you may cry to relax. D.Usually,your body will tell you when you are angry. E.After doing that,you'll find those bad feelings can start to go away. F.Many things can make you angry. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com