精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Every year people in the West celebrate Easter(复活节).Easter falls on April 8this year.It is a very old Christian(基督教) festival.It is older than Christmas.At Eastern,Christians remember the death of Jesus and his coming back to life.
Eggs are very important at Easter.It is because an egg is the start of a new life.The eggs come in special boxes.They are wrapped in lovely silver paper.
When Kids open them,they find a chocolate egg in two halves.And inside there is candy.Kids get to eat a lot of chocolate at Easter-sometimes more than they want.At Easter kids also boil eggs and paint them pretty colors.
Everybody knows about Santa Claus(圣诞老人),but did you know about the Easter Bunny(复活节兔子)?He is a character kids love nearly as much.There are always bunnies at Easter.But what's so special about them?Like eggs,rabbits are close to the idea of new life,because rabbits have lots of babies.

51.Easter is inB this year.
A.January
B.April
C.July
D.September
52.Christians remember the death of Jesus onD.
A.April Fool's Day
B.Halloween
C.Christmas
D.Easter
53.On Easter Day,children can getA.
A.chocolate eggs
B.apple pies
C.clothes
D.balls
54.You will think of Easter when you seeC.
A.Hello,Kitty
B.Mickey Mouse
C.a bunny
D.a polar bear
55.Eggs are very important at Easter becauseD.
A.they are easily broken
B.they are delicious
C.they are very cut
D.they can mean new life.

分析 这是一篇关于西方一个节日--复活节的短文.文中介绍了复活节的由来,庆祝过程.

解答 51.答案:B.细节理解题.阅读短文第一段可以找到相关信息:Easter falls on April 8 this year.由此可以知道:今年复活节在4月8日,故选:B.
52.答案:D.细节理解题.阅读短文第一段可以找到相关信息:At Eastern,Christians remember the death of Jesus and his coming back to life.由此可以知道:基督徒在复活节记念耶稣的死亡和他的复活.故选:D.
53.答案:A.细节理解题.阅读短文第三段可以找到相关信息:When Kids open them,they find a chocolate egg in two halves.由此可以知道:在复活节,孩子们得到巧克力彩蛋,故选:A.
54.答案:C.细节理解题.阅读短文最后一段可以找到相关信息:Everybody knows about Santa Claus(圣诞老人),but did you know about the Easter Bunny(复活节兔子)?He is a character kids love nearly as much.There are always bunnies at Easter.(大家都知道圣诞老人,但你知道复活节兔子吗?他是一个孩子们非常喜欢的人物,总是有复活节小兔子.)由此可以推断出:当你看到复活节兔子,就会想到复活节,故选:C.
55.答案:D.细节理解题.阅读短文第二段可以找到相关信息:Eggs are very important at Easter.It is because an egg is the start of a new life.由此可以知道:鸡蛋在复活节非常重要,因为鸡蛋是新生活的开始.故选:D.

点评 首先通读全文,了解文章大意,然后弄清题干意思,对照短文信息确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Zhang Hua enjoys         music.(  )
A.listenB.listen toC.listeningD.listening to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.The most unusual museum in London is the Science Museum.In most museums,there's no shouting and no running,and you aren't allowed to touch the exibits.But the Science Museum is different…because it's noisy!People talk about what they can see and do there,and some of the machines are noisy as well.Visiting the Science Museum is fun and it's a great way to learn about science because you can work things out and try out ideas.
When I go to the Science Museum,I go to the Launch Pad.This is my favorite room because you can do physics experiments.For example,if you want to fill a bag with falling sand,you have to move a kind of truck on wheels into the correct position.
Then I go upstairs to the Human and Nature room.You can compare your speed with animals there.You hear a noise and push a button.If you aren't fast enough,the lion catches you!I'm faster than all my friends,but the lion still catches me.
There are also rooms on transport,the environment and space,technology,as well as maths,physics and chemistry.
You can do a lot of things in this museum,but you have to obey some rules as well.For example,you mustn't take photos of the exibits in the museum.But you can buy postcards of them in the museum shops.
Above all,the Science Museum is free.That means you can drop in for a few minutes or you can stay as long as you like it's open every day,from 10am.to 6pm..So if you go to London,make sure you visit the Science Museum.It's my favorite museum in the whole world.

51.What's the name of the MuseumA?
A.The Science Museum.
B.The Transport Museum.
C.The Physics Museum.
D.The Space Technology Museum.
52.The room the auther likes best isD.
A.the Environment room
B.the Chemistry room
C.the Human and Nature room
D.the Launch Pad
53.Which of the following things isn't allowed in the museumB?
A.Buying postcards.
B.Taking photos of the exibits.
C.Doing physics experiments.
D.Comparing your speed with animals there.
54.When we go to the Science Museum,how much should we payC?
A.Five pounds.
B.Six pounds.
C.No money.
D.Ten pounds.
55.How long is the Science Museum openC?
A.Six hours.
B.Nine hours.
C.Eight hours.
D.Ten hours.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Chuck Wall teaches management and human relations at Bakersfield College.He walked into class one day and told his students that their h(81)omeworkwas to perform one act of random(任意的) kindness.His students did not understand the assignment(任务),but the professor would not answer their questions.He e(82)ncouragedhis students to find it out for themselves.
One week later,the students entered the classroom excited to s(83)haretheir stories.One student told of distributing(分发) blankets to the homeless,another had contacted (联系)a long,lost friend,and another student r(84)eportedthat he had helped a dog to find its owner.Students were energized(激励) by the homework assignment and wanted other people to be kind too.W(85)iththe support of local businesses,the students made stickers to put on cars that invited people to do something k(86)indfor others.They sold the stickers and decided to donate the money to a center for the blind-not surprising as Professor Wall is blind.
Since then,s (87)imilarkindness activities have been organized in schools all over the world.Many schools organize a Random Acts of Kindness Week,a(88)roundNovember 13,to celebrate World Kindness Day.Some schools use each day of Random Acts of Kindness Week to perform
D(89)ifferentkind acts,such as making a new friend,helping someone,doing community (社团)service,or raising money for a charity.Students learn to c(90)onsiderother people and think about how small actions can make the world a better place.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.我将来想周游世界.
I want totravelaroundthe world in the future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Here is the bulletin board in Class 2.Some of the notes can be seen every day.Here are some notes before a holiday.Please read them and answer the following questions.
We want to say thanks to Miss Wang,our dear teacher.We couldn't have a wonderful English class without you.
Class 2
I am thankful to Annie for lending me the pen.I'll remember to bring mine next time.

Mary
The class meeting will be held this Thursday.The topic is"Thanks a lot."Please get ready.
Class 2
A thousand thanks to John.He always helps me clean the windows when I am busy.
Julia
Many thanks to Jack for helping with my Chinese homework.
Tom
I'm thankful to know that I have so many kind students.I love you all.
Miss Wang
51.The meaning of"bulletin board"isC.
A.广告栏   
B.寻物启事    
C.公告栏   
D.意见箱
52.When Julia was busy,what did John help her do?B
A.To do Chinese homework.
B.To clean the windows.
C.To do English homework.
D.To lend her a pen.
53.What is Miss Wang?B
A.A Chinese teacher of Class 2.
B.An English teacher of Class 2.
C.A Chinese teacher of Class 3.
D.An English teacher of Class 3.
54.Why did Annie lend the pen to Mary?D
A.Ann had too many pens.
B.Mary lost her pen.
C.Miss Wang asked her to do so.
D.Mary forgot to bring her pen to school.
55.What holiday might be coming according to the notes on the bulletin board?A
A.Thanksgiving Day  
B.Teachers'Day
C.New Year's Day   
D.Christmas.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.选择方框内的单词完成下列句子,使句子通顺,正确,每词限用一次
A.whenever   B.check    C.carefully    D.traditional    E.hobbies  F.over
61.We're receivedF100 e-mails from our young readers about their summer vacation plans.
62.Don't forget to go over your test paperCbefore you hand it in.
63.Linda has manyEsuch as singing,dancing and drawing.
64.Zongzi is a kind ofD Chinese food on Dragon Boat Festival.
65.PleaseB if we‟ve got what we need to make fruit salad.
66.It will always give you a big surpriseAyou visit the Mogan Mountain.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.She gave her son a ________ not to play on the street.(  )
A.warningB.letterC.report

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.The elephant is one of Thailand'ssymbols (symbol).

查看答案和解析>>

同步练习册答案