精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Here is the bulletin board in Class 2.Some of the notes can be seen every day.Here are some notes before a holiday.Please read them and answer the following questions.
We want to say thanks to Miss Wang,our dear teacher.We couldn't have a wonderful English class without you.
Class 2
I am thankful to Annie for lending me the pen.I'll remember to bring mine next time.

Mary
The class meeting will be held this Thursday.The topic is"Thanks a lot."Please get ready.
Class 2
A thousand thanks to John.He always helps me clean the windows when I am busy.
Julia
Many thanks to Jack for helping with my Chinese homework.
Tom
I'm thankful to know that I have so many kind students.I love you all.
Miss Wang
51.The meaning of"bulletin board"isC.
A.广告栏   
B.寻物启事    
C.公告栏   
D.意见箱
52.When Julia was busy,what did John help her do?B
A.To do Chinese homework.
B.To clean the windows.
C.To do English homework.
D.To lend her a pen.
53.What is Miss Wang?B
A.A Chinese teacher of Class 2.
B.An English teacher of Class 2.
C.A Chinese teacher of Class 3.
D.An English teacher of Class 3.
54.Why did Annie lend the pen to Mary?D
A.Ann had too many pens.
B.Mary lost her pen.
C.Miss Wang asked her to do so.
D.Mary forgot to bring her pen to school.
55.What holiday might be coming according to the notes on the bulletin board?A
A.Thanksgiving Day  
B.Teachers'Day
C.New Year's Day   
D.Christmas.

分析 本文2班的公告牌,每天可以看到一些信息,这是假期前的一些信息.

解答 51.C 词义猜测题.根据下一句:Some of the notes can be seen every day每天可以在上面看到一些信息,可以推断出bulletin board"的意思是"布告牌,公告栏".故选C.
52.B细节理解题.根据Julia那个板块He always helps me clean the windows when I am busy可知,约翰帮她擦窗户.故选B.
53.B细节理解题.根据第一个板块We want to say thanks to Miss Wang,our dear teacher.We couldn't have a wonderful English class without you.可知,Miss Wang是2班的英语老师.故选B.
 54.D 细节理解题.根据第二个板块"I'll remember to bring mine next time."可知,Mary忘记带笔了.故选D.
55.A细节理解题.根据第个版块内容可知每个版块都有感谢的内容,即感恩节即将到来.故选A.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.It's 5:30p.m.It's time        .(  )
A.go homeB.to go to homeC.for go homeD.to go home

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Many people like to eat out because they can eat quickly and the food is not expensive.Some families go to fast food restaurants.But in the past people went to diners.Do you want to know the story of the first American diner?
    In 1872.a man named Walter Scott had the first"diner".It was not really a diner.It was only a simple food cart (马车).People on the street walked up to the cart to buy food.The cart   served late-night workers who wanted a cup of coffee and a late night meal.The meal was a sandwich or boiled eggs.In 1887,Samuel Messer Jones built the first big enough diner to allow"customers to come inside.However,they had no chairs to sit down.Three years later,people built diners with counters (柜台式长桌) and stools(凳子) and people sat down while they were eating.
    Before long,many diners stayed open around the clock.In other words,people were able to eat in a diner at any time.Diners changed in other ways,too.The earliest menu which only included sandwiches and coffee became bigger.Soup and dishes were added to the menu,and a breakfast menu appeared,too.In addition,diners were no longer carts on wheels.
    Diners today are usually buildings with large windows,shining counters and stools,tables and chairs,where people can eat all three meals.

48.Who did the first American"diner"serve?B
A.Horseman.B.Late-night workers.
C.People who were rich.D.People who couldn't cook.
49.When could customers sit down and eat inside diners?D
A.In 1872.B.In 1877.C.In 1887.D.In 1890.
50.According to Paragraph 3,diners changed inB ways.
A.two  B.three  C.four  D.five
51.Which of the following can be the best title for this passage?D
A.Walter Scott.B.Food carts-the early diners.
C.American fast food restaurants.D.The history of American diners.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.我认为有一天我的梦想会实现的.
I think my dream willcometrue one day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Every year people in the West celebrate Easter(复活节).Easter falls on April 8this year.It is a very old Christian(基督教) festival.It is older than Christmas.At Eastern,Christians remember the death of Jesus and his coming back to life.
Eggs are very important at Easter.It is because an egg is the start of a new life.The eggs come in special boxes.They are wrapped in lovely silver paper.
When Kids open them,they find a chocolate egg in two halves.And inside there is candy.Kids get to eat a lot of chocolate at Easter-sometimes more than they want.At Easter kids also boil eggs and paint them pretty colors.
Everybody knows about Santa Claus(圣诞老人),but did you know about the Easter Bunny(复活节兔子)?He is a character kids love nearly as much.There are always bunnies at Easter.But what's so special about them?Like eggs,rabbits are close to the idea of new life,because rabbits have lots of babies.

51.Easter is inB this year.
A.January
B.April
C.July
D.September
52.Christians remember the death of Jesus onD.
A.April Fool's Day
B.Halloween
C.Christmas
D.Easter
53.On Easter Day,children can getA.
A.chocolate eggs
B.apple pies
C.clothes
D.balls
54.You will think of Easter when you seeC.
A.Hello,Kitty
B.Mickey Mouse
C.a bunny
D.a polar bear
55.Eggs are very important at Easter becauseD.
A.they are easily broken
B.they are delicious
C.they are very cut
D.they can mean new life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Bamboo (竹子) is one of nature's (自然) most surprising plants.Many people call this plant a tree,but it is a kind of grass.
Like other kinds of grass,a bamboo plant may be cut very low to the ground,but it will grow back very quickly.A Japanese scientist reported one bamboo plant which grew 1.5metres(4feet) in 24hours!Bamboo grows almost everywhere in the world except Europe.There are more than 1,000kinds of bamboo.
Not all bamboo looks the same.Some bamboo plants are very thin.They may only grow to be a few centimetres wide while others may grow to more than 30centimetres (1foot) across.This plant also comes in different colours,from yellow to black to green.
Bamboo has been used to make many things such as hats and kitchen tools( 厨房用具).Because it is strong,bamboo is also used to build buildings.
Many Asian countries have used bamboo for hundreds of years.They often use bamboo for buildings and supporting (支撑) new buildings and bridges while they are being built.
In Africa,poor farmers are taught how to find water using bamboo.These African countries need cheap way to find water because they have no money,and their fields often die from no rain and no water.Bamboo pipes( 管子) help poor farmers bring water to their thirsty fields without spending a lot of money.
61.How is bamboo like grass?A
A.It grows quickly.B.It's wood.′C.it is easy to cut.D.It is very thin.
62.Though you can see bamboo everywhere,it doesn't growB.
A.in China         B.in EuropeC.on mountains  D.in Africa
63.Why is bamboo used by African poor farmers?BecauseA.
A.it is cheapB.it has different colours
C.it is strongD.it has been used by Asians
64.Bamboo pipes canD.
A.make money   B.be treesC.grow quickly   D.carry water
65.In Asia,bamboo has been used forC.
A.a short time
B.many thousands of years
C.many hundreds of years
D.about 100years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.
Tickets Information
Place:People's Grand Theatre
Dates:4th July~10th July
Mon.-Fri.9am,8pm
Sat.-Sun.9am,3pm,8pm
Duration(持续时间):90minutes
Ticket Prices:¥15per child or adult (day shows)
¥20per child or adult (evening shows)
Family Packages:¥40for 3tickets (day shows)
¥55for 3tickets (evening shows)
Notice:1.Please arrive early.Latecomers will not be allowed
to enter until a proper break in the shows.
2.As courtesy(礼貌)to other audience(观众)
members,children below 3years old will not be allowed in.
Tel:0599-8890866
61.On Saturday,the show will be onB.
A.twice
B.three times  
C.six times
62.How long does each show last?C
A.One hour.
B.Half an hour.
C.One and a half hours.
63.If a family of three go to the theatre in the evening,they have to pay at leastByuan for the tickets.
A.30
B.55   
C.60
64.B are not allowed to enter the theatre.
A.Latecomers
B.Children below 3years old
C.Adults without children
65.What information CANNOT be found in the poster?A
A.The name of the director.
B.The name of the theatre.
C.The name of the show.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---_________ your parents ___________ TV now?
---Yes.They are in the living room.(  )
A.Did; watchB.Are; watchingC.Is; watch

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.How long does it take youto clean (clean) your room?

查看答案和解析>>

同步练习册答案