精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.配对阅读.左栏是人们在日常生活中的五种日常行为,右栏是相对应的行为点评.请选出一个最佳答案,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑.
 (66)DThree foreigners came to a bus stop where many people waited in a queue.They wanted to get on the bus directly,but others pushed them out of the way.They felt very surprised
( 67)CA thirsty Chinese man came into a restaurant and the waiter came to him with a drink.The Chinese man smiled and nodded.But to his surprise,the waiter took the drink away.
(68)BMy aunt gave us a very big meal,and we all ate them up.She was very happy to see that.
(69)EOnce I was invited to a dinner.I drank too much because the hostess refilled my glass again and again,even though I had drunk a lot.
F 70.Mr.Smith went to a friend's house.He brought 15flowers and gave them to his wife.She was very happy and put them in a vase with the cover on them.
A.If an American is satisfied with you,he will put his thumb and forefinger into a circle.That means OK.

B.In England,leaving food on the plate is impolite.A visitor always finishes the food to show he has enjoyed it.

C.In Bulgaria,when you are shaking your head,you are saying"yes"while a nod means"no".

D.In England,people should line up for a bus and the person who arrives at the bus stop early can get the bus first.
E.At a meal on the Arabic Peninsula,you will find your glass refilled as soon as you drink up.If you have drunk enough,put your hand over the glass.

F.In France,when you visit a friend,flowers are a favorite gift to the hostess.

分析 该文首先描写了五个人在不同场合的表现,要求从后面提供的六个信息中选出相应的匹配起来.

解答 66.D.推理判断题.根据Three foreigners came to a bus stop where many people waited in a queue.They wanted to get on the bus directly,but others pushed them out of the way.They felt very surprised可知三外国人来到一个公共汽车站,有很多人排队等着.他们想直接上巴士,但其他人把他们推了出来.他们感到很惊讶.而D.In England,people should line up for a bus and the person who arrives at the bus stop early can get the bus first说在英国,人们应该排队等公共汽车,到车站早的人可以先上车,故选D.
67.C.推理判断题.根据A thirsty Chinese man came into a restaurant and the waiter came to him with a drink.The Chinese man smiled and nodded.But to his surprise,the waiter took the drink away,可知一位口渴的人走进一家餐馆,服务员带给他一杯饮料.这位中国人笑着点了点头.但是令他吃惊的是,服务员拿走了饮料.而C.In Bulgaria,when you are shaking your head,you are saying"yes"while a nod means"no".说在保加利亚摇头表示"是",点头表示"不".故选C.
68.B.推理判断题.根据My aunt gave us a very big meal,and we all ate them up.She was very happy to see that.可知我的阿姨给了我们做了一顿非常丰盛的饭,我们都吃了他们.她非常高兴.而B.In England,leaving food on the plate is impolite.A visitor always finishes the food to show he has enjoyed it.说在英国,剩下食物是不礼貌的.故选B.
69.E.推理判断题.根据Once I was invited to a dinner.I drank too much because the hostess refilled my glass again and again,even though I had drunk a lot.可知有一次我被邀请参加一个晚宴.我喝了太多因为女主人一次又一次斟满我的杯子.而E.At a meal on the Arabic Peninsula,you will find your glass refilled as soon as you drink up.If you have drunk enough,put your hand over the glass,说在阿拉伯半岛的吃饭,你会发现只要你喝完了,主人就会给你加满.如果你已经喝够了,要把你的手放在玻璃杯子上.故选E.
70.F.推理判断题.根据Mr.Smith went to a friend's house.He brought 15flowers and gave them to his wife.She was very happy and put them in a vase with the cover on them.可知史密斯先生去一个朋友家里.他买了15朵花给了他的妻子.她非常高兴,把它们放在一个花瓶上.这意味着好的.而F.In France,when you visit a friend,flowers are a favorite gift to the hostess.说在法国,当你去看望一个朋友,花是给女主人的最好的礼物.故选F.

点评 对于配对型阅读理解题目,首先应该熟悉给定选项的含义,之后根据题目给定的条件进行分析,合理确定答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.There are some ______ on the glass.(  )
A.drops of watersB.drops waterC.drops of waterD.drop of waters

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.你想建议Mr.Smith不要在这儿抽烟,可以这样对他说:
Would you mindnot smoking here,Mr.Smith?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.
usually   think    life    come    hard    sudden
British Milkman Steve Leech saved some shops and flats with milk and won a National Bravery Award(国家勇敢奖).
Leech,35years old,said that when he was sending out milk as usual  along Pine Street,he (76)suddenly heard a loud,strange sound behind him and then he saw smoke(77)coming out of a shop in Cornwall,southern England."That must be a fire,I(78)thought,"Leech said."Then I quickly decided to do something.So I pushed the door in and then I searched for the people inside.Then I started pouring milk everywhere."He used 320pints of milk to stop the fire.When firefighters reached the shop,the fire was under control(得到控制).
Leech helped save the(79)livesof eight people in the flats above the shops.
"It was hard work opening those bottles.But it was even (80)harder trying to tell my boss where all the milk had gone,"Leech said jokingly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Henry dreamed of becoming a writer.In order to realize his dream,he read many books and often practiced writing.He wrote his favorite story(61)whenhe was only ten.
After his parents read it,they told him that he really had a gift for(62)writing(write).
Hearing that,Henry(63)was encouraged(encourage) a lot.He wrote many stories in the following years.People around him all told him that he would become a writer one day.
However,it was not easy(64)to achieve(achieve) the dream.
Henry finished his(65)first(one) novel at the age of twenty.But no publishers were interested(66)in it.Henry was(67)terribly(terrible) disappointed.He felt sad and doubted his ability.Luckily,it didn't last long.Several(68)days(day) later,he picked up his mind again and kept on writing.It was the story he read that encouraged him.
It was about(69)a father and his son who wanted to build a bridge.Nobody at that time thought it possible.But they didn't give up and kept trying.God helps those who help(70)themselves(they).At last,the father and the son made it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Ladies and gentlemen,
Thank you for coming today  to attend the graduation ceremony at No.3Junior High School(71).First of all,I'd like to congratulate all the students who are here today.I remember meeting all of you when you were just starting Grade 7at this school.你们所有人充满着能量并且渴望知识(72).And yes,some of you were a little difficult to deal with!But today I see a room full of talented young adults who are full of hope for the future.You've all grown up so much and I'm so proud of you.
Although you've all worked very hard over the last three years,none of you could have succeeded by yourselves.Along the way,I'm sure many people have helped and supported you(73).I'd like you to remember to thank all of these important people in your lives-your parents,your teachers,your classmates and your friends.Please consider what they've done for you and what they mean to you.Never fail to be thankful to the people around you.
Lastly,the end of junior high school is the beginning of a new life.I don't need to tell you that life in senior high school will be harder and that you have many difficult tasks ahead of you.You'll make mistakes along the way,but the key is to learn from your mistakes and never  give up(74).But along with difficulties,there will also be many exciting things waiting for you.Behind each door you open are chances to learn new things,你有能力去做你自己的选择(75).Choose wisely and be responsible for your and actions.Although you have to go your separate ways now,I wish that in a few years'time,you'll come back to visit our school.As you set out on your new journey,you shouldn't forget where you came from.The future is yours.
Good luck and hope to see you again soon sometime
71谢谢你今天来参加第三中学的毕业典礼
72Youwereallfullofenergyandthirstyforknoeledge
73我确信许多人曾经帮助并支持过你
74关键是要从错误中学习并且永不言弃
75You have ability to make your own choices..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

16.When to say thanks
Sept.10th is a day for us to say thank you to teachers.But next year we might do it on another day.A draft amendment (修正案草案) on education laws proposes (提议) to move Teachers'Day to Sept.28,which is believed to be the birthday of Confucius (孔子) (551-479 BC).
The Chinese mainland started to celebrate Teachers'Day in 1985.There was no special reason why Sept.10was chosen.But many people think it's not a good choice.Teachers are always too busy on Sept 10,because the new term starts at the beginning of the month.If the day is at the end of September,it will be near the National Day and teachers can enjoy the two holidays together.Besides,people think Teachers'Day should fall on a day with special historical and cultural meaning.That's why Sept.28is a good choice.
Confucius is an important educationalist and philosopher in Chinese history.His ideas help shape our values.He tells us to love our family and respect the elderly.More importantly,Confucius started China's private education system.Chinese people regard him as the"best teacher in ancient times"and a"model teacher for generations".
In an online survey on sina.com,65percent of the people supported the change of Sept.10,but about 31percent were against it.They believed it is nothing but formalism (形式主义).Zhang Feiran,13,from Changsha,Hunan,gave his teachers cards as gifts on Sept.10."To me,it doesn't matter which day is Teachers'Day.It's just a day to remind me once every year to be grateful to teachers,"he said.
61.When did the Chinese mainland start to celebrate Teachers'Day?
In1985.
62.Who is Confucius?
Heis an important educationalist and philosopher
63.How many people supported the change of Sept.10according to the survey on sina.com?
65percent of the people
64.Why are some people against the change?
Because theybelieveditisnothingbutformalism
65.Did Zhang Feiran give his teacher gifts on Sept.10?
Yes,he did.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.
keep      on     in hospital     picked up     worried
It was a hot afternoon.Kumar was(51)on his way to meet Ben for a game of badminton.As he was early,he decided go to the supermarket to buy a cold drink.
When Kumar was about to reach the supermarket,he saw a black bag beside a chair.He(52)picked upthe bag and opened it.To his surprise,he saw many 50-dollar notes and a diamond necklace in the bag.
At first,Kumar wanted to(53)keepthe bag for himself.However,after some thought,he decided to take it to the police station.When he arrived in the station,there was a young woman who looked very(54)worried.The bag was hers.The lady said,"The money was for my elder brother.He is badly ill(55)in hospitalnow.
Kumar was very happy and he thought,"Honesty sometimes may save someone's life."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Please call Mario    534-3456.(  )
A.onB.byC.at

查看答案和解析>>

同步练习册答案