| (66)DThree foreigners came to a bus stop where many people waited in a queue.They wanted to get on the bus directly,but others pushed them out of the way.They felt very surprised ( 67)CA thirsty Chinese man came into a restaurant and the waiter came to him with a drink.The Chinese man smiled and nodded.But to his surprise,the waiter took the drink away. (68)BMy aunt gave us a very big meal,and we all ate them up.She was very happy to see that. (69)EOnce I was invited to a dinner.I drank too much because the hostess refilled my glass again and again,even though I had drunk a lot. F 70.Mr.Smith went to a friend's house.He brought 15flowers and gave them to his wife.She was very happy and put them in a vase with the cover on them. | A.If an American is satisfied with you,he will put his thumb and forefinger into a circle.That means OK. B.In England,leaving food on the plate is impolite.A visitor always finishes the food to show he has enjoyed it. C.In Bulgaria,when you are shaking your head,you are saying"yes"while a nod means"no". D.In England,people should line up for a bus and the person who arrives at the bus stop early can get the bus first. E.At a meal on the Arabic Peninsula,you will find your glass refilled as soon as you drink up.If you have drunk enough,put your hand over the glass. F.In France,when you visit a friend,flowers are a favorite gift to the hostess. |
分析 该文首先描写了五个人在不同场合的表现,要求从后面提供的六个信息中选出相应的匹配起来.
解答 66.D.推理判断题.根据Three foreigners came to a bus stop where many people waited in a queue.They wanted to get on the bus directly,but others pushed them out of the way.They felt very surprised可知三外国人来到一个公共汽车站,有很多人排队等着.他们想直接上巴士,但其他人把他们推了出来.他们感到很惊讶.而D.In England,people should line up for a bus and the person who arrives at the bus stop early can get the bus first说在英国,人们应该排队等公共汽车,到车站早的人可以先上车,故选D.
67.C.推理判断题.根据A thirsty Chinese man came into a restaurant and the waiter came to him with a drink.The Chinese man smiled and nodded.But to his surprise,the waiter took the drink away,可知一位口渴的人走进一家餐馆,服务员带给他一杯饮料.这位中国人笑着点了点头.但是令他吃惊的是,服务员拿走了饮料.而C.In Bulgaria,when you are shaking your head,you are saying"yes"while a nod means"no".说在保加利亚摇头表示"是",点头表示"不".故选C.
68.B.推理判断题.根据My aunt gave us a very big meal,and we all ate them up.She was very happy to see that.可知我的阿姨给了我们做了一顿非常丰盛的饭,我们都吃了他们.她非常高兴.而B.In England,leaving food on the plate is impolite.A visitor always finishes the food to show he has enjoyed it.说在英国,剩下食物是不礼貌的.故选B.
69.E.推理判断题.根据Once I was invited to a dinner.I drank too much because the hostess refilled my glass again and again,even though I had drunk a lot.可知有一次我被邀请参加一个晚宴.我喝了太多因为女主人一次又一次斟满我的杯子.而E.At a meal on the Arabic Peninsula,you will find your glass refilled as soon as you drink up.If you have drunk enough,put your hand over the glass,说在阿拉伯半岛的吃饭,你会发现只要你喝完了,主人就会给你加满.如果你已经喝够了,要把你的手放在玻璃杯子上.故选E.
70.F.推理判断题.根据Mr.Smith went to a friend's house.He brought 15flowers and gave them to his wife.She was very happy and put them in a vase with the cover on them.可知史密斯先生去一个朋友家里.他买了15朵花给了他的妻子.她非常高兴,把它们放在一个花瓶上.这意味着好的.而F.In France,when you visit a friend,flowers are a favorite gift to the hostess.说在法国,当你去看望一个朋友,花是给女主人的最好的礼物.故选F.
点评 对于配对型阅读理解题目,首先应该熟悉给定选项的含义,之后根据题目给定的条件进行分析,合理确定答案.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | drops of waters | B. | drops water | C. | drops of water | D. | drop of waters |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| usually think life come hard sudden |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| keep on in hospital picked up worried |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com