精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.I am William.I grew up in a little village in England.My father was a lawyer(律师),but I always knew he was special.He was always kind to me.He'd say?"If you water flowers,they grow well.If you don't,they die."
I remember as a child,I said something bad about somebody.My father said,"Any time you say something unfriendly about somebody else,it's a reflection(反应)of you."He said that if I looked for the best,I would get the best.
Dad has always been very understanding.At 15,I started a magazine.I spent much time on it,and the headmaster gave me a choice,stay in school or leave to work on my magazine. I decided to leave,and Dad tried t o change my decision,as any good father would.When he realized I had made up my mind,he said:"William,when I was 23,my dad asked me to go into law.And I've always regretted(遗憾)it.I wanted to be a writer,but I gave up my dream. However,my book Student became a national magazine for young people in t he UK.You know what you want.Go fulfill(实现) that dream."

41.William grew up in a little village in America.B
42.His father was always kind to him.A
43.His father said it was good t o say something unfriendly about somebody else.B
44.William started a magazine when he was 15.A
45.His father's dream was to be a writer.A.

分析 文章大意:
本文主要是在讲我与父亲之间的事情.父亲对我很好,在我做不好的事情时总是善意的劝解.在我说别人坏话时,他会说这恰恰反映我自己的为人,让我觉得那样做是不对的.在我创办自己杂志之后,与学业不能兼顾,所以想退学,父亲也是用同样的方式开导我,让我知道我应该尽力去完成自己的梦想.

解答 41.B,推理判断题,文中提到"I am William.I grew up in a little village in England"我叫威廉,在英国的一个小村庄长大,由此确定此题错误.
42.A,推理判断题,文中提到"He was always kind to me"父亲总是对我很好,由此判断此题正确.
43.B,推理判断题,文中提到"Any time you say something unfriendly about somebody else,it's a reflection of you"不论任何时候,你说别人坏话就是在反映你自己的为人,由此确定说人坏话并不是一件好事,由此确定此题错误.
44.A,推理判断题,文中提到"At 15,I started a magazine"在我15岁时,我创办了一个杂志,由此确定此题正确.
45.A,推理判断题,文中提到"I wanted to be a writer"父亲说他梦想自己成为一名作家,由此确定此题正确.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Which class sang ________ in the school singing competition yesterday?
-Class 1,Grade 8.(  )
A.goodB.betterC.the bestD.well

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.The supermarket won't provide plastic bags _____ customers for free any more.(  )
A.onB.withC.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Mike does his homework and      to play football after school every day.(  )
A.to goB.goC.goesD.went

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Should Shanghai bid for(申办)the Summer Olympics in 2028?Here are some people's opinions.
Some people said,"The games will improve Shanghai's global influence and the city is powerful and must try to become a platform for major international dialogues,Shanghai has succeeded in holding the World Expo in 2010and the city can also hold the successful Summer Olympics."Others,however,are not sure that it's a good idea.They think the Olympics would be too expensive and the money could be better spent on other things.
The 2008Beijing Olympics brought much prestige(声望) to the city and to China,but its cost,over 40million,was high and the Olympic site(场地) in the center of the city is now largely unused,Could Shanghai learn from Beijing's experience and do it better?
My answer is yes.As one American said,"A great city has to do great things."Shanghai is a great city and is not afraid of facing challenges.Holding the 2028Summer Olympics would prove that.

51.Shanghai held the World Expo in 2010 successfully.T
52.The Olympic site in the center of Beijing is now largely used.F
53.The 2008 Beijing Olympics cost more than 40 million.T
54.All people think it is a good idea for Shanghai to hold the Summer Olympics,F
55.The writer thinks Shanghai can learn from Beijing's experience and do it better.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Be quick,______ you'll miss the early bus.(  )
A.andB.soC.butD.or

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.A primary school teacher decided to let her class play a game.The teacher told each child in the class to bring along a bag with a few potatoes in.Each potato will be given a name of a person that the child dislikes,so the number of potatoes that a child will put in his bag will depend on the number of people he cannot forgive (原谅).
So when the day came,every child brought some potatoes with the name of the people he disliked.Some had 2or 3potatoes while some had up to 5potatoes.The teacher then told the children to carry the potatoes with them wherever they went for one week.With days passing by,the children started to complain(抱怨)because of the bad smell let out by the rotten (腐烂的) potatoes they were carrying.
Those children who had 5potatoes really began to feel the bag was becoming heavier and heavier.After one week,the children were happy to hear that the teacher had finally ended the
game.The teacher asked,"How did you feel while carrying the potatoes with you for one week?"
The children started complaining of the trouble that they had to carry the heavy and smelly potatoes wherever they went.
Then the teacher told them the true meaning behind the game.The teacher said,"This is exactly the situation when you carry your hatred(仇恨)for somebody inside your heart.The burden (负担)of hatred will pollute your heart and you will end up carrying an unnecessary burden with you wherever you go."
If you think smelling rotten potatoes for just one week was bad,imagine how bad it would be to carry hatred in your heart for a lifetime.
42.According to the game,if a girl in the class carried three potatoes in the bag,C.
A.she would like three friends in her class
B.there were only three potatoes in her house
C.she thought of three people that she disliked
D.she would give three potatoes to her classmates
43.Why did the children want to end the game?A
A.Because the potatoes let out bad smell.
B.Because their parents didn't like the game.
C.Because the children wanted to play a new game.
D.Because the children could taste the potatoes after the game.
44.From the passage,we know the teacher wanted toD by playing the game.
A.tell the students a story
B.play jokes on the students
C.make friends with the students
D.teach the students a lesson
45.What can we learn from the passage?B
A.Students should eat more potatoes.
B.It's best to learn to forgive and forget.
C.Rotten potatoes are really a heavy burden.
D.Children should carry fresh potatoes to school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Can I see the dentist now?
-I'm afraid you can't.He _____ in his office.(  )
A.workB.worksC.workedD.is working

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.It is Monday today.Tony gets up at 6:00.(101)他妈妈正在做早餐.(102)His father is doing sports in the garden.Lily,his sister,is sleeping in the room.She doesn't need to go to school.So she doesn't need to get up."She is lucky(幸运的),"Tony thinks.After having breakfast,(103) Tony takes a bus to school.There are many people on it.He arrives at school at 7:00.School starts at 8:00.But there are many students in the classroom.Some students are cleaning the classroom.(104)一些学生正在读书.And others are writing.(105)Tony helps his friend clean the classroom.
(101)His mother is cooking breakfast.
(102)他父亲正在花园里做运动.
(103)托尼乘公共汽车上学.
(104)Some students are reading books.
(105)托尼帮助他的朋友打扫教室..

查看答案和解析>>

同步练习册答案