精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.In 1901,the citizens of Colorado Springs in the USA decided to collect everyday items and to seal (封住)them in a special box.The box was marked"To be opened after midnight,December 31st,AD 2000",and was kept in the Colorado College Library.
  One hundred years later,on the appointed (约定)day,300 people gathered to watch the opening of the box.Many in the crowd were the descendants (后代)of people who had placed things inside the box.
  When the box was opened after midnight,the things inside the box were in very good condition.There were newspapers,photos,diaries,name cards,family trees,books and lots of letters,including one written by Theodore Roosevelt,who became the President of the USA later that year.One of Roosevelt's friends lived in Colorado Springs at that time.
  Many of the letters were written to their descendants.They describe the hopes that the people of 1901 had for the people of the next century.At that time,Colorado Springs had just a few thousand people.Now nearly half a million people live there.
  Colorado College Library has scanned the materials and put them on a website.Cecil Muller,whose grandfather had placed a collection of postcards in the box,said that the time capsule was a great treasure."This is a wonderful educational resource(资源).We can learn so much about our history,"he said."I never knew my grandfather,but now I feel very close to him."
34.According to the passage,"time capsule"meansC.
A.a collection of clocks and watches
B.a machine for travelling through time
C.a collection of items for people to look at in the future
D.a collection of unwanted items
35.Many of the letters in the time capsule talked aboutD
A.the history of the town     B.the people who lived in the town
C.the politics of the USA     D.people's hopes for the future
36.Cecil Muller says that the time capsuleA.
A.helps him to get to know his grandfather
B.is worth a lot of money
C.brings back his memories of his grandfather
D.helps him to remember his younger day.

分析 这是一篇记叙文.
   1901年,美国科罗拉多泉市的市民决定将日常用品收集起来,密封在一个特殊的盒子中,并写上"公元2000年12月31日午夜后打开",将铁盒子保存在科罗拉多大学图书馆.
   100年后,在约定的日期,300多人聚集在一起见证了盒子的开启.这些人当中许多是当时把这些物品放入盒中的人的后代.
   当盒子在午夜之后被打开的时候,盒子内的许多东西保存完好,有报纸、照片、日记、名片、族谱、书籍和许多信件,也包括西奥多•罗斯福写的一封信,在这一年后他成为了美国总统.罗斯福的一个朋友当时住在科罗拉多泉市.
   许多信件都是写给他们子孙后代的,内容是关于1901年时的人写给下一世纪的人的希望,哪个时候,科罗拉多泉市仅有几万居民,现在接近50万了.
   科罗拉多大学图书馆工作人员将这些物品进行扫描,将其放在网上.塞西尔.马勒,他祖父将收集的明信片放置在一个盒子里,说,时间空间是一笔巨大的财富.他说:"这是一个非常好的教育资源,从中更多地了解我们的历史,我从来不见过我的祖父,但现在我感到离他很近".

解答 34.C  细节理解解题.根据the citizens of Colorado Springs collected everyday items and toseal (封住)them To be opened after midnight,December 31st,AD 2000".可知"time capsule""时光胶囊"指的就是"将每天的物品收集起来,将此密封在一个铁盒子中"这件事.故选C.
35.D  细节理解题.根据They( Many of the letters)describe the hopes that the people of 1901 had for the people of the next century. (许多信件都是写给他们子孙后代的,内容是关于1901年时的人写给下一世纪的人的希望)可知这些信中描述了古代人对未来的希望.故选D.
36.A  细节理解题.根据文章最后一段,"I never knew mygrandfather,but now I feel very close to him."(马勒本来没有见过他的祖父,但通过时光胶囊,他感觉了解了祖父).故选A.

点评 这是一篇记叙文章,题目大部分是关于细节性理解题,我们应重点指导学生首先快速阅读全文,抓住中心主旨,在速读过程中,应尽可能多地捕获信息材料;然后,细读题材各个题目击破.切记不要根据自己的想象来回答问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏苏州相城区七年级上期末考试英语卷(解析版) 题型:单项填空

The underlined part(下划线部分) in is pronounced(发音)differently.

A. book B. cool C. foot D. good

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Sam,you always get up early every morning.Do you like it?
-Not really,but       .(  )
A.I used to itB.I'm used to it.
C.I used to do itD.I'm used to do it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.---Do you mind if I smoke here?-_____.It's a non-smoking area.(  )
A.Certainly notB.Of course not
C.I'm afraid notD.I'm sorry,but I do

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.This is the book ______ I lost last week.(  )
A.whoB.thatC.what

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.她宁愿严格要求自己也不愿放弃梦想.
She would ratherbe strict with herself than give up her dream.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Donations are welcomeduring ( 在…期间)the charity show that will be held in our school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.________ that they haven't known the news.(  )
A.It seemsB.It seemedC.They seemD.They seemed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-May I borrow you dictionary?
-Sure,but please _________ it soon.(  )
A.returnB.buyC.giveD.lend

查看答案和解析>>

同步练习册答案