精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.One year ago.I asked a worker to help me repair my old house.He had a bad first day on the job:his car broke on the way,then he found he had left his tools for work at home and his wife telephoned to say his son had a bad cold.While I drove him home,he was silent all the way.When arriving,he invited me to meet his family.
As we walked towards the front door,he stopped at a small tree,and touched the tree with hands.When we opened the door,I was very surprised to see he changed into another person and there was a big smile on his face instead.He hugged (拥抱) his son and gave his wife a kiss.
After a while,when he walked me to the car,I asked him why he had touched the tree just then."Oh,that's my trouble tree,"he answered."Sometimes I have troubles on my job,but one thing is for sure,they don't belong to my wife and my son.So I just hang up (悬挂) the troubles on the tree every night when I come home.Then in the morning I pick them up."
"The funny thing is,"he smiled,"when I come out in the morning to pick them up,I hardly remember what I put the night before."

根据短文内容,回答下列问题.(10分)
66.How was the worker's firs day?He had a bad day.
67.Where did the worker stop as they walked towards the front door?He stopped at a small tree.
68.What did the worker call the tree?His trouble tree.
69.When did the worker pick up the troubles every day?In the morning
70.Did the worker remember fewer troubles the next morning?Yes,he did..

分析 全文大意:
一年前,我让一位工人帮我维修旧房子.他在工作的第一天很不顺利:他的小汽车在路上抛锚了,然后他发现他的修理工具落在家里了,接着他的妻子打电话说他的儿子得了重感冒.当我开车送他回家时,他一路上沉默不语.当到家时他邀请我见见他的家人.但我们走到前门时,他在一棵小树前停了下来,用手摸了一下小树.当我们打开门时,我惊奇地发现他变了,一个人脸上洋溢着灿烂的笑容.他拥抱了儿子亲吻了妻子.过来一会儿,当他走到我的车旁.我问他刚才为什么摸了一下树.他回答道"哦,那是我的麻烦树,有时我在工作中遇到了麻烦,但是一件事是确定的,就是这些麻烦不属于我的妻儿.所以每天晚上当我回家时我就把这些麻烦挂在树上,然后早上我再把他们捡起来."他笑道"有趣的是当我第二天早上来时我几乎记不起前一天晚上我放了什么麻烦."

解答 答案:
66.He had a bad day.
67.He stopped at a small tree.
68.His trouble tree.
69.In the morning.
70.Yes,he did.
66、细节理解题   根据第一段He had a bad first day on the job:his car broke on the way,then he found he had left his tools for work at home and his wife telephoned to say his son had a bad cold."他在工作的第一天很不顺利:他的小汽车在路上抛锚了,然后他发现他的修理工具落在家里了,接着他的妻子打电话说他的儿子得了重感冒."可知他工作的第一天很不顺利,故答案为He had a bad day.
67、细节理解题   根据第二段As we walked towards the front door,he stopped at a small tree,可知但我们走到前门时,他在一棵小树前停了下来.故答案为He stopped at a small tree.
68、细节理解题    根据第三段After a while,when he walked me to the car,I asked him why he had touched the tree just then."Oh,that's my trouble tree,"he answered",当他走到我的车旁.我问他刚才为什么摸了一下树.他回答道"哦,那是我的麻烦树,"可知这名工人把这棵树称为他的麻烦树,故答案为His trouble tree.
69、细节理解题    根据So I just hang up (悬挂) the troubles on the tree every night when I come home.Then in the morning I pick them up.""所以每天晚上当我回家时我就把这些麻烦挂在树上,然后早上我再把他们捡起来."可知工人每天早上捡起这些麻烦,故答案为In the morning
70、细节理解题    根据最后一段"The funny thing is,"he smiled,"when I come out in the morning to pick them up,I hardly remember what I put the night before.""."他笑道"有趣的是当我第二天早上来时我几乎记不起前一天晚上我放了什么麻烦.""可知第二天早上他记起的麻烦更少了,故做出肯定回答,故答案为Yes,he did.

点评 本文主要是细节题,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置.仔细理解作者所讲的意思,再结合问题在文中搜索出答案.而且这些问题的答案都是开放性的,例如还可以这样回答.66.Bad./It was bad./His first day was bad./The worker's first day was bad.67.The worker stopped at a small tree./At a small tree./A small tree.68.The trouble tree./Trouble tree./A trouble tree.69.In the morning./Every morning.70、Yes.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-                is it from your home to your school?
-It's about 6 kilometers.(  )
A.How farB.How longC.How soonD.How often

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Mr.Brown had lived in a village before he became a famous lawyer.He remembered his hard life during studying in the college.And his parents borrowed much money for him.So he worked hard and tried his best to get more money.
Now he lives in a beautiful house with his family and his son Richard is clever.He likes the boy very much and sent him to the best school in the city.He hopes Richard to live a happy life and buys everything the boy wants.He wishes his son could become a great scientist.
But he doesn't know Richard hates studying and spends much time in playing.Now he's interested in fishing and sometimes cuts classes.So he failed in the exams.Miss Young,his head teacher,tells him not to do that,but he doesn't listen to her.She became angry after the boy was late again one afternoon.
"I'll visit your father tomorrow evening,Richard."said Miss Young."I'll ask him a good way to educate you."
"You'd better not talk with him,madam,"said the boy."Or you'll pay for a fee(费) for his advisory service!"

36.Mr.Brown works hard toB.
A.forget his past hard life               
B.live a happy life
C.be a famous lawyer                  
D.give his son more money
37.Mr.Brown sent his son to the best school becauseD.
A.he's very rich                       
B.the boy studies hard
C.the boy is good at his lessons          
D.he hopes the boy to do well in his class
38.The meaning of the phrase"cuts classes"in the story isA.
A.逃学         
B.逃跑           
C.逃避          
D.留级
39.B,so Miss Young was angry with him.
A.Richard didn't listen to her           
B.Richard was often late for classes
C.Richard didn't do his homework       
D.Richard didn't pass the exams
40.Which of the following is true?A
A.Richard isn't afraid of Miss Young at all.
B.Miss Young wouldn't pay for the advisory service.
C.Richard tries to stop Miss Young visiting his father.
D.Mr.Brown wouldn't meet Miss Young.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.There are many people in the world now.There will be a lot more people next century.So the earth will be very crowded and there will be a little room for each person.Maybe there will be only standing room on the earth in 600years.That will be a very serious problem.
So man is coming up with a way to solve the problem.
The moon is the satellite(卫星) of the earth.Man will probably go to live there some day.But there is no air,no plants,and no life on the moon.So scientists are doing all kinds of experiments.They have to solve many problems till man can live on the moon.Our dream will come true one day,we all think.

任务一:回答问题.
76.In how many years will there be only standing room on the earth?In 600 years.
77.What should scientists do if we want to live on the moon?They should do all kinds of experiments to solve many problems.
任务二:句型转换.
78.The moon is the satellite of the earth.(对划线部分提问)What is the satellite of the earth?
79.So man is coming up with a way to solve the problem.(改为同义句)
So man isthinking of a way to solve the problem.
80.Our dream will come true one day,we all think.(改为宾语从句)We all think that our dream will come true one day..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.All of us should love our lives and obey the trafficrules(规则).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.-Theseapples (苹果) taste delicious.How many do you want?
-Two kilos,please.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.mouse(复数)mice或mouses.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.--Why are you late for school?
---Sorry,Mrs Green.Igot up late this morning.(今天早上起床晚了).(get)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.It is most difficult for parents to decide whether to have a sencond child or not.
It is often heard that a single child is like to be a lonely child.There are no other children in the family for the child to talk or play with.An only child is not able to get along well with children of his age.Some parents regretted making the decisions to have only one child.
But the number of parents choosing to have only one child is increasing in many parts of the world.In the US,for example,more than 14 percent of women between 18 and 34 plan to have just one child.The same can be seen in the UK.In Japan the average number of children born per family had gone down to 1.42 by 1996.
For some single-child parents,especially who are busy working every day,time and energy seem to be overwhelming.They don't have enough time and energy to share with more children.For other people,money is their first consideration.Many couples in Japan choose not to have large families as the cost of supporting a child up to the age of 18 reaches around US﹩160,000.

66.According to the passage,why is a single child likely to be lonely?C
A.Because his parents don't love him
B.Because he doesn't have holidays
C.Because he doesn't have a brother or a sister to talk or play with.
D.Because there are other children in the family
67.What do people not think about when they choose to have a second child?D.
A.time  
B.energy  
C.money  
D.food
68.What does the underlined word"overwhelming"mean in the last paragraph?A
A.压倒一切的  
B.宽松的  
C.流行的  
D.充足的
69.Which of the following is true according to the passage?A
A.It is not easy to make a decision to have a second child.
B.Many couples in Japan love to have large families.
C.All parents feel confident(自信的)about having a second child
D.Less than 14% of women in the UK plan to have just one child.
70.Parents choose not to have a second child becauseD.
A.The cost of supporting a child is so high.
B.Parents are too busy working every day to share their time and energy with more children.
C.Some parents regretted making the decisions to have only one child.
D.Both A and B.

查看答案和解析>>

同步练习册答案