精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Our surroundings(环境)are being polluted faster than nature and man's present efforts cannot prevent it.Time is bringing us more people,and more people will bring us more industry,more cars,larger cities,and the growing use of man-made materials.
What can explain and solve this problem?The fact is that pollution is caused by man,by his desire for a modern way of life.We make"increasing industrialization"(工业化)our chief aim.So we are often ready to offer everything:clean air,pure water,good food,our health and the future of our children.There is a constant flow of people from the countryside into the cities,eager for the benefits of our modem society.But as our technological achievements have grown in the last twenty years,pollution has become a serious problem.
Isn't it time we stopped to ask ourselves where we are going and why?It makes one think of the story about the airline pilot (飞行员) who told his passengers over the loudspeaker,"I've some good news and some bad news.The good news is that we're making rapid progress at 530miles per hour.The bad news is that we're lost and don't know where we're going."The sad fact is that this becomes a true story when spoken of our modern society.

42.Man cannot prevent the world from being polluted becauseC.
A.the population of the world is increasing fast
B.people use too many man-made materials
C.our technological achievements have grown in the last twenty years
D.we are producing more cars,trucks and buses
43.People crowd into the cities forB.
A.they want very much to find well-paid jobs
B.they are anxious to enjoy the achievements of our society
C.they have become tired of their homeland
D.they have a strong wish to become industrial workers
44.The story about the airline pilot tells us thatD.
A.man knows where the society is going
B.people do not welcome the rapid development of modern society
C.man can do little about the problem of pollution
D.the speaker is worried about the future of our society
45.What does the writer really want to say in this passage?A
A.With the development of technology pollution has become a serious problem.
B.Lower the speed of development to stop pollution.
C.It's time we did something to reduce pollution.
D.As industry is growing fast,pollution is the natural result.

分析 文章大意:我们的环境比自然污染的速度快,人类的努力无法阻止它,时间给我们带来了更多的人,更多的人将为我们带来更多的工业,更多的汽车,更大的城市,以及越来越多的人造材料的使用.
什么可以解释和解决这个问题呢?事实是,污染是人类造成的,他对现代生活方式的欲望.我们把"工业化"作为我们的主要目标.所以我们往往愿意为未来我们的健康和我们孩子提供一切:干净的空气、纯净的水、好的食物.源源不断的人从农村到城市,渴望我们现代社会效益.但我们的科技成果在过去二十年的增长,污染已成为一个严重的问题.
是不是我们停下来问问自己,我们要去的地方,为什么呢?这让人想到了一个关于飞行员的故事,他用扩音器对乘客说:"我有好消息和坏消息.好消息是我们正在以每小时530英里的速度快速前进.坏消息是我们迷路了,不知道我们要去的地方."可悲的事实是,当谈到我们的现代社会这是一个真实的故事.

解答 42-45 CBDA
42题答案:C考 查细节理解.根据句中的Time is bringing us more people,and more people will bring us more industry,more cars,larger cities,and the growing use of man-made materials.时间给我们带来了更多的人,更多的人将带给我们更多的工业,更多的汽车,更大的城市,以及越来越多的人造材料的使用.可知在过去的二十年里,我们的技术成就有所增长,故答案是C.
43题答案:B 考查细节理解.根据第二段中根据第二段中"There is a constant flow of people from the countryside into the cities,eager for the benefits of our modern society."可知,人们都急切要到城市中享受的经济发展的好处.故答案是B.
44题答案:D 考查细节理解.第二段的最后一行But as our technological achievements have grown in the last twenty years,pollution has become a serious problem.但我们的科技成果在过去二十年的增长,污染已成为一个严重的问题.可知,作者最担心的还是环境的污染.所以选D.
45题答案:A 考查细节理解.根据句中的Our surroundings(环境)are being polluted faster than nature and man's present efforts cannot prevent it.我们的环境被污染的速度比自然快,人类目前的努力无法阻止它.可知随着科技的发展污染已经成为一个严重的问题.,故答案是A.

点评 本文是一篇发展与污染的问题,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.阅读短文,根据短文内容回答问题.
When you step into a new environment,you must have a strong wish to fit in.Fitting in means making more friends,having more influence on others and getting more chances to live a happier life.Here is some advice that can help you.
Be confident.Confidence attracts most people.Everyone is special and there is only one person like you in this world.Spend some time thinking about your strong points.If so,you will be able to build up confidence step by step.You won't have much difficulty fitting in.
Be kind to everyone.Kindness is the bridge to your own happiness.When people notice your kindness,they will return it one day.Always give more than you receive,and think more of others than of yourself.A person who cares for others is popular everywhere.
Be active in group activities.Various activities like playing football can help you to be known to others.You may add more friends to your circle.At the same time,you'll be amazed to see how much they like you.Instead of being alone to waste time,going out to dance and singing together with others to develop friendship.
Be optimistic.Optimism makes both you and others feel pleased.It makes a good first impression.A pleasant smile costs the least and does the most.Humor catches others'attention as well.People will like you for making them live happily.
If you follow what is mentioned above,you will be accepted by people around you.As a result,you will fit in very well and enjoy your new life.

44.Is it necessary for a new comer to make more friends around?Yes./Yes,it is.
45.What should we do,giving more than receiving or receiving more than giving?Giving more thanreceiving.
46.Why should we take part in various activities?Because it's agood way to get to know others and be known by others/at the same time givemore chances to make others know you.
47.How many pieces of advice are given altogether?Four/4.
48.What do you think of the word"Optimism"?Always be openand be happy to others.Try our best to make otherslive happily..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19."No man is an island"is a well-known line from John Donne's Devotion.It was written more than three hundred years ago.Even now people still agree with him.No one can live a completely lonely life.Without other people,life will become empty and sad.We all need to have friends.
For some of us,although making friends is not difficult,feeling shy,we may not want to make the first move.It is also difficult at times to keep the friends we already have.
There are many books about friendship,but Dale Carnegie's How to Win Friends and Influence People,written in 1936,is the most famous.This"how to"book about getting along with other people became a best seller.It was later put into 28languages.
Dale Carnegie's advice seems to be simple,but can his advice help you?Do you need to change the way you act?Here is the list of advice from his book:
?Be friendly and polite.
Always greet with a smile.Begin with"Excuse me"or"Would you please"when you want to ask somebody.Remember to say"Thank you"and try to be as helpful as you can.
?Go out of your way to be nice.
Find some time to do special things for other people.Making some soup for a sick neighbour may seem like a little thing to you,but it will make your neighbor feel a lot better.
?Remember names.
They say that the sweetest music to a person's ears is the sound of his or her own name.
?Be open-minded.
Try to understand other people's ways and ideas and learn something from them.
?Listen patiently.
When someone is talking to you,look at him or her,listen carefully and say something when necessary.

32.The underlined sentence"No one can live a completely lonely life."means"C".
A.No one can live a hard life.
B.No one can live without difficulty.
C.No one can live alone.
D.No one can live on an island.
33.The best title for the passage should beA.
A.How to Make Friends              
B.A Famous Book
C.Friendship First                   
D.John Donne and Dale Carnegie
34.Some of us find it not easy to make friends becauseB.
A.we are afraid of making bad friends     
B.we are shy to take the first action
C.we feel sure that we already have enough friends
D.we feel worried that we won't be able to keep our friends
35.We can learn from the passage thatD.
A.John Donne learned something from Dale Carnegie 
B.Friends are always friends
C.Few people bought Carnegie's book
D.The writer of this passage agrees with John Donne and Dale Carnegie.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Four men who would become fathers were in a hospital waiting room while their wives were going to give birth to their babies.The nurse arrived and proudly said to the first man,"Congratulations,sir. You're the father of twins!"
"What a surprise!Believe it or not!I work for the Minnesota Twins Baseball teams!"
Later the nurse returned and congratulated the second father on the birth of his triplets (三胞胎).
"Wow!That's unbelievable!I work for the 3M Company."
An hour later,the nurse returned to congratulate the third man on the birth of his quadruplets (四胞胎).Surprised,he only could answer,"I don't believe it!I work for the Four Seasons Hotel!"
After this,everyone turned to the fourth man who had just fallen down.The nurse ran fast to his side.As he slowly came to himself,they could hear him speak in a very low voice over and over,"I should never have taken that job at 7-Eleven.I should never have taken that job at 7-Eleven.I should never have taken that job at 7-Eleven."

38.Why were the fathers there?C
A.They were waiting for their wives.
B.They were seeing doctors.
C.They were waiting for their babies to be born.
D.They were working at men nurses there.
39.Which of the following is true about the third man?B
A.He thought the nurse made a mistake.
B.He was very surprised at the nurse's words.
C.He didn't want to have these babies.
D.He should never have worked at 7-Eleven.
40.Why did the fourth man fall down after hearing the nurse's words?A
A.He was afraid of having so many babies.
B.He was seriously ill.
C.He was too excited.
D.He was very glad to have 7babies.
41.At least how many babies would be born according to the story?B
A.9.
B.10.
C.11.
D.16.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Last weekend,twenty thousand people gathered in the state of Georgia to watch students from twenty-eight countries compete with robots they built.More than ten thousand students and more than five hundred robots took part in the competition.
Almost one thousand and seven hundred high school teams entered a level of competition called LUNACY.The competitors came from eleven countries,including the United States.In January,the organization sent the same supplies for robots to each team.The teams had six weeks to build robots that could compete in the LUNACY game.The playing area had six robots,three on each team.Each robot had a trailer(拖车) connected to it.The robots had to pick up large balls and throw them into the trailers of opposing robots.The robots were moving on a surface where they could slide(滑行).A team from California won the competition.
A second competition involved building a robot that could travel on uneven(不平坦的) surfaces,move objects with unusual shapes and withstand(承受) physical stress.
Another competition was for younger students,aged nine to fourteen years old.Eighty-four teams from twenty-seven countries competed with robots made with LEGO products.They had to design,build and program robots to explore the Earth's climates.

31.The competitors coming fromDcountries entered a level of competition called LUNACY.
A.twenty-eight  
B.twenty-seven   
C.eighty-four  
D.eleven
32.Dsent the supplies for robots to each team.
A.Schools    
B.Volunteers
C.The government   
D.The organization
33.Each team can haveBrobots to compete in the LUNACY game.
A.two   
B.three   
C.six     
D.eight
34.The underlined word"involved"in this passage can be replaced by"A".
A.included    
B.removed   
C.corrected   
D.invented
35.Which statement is NOT true according to the passage?D
A.In January,each team got the same supplies for robots.
B.A team from California won the LUNACY competition.
C.The writer introduces three kinds of competitions in this passage.
D.The students had to design or buy robots for the competition.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Paris-French President Nicolas Sarkozy said he would clear over 300Roma camps in France.He will send more than 700Roma back to their native countries,including Romania (罗马尼亚) and Bulgaria (保加利亚) in the next three months.
Many French people disagree with Sarkozy's move.Some European countries don't agree with the move,either.They say it goes against human rights.However,Sarkozy has made up his mind.Police have been clearing Roma camps.
Roma are also called gypsies (吉普赛人).They came from India.They left their homeland sometime during the 11th century and entered Europe in the 14th century.Today there are 2-5million gypsies.Most of them live in Eastern Europe.
They traveled everywhere and made a living as actors,actresses,workers,and by selling goods from faraway lands.Most gypsies are very poor and their children don't go to school.Some gypsies can't find work so they make a living begging (乞讨) or stealing.The French government thinks gypsies bring a lot of social problems.That's why Sarkozy wants them out of France.
Sarkozy's move,however,won't solve the gypsy problems in France for the long term.According to EU (欧盟) laws,the gypsies of EU member countries are free to go to another EU member country,like France.They can stay there for up to three months.Many of the gypsies will probably come back to France in the future.

31.How many Roma will be sent from France to their native countries in the next three months?B
A.Over 300      
B.Over 700       
C.2million     
D.5million
32.According to the news,most of the Roma live inD.
A.France        
B.India           
C.America     
D.Eastern Europe
33.Why does Sarkozy want to send the Roma out of France?D
A.They traveled everywhere around Europe and India.
B.The gypsies are free to go to another EU member country.
C.Most gypsies are very poor and their children don't go to school.
D.The French government thinks gypsies bring a lot of social problems.
34.How long can the gypsies of EU member countries stay in another EU member country?B
A.They can stay there all life long.
B.They can stay for up to three months.
C.They stayed from 11th century to 14th century.
D.They can travel to the country and stay for a few days.
35.Which is Not True according to the text?B
A.Police have been clearing Roma camps.
B.All the French people agree with Sarkozy's move.
C.Some European countries say the move goes against human rights.
D.Sarkozy's move won't solve the gypsy problems in France for the long term.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.A) Once Mark Twain was travelling with a friend of his.His friend lost his money,so he asked Mark Twain to buy a train ticket for him.
B)"You can hide under my seat when the conductor comes to check the tickets",Mark Twain sad to him.
C) Mark Twain was a great American writer,and he was also a famous speaker.He liked to tell funny stories to make people laugh.He also liked to play jokes on his friends.
D) When the conductor came to check the tickets,Mark Twain gave him two tickets,one for himself and one for his friend.He said to the conductor,"My friend is a strange man.When he travels on a train,he doesn't like in the train."He looked at his friend under the seat and laughed.
E)"But I don't have enough money to buy two tickets."said Mark Twain.His friend didn't know what to do.
本文正确的顺序是:71.C72.A73.E74.B75.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Frank bought a new doorbell,but nobody seemed to notice it.When his friends came,they knocked heavily at the door.Frank was not happy about it.
One day a friend came to see Frank.He knocked at the door loudly.Frank came to the door,but didn't open it.He shouted at the visitor from inside."I can't hear you!Please ring the doorbell!"

根据短文内容,回答下列问题:
41.What did Frank buy?Hebought a new doorbell.
42.Why wasn't Frank happy?Because nobody noticed it.When his friends came,they knocked heavily at the door.
43.Who came to see Frank one day?His friend.
44.Why didn't Frank open the door?Because he wanted his friend to ring the doorbell.
45.Did Frank hear the knock?Yes,he did..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.We are doing a survey(调查).There have been a lot of TV shows and we want to know if you still want to watch them.Here are some result.
I am a big fan of science.I only love TV show like The Big Bang Theory(《生活大爆炸》),because it is full of funny stories about four scientists.Their special ways of talking make people laugh.
Karl,New York,America
For me,I enjoy cartoons.It's very interesting.I don't really like TV shows.TV shows are so boring and waste too much time.
Hunter,Sydney,Australia
I like music better than sports.I am good at singing.I like watching the TV show I am a Singer.
Adam,London,England
I love TV shows and I watch them all the time.Where are we going,Dad is popular with people now.I enjoy it with my family every Friday evening.
Li Ping,Beijing,China
51.The survey is aboutB.
A.four scientists    
B.TV shows
C.cartoons           
D.funny stories
52.Karl is a big fan ofD.
A.drawing     
B.music
C.sports      
D.science
53.Hunter thinks TV shows areA.
A.boring      
B.funny
C.popular     
D.interesting
54.Who likes watching I am a Singer of the four?C
A.Hunter      
B.Karl.
C.Adam.      
D.Li Ping.
55.The text tells usB.
A.The Big Bang Theory is full of boring stories
B.Hunter really likes cartoons
C.Li Ping doesn't watch TV shows at all
D.all the four people like TV shows.

查看答案和解析>>

同步练习册答案