精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Helen Keller was an American educator and journalist,who became one of the leading humanitarians in the history of the United States.Born on June 27,1880 in Tuscumbia,a small town in Alabama,Keller was stricken with a childhood disease that left her deaf,and blind.The illness Keller suffered (遭受) is a mystery to this day.Unable to see,or hear,Keller became difficult to deal with as her behaviour was described as wild by her family and friends.
Soon Keller and her family developed their own type of sign language that allowed them to communicate with each other.Helen's mother needed help for her anguished (痛苦的) child,which eventually led to Anne Sullivan,who was a recent graduate (毕业生) of the Perkins Institute for the Blind.The school had been successful in the past in educating blind students,and Sullivan was one of its star graduates.Once Sullivan and Keller got through the difficult beginnings,their friendship,and association (合作) lasted for 49 years.
Keller was determined to become educated,and to teach herself to communicate.After attending several schools,she became the first deaf and blind person to earn a college degree.She became very well-known,and began a lecture tour where she made speeches on social and political issues,including women's suffrage (选举权),and birth control.Also she required the government to raise awareness to the situation of the blind.She devoted much of her later life to raising funds for the American Foundation for the Blind.
On September 14,1964,President Lyndon B.Johnson awarded her the Presidential Medal of Freedom,one of the United States'two highest civilian honours.In 1999,Keller was listed in Gallup's Most Widely Admired People of the 20th century.
Helen Keller-Overcoming Disability
Childhood?        Keller was made deaf and blind by an (56)unknown illness.
?        Her family and friends(57)describedher as wild because of her disabilities.
(58)Education  ?        The Keller family (59)developed their own type of sign language to make their communication possible.
?        Anne Sullivan (60)enteredKeller's life and gave her a lot of help.
?        Keller made up her (61)mind to teach herself to communicate.
?        Keller earned a college degree after(62)attendingseveral schools.
Social Activities?        While travelling around the country,Keller made a series of (63)speeches    on social and political issues.
?        Keller (64)devoted much of her later life in raising funds for the American Foundation for the Blind.
Awards?        In 1964,Keller was awarded the Presidential Medal of Freedom.
?        In 1999,her name was on the (65)listin Gallup's Most Widely Admired People of the 20th century.

分析 海伦•凯勒是美国的一个教育家和记者,她是美国历史上最重要的慈善家之一.她于1880年6月27,在阿尔巴麻州的一个小城塔斯坎比亚出生,凯勒在孩提时代遭受了严重的疾病,导致她失明,失聪,她生的这个病对于现在来说也仍然是一个谜.由于看不见,也听不见,凯勒很难处理她的行为举止,因此被朋友和加入描述成野孩子.不久凯勒和家人就发现了适合她自己的一种语言符号,这可以让她和别人交流.海伦的妈妈需要帮助来照看这个生病的孩子,最后安妮•沙利文来了,她是帕金斯盲人研究所的毕业生,这个学校在过去的适合,对于教育盲人学生是很成功的,沙利文就是最杰出的学生之一,在沙利文和凯勒经过了艰难的开头之后,她们的友谊和合作一直持续了49年.凯勒决心接受教育,并且可以教自己交流,在上了几个学校之后,她成为第一个获得大专学历的聋哑人,她很出名了,开始做一些演讲,主题是关于社会和政治的,包括妇女的选举权,生育控制等等,她还要求政府要注意聋哑孩子的状况,她的后半生都用来为聋哑孩子募集奖学金.在1964年9月14日,美国总统林登•贝恩斯•约翰逊授予她自由勋章,美国的最高荣誉之一,在1999年,凯勒列入了20世纪盖洛普最受敬佩的人.

解答 56.unknown.细节理解题.根据第一段中的第三句话"The illness Keller suffered (遭受) is a mystery to this day."她生的这个病对于现在来说也仍然是一个谜,因此可知她的病是一种不知名的疾病,也就是不知道她患了什么病,所以要用unknown来填空,故填unknown.
57.described.细节理解题.根据第一段中的最后一句话"her behaviour was described as wild by her family and friends."她被朋友和加入描述成野孩子,所以要用described来填空,故填described.
58.Education.段落大意题.第二段主要介绍了海伦的教育情况,家人找到了适合她的语言形式,找来了沙利文老师,所以这一段主要介绍的是她的教育,故填Education.
59.developed.细节理解题.根据第二段中的第一句话"Soon Keller and her family developed their own type of sign language that allowed them to communicate with each other"不久凯勒和家人就发现了适合她自己的一种语言符号,这可以让她和别人交流,所以要用developed来填空,故填developed.
60.entered.细节理解题.根据第二段中的第二句话"which eventually led to Anne Sullivan,"后来沙利文来了,也就是沙利文进入了凯勒的生活,故填entered.
61.mind.细节理解题.根据第三段中的第一句话"Keller was determined to become educated,and to teach herself to communicate."凯勒决心接受教育,并且可以教自己交流,be determined to do sth.意思是"决心做某事",意思和make up one's mind的意思一样,所以要用mind来填空,故填mind.
62.attending.细节理解题.根据第三段中的第二句话"After attending several schools"在上了几个学校之后,她成为第一个获得大专学历的聋哑人,所以要用attending来填空,故填attending.
63.speeches.细节理解题.根据第三段中的第三句话"began a lecture tour where she made speeches on social and political issues"开始做一些关于社会和政治的演讲,可知凯勒做了一系列的关于生活和政治的演讲,故填speeches.
64.devoted 细节理解题.根据第三段中的最后一句话"She devoted much of her later life to raising funds for the American Foundation for the Blind"她的后半生都用来为聋哑孩子募集奖学金.所以要用devoted来填空,故填devoted.
65.list.细节理解题.根据第三段中的最后一句话"In 1999,Keller was listed in Gallup's Most Widely Admired People of the 20th century."在1999年,凯勒列入了20世纪盖洛普最受敬佩的人,她在20世纪盖洛普最受敬佩的人名单上,故填list.

点评 首先要通读全文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.let meclean(clean) the classroom together.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.When I crossed a small road on my first day in Kolkata,I was surprised because I heard a bell-not a horn (喇叭),It was a tiny man pulling a rickshaw,He stopped and picked up two children from the front door of their house and pulled them to school.For many people,the rickshaw in Kolkata has many advantages.When the traffic is bad,rickshaws find a way through the traffic.If your miss your bus and there aren't any taxis,you can always find a rickshaw in Kolkata.Rickshaws are from your house to the market and waits for you.Then he loads (装载)all your things,drops you off outside your home and helps you unload,No other type of public transport offers this kind of service.
From June to September,Kolkata gets heavy rain.Sometimes it rains for 48hours without a break.In some parts of the city,the roads flood (水淹),and anything with an engine(发动机) is useless,But the rickshaw drivers never stop working,even with water all around them.
But not everyone thinks rickshaws are a good thing.The local government want to ban rickshaws.They believe it is wrong for one man to pull another person when there is modern transport in the city.However,there is a problem with this plan.Many of the rickshaw drivers come from the countryside.The only job they can find in Kolkata is pulling a rickshaw,If the city bans rickshaws,these men won't have a job.So for the moment,the people of Kolkata still go by rickshaw.

77.What is the main idea of Paragraph 1?D
A.The rickshaw drivers carry things for local people in Kolkata.
B.Parents need rickshaws for taking children to school in Kolkata.
C.Rickshaws can find a way through the bad traffic in Kolkata.
D.Rickshaws are very useful for the people's daily life in Kolkata.
78.Which type of transport may you take when the roads flood in Kolkata?D
A.A bus.       
B.A taxi.
C.A car.       
D.A rickshaw.
79.What does the underlined word"ban"mean?C
A.make         
B.increase     
C.forbid        
D.collect
80.What can we learn from the passage?B
A.The rickshaws in Kolkata have loud horns.
B.The rickshaw is still a part of public transport in Kolkata.
C.The local government offer many other jobs to the rickshaw driven.
D.The people in Kolkata are supposed to take rickshaws instead of cars.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.The Lantern Festival falls on the 15th of the first month of the lunar calendar(阴历).This day is always the first full moon in the new year.Ancient people also called it Shangyuan Festival.Celebrations and traditions on this day began from the Han Dynasty(朝代)and became popular in the Tang Dynasty.
Watching the red lanterns is one of the main traditions.Lanterns of different shapes and sizes are usually put on trees,or along river banks on show.It is said that sky lanterns were first used by Zhuge Kongming to ask for help when he was in trouble.Today,when the  lanterns slowly rise into the air,people make wishes.
Another tradition is guessing lantern riddles.The riddles are usually short,wise,and sometimes humorous.The answer to a riddle can be a Chinese character(汉字),a famous person's name,or a place name.
The most important thing is to eat sweet dumplings with different tastes.In northern China,they are called yuanxiao while in southern part they're named tangyuan.Because making sweet dumplings is like a game or an activity,they are usually done happily by a group of friends or family members.
In old times,the Lantern Festival was also romantic(浪漫的).Watching lanterns gave young people a chance to meet each other.A line from Xin Qiji,a poet during the Song Dynasty,shows this:
Hundreds and thousands of times I searched for her in the crowd.Suddenly I turned,and there she stood,in the dim(昏暗的)light.

46.The traditional festival talked about in this passage is called"B"in Chinese.
A.春节     
B.元宵节         
C.端午节
47.When did celebrations and traditions of the Lantern Festival start from?A
A.The Han Dynasty.
B.The Tang Dynasty.
C.The Song Dynasty.
48.What were sky lanterns first used for by Zhuge Kongming in ancient times?C
A.Making wishes.
B.Celebrating birthdays.
C.Asking for help.
49.Which of the following is NOT true about sweet dumplings?B
A.They have different tastes.
B.They are named"yuanxiao"all over the country.
C.People enjoy the process of making them.
50.The line from Xin Qiji in the passage shows the Lantern Festival wasC in old times.
A.boring        
B.humorous       
C.romantic.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.On the fourth Sunday of every November,most Americans get together around the dinner table to celebrate Thanksgiving.Special traditions in the US have been around for many years.(41)CThese are four popular Thanksgiving traditions and how they started.
(42)EThe first Thanksgiving meal was in the autumn of 1621 when the first travelers from England celebrated their first harvest (收获).But it wasn't made into an official (官方的)holiday until 1863.The first large meal had turkey,fruits and vegetables,which are still common today.
(43)AHistorians say the first travelers invited Native Americans (美洲印第安人)to the meal to thank them for teaching them how to grow food.Today at the large meal,friends and family will also say what they are most thankful for.
(44)FThe parade (游行)includes very large balloons that look like cartoon characters and beautiful floats (花车)that carry famous people.There are also many musical performances to watch.This parade started in 1924,and today over 44 million people watch it on TV or in New York City.
(45)BPeople started to watch football on Thanksgiving a few years after the day
became an official holiday.Today,the National Football League takes advantage of this popularity and hosts three NFL games every Thanksgiving.

根据短文内容,从方框屮选出五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整正确.
A.Giving thanks is what the holiday is all about.
B.American football is something people both watch and play with their family on Turkey Day.
C.However,some people don't always stop to think about where the traditions came from.
D.Here is one way to make turkey for a Thanksgiving dinner.
E.A large meal is the important event every Thanksgiving.
F.Every year,there is a Macy's Thanksgiving Day Parade in New York City.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.It takes him one hour _______   his homework.(  )
A.doB.doesC.toD.to do

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Elephants in Uganda are starting to come close to villages near national parks.The big animals are a real danger to people.So new tools called vuvuzelas have been given to people to keep the elephants away.They are plastic instruments some fans use at sports events.The instruments make a loud sound elephants do not like.The animals leave,and no one is harmed.
Vuvuzelas work because they do not threaten (威胁) the elephants.That is important because an elephant that feels threatened is more likely to attack.So far,no one has reported an elephant attacking in answer to a vuvuzela.
Officials and villagers have tried other ways to stop elephants from coming near farms and houses.They have built beehives (蜂巢)-houses for flying insects that sting (叮,蜇).They have hung ropes covered in spicy oil.They have dug long,deep holes.And they have used guns,called A-K47s.
An official from the Uganda Wildlife Authority explains that people shoot the gun in the air to scare the elephant.But over time,the elephants have stopped being afraid of the sound of the gun.They only look at the shooter and wave their ears.Probably one day,elephants will accept the vuvuzela noise,just as they do the sound of the A-K47.But right now,vuvuzelas are an effective (有效的),harmless and fun way to deal with a serious problem.

38.Villagers are trying to keep away the elephants because they fear thatD.
A.they don't have food to feed them  
B.they may threaten the elephants
C.the elephants may destroy the park  
D.the huge animals may attack them
39.The writer thinks itAto use the vuvuzelas to keep away the giant animals. 
A.safe                 
B.harmful            
C.helpless                   
D.difficult
40.The meaning of the underlined word"accept"in the last paragraph is close to"B".
A.be afraid of             
B.be used to         
C.be pleased with        
D.be worried about
41.Which of the following statements is true about vuvuzelas?C
A.Vuvuzelas were invented to keep elephants away from villagers.
B.So far,vuvuzelas have been the only way to keep the elephants away.
C.At present,vuvuzelas work better to keep away elephants than A-K47s.
D.People in Uganda are thinking of making louder and better vuvuzelas.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Our cities are getting bigger and bigger as more people move from the country to the city.There are lots of reasons why they do this-mostly it is to find work,because all the big companies are in the cities and they need lots of people to work there.When there are lots of people living and working in a city,they need things like restaurants,shops,hospitals and schools,too.These are all more jobs that people need to do.There will be lots of transport in the city to move all the people around.Everything you could want will be found in a city:government offices,museums and art galleries,cinemas,big restaurants and parks.
Unfortunately the city is much busier,more expensive,and more dangerous than the country.The air is not so healthy because of all the cars and trucks on the roads.There are so many people that it is not as friendly-you cannot get to know everyone as you do in the country,and people may get lonely.You do not have much room in the city-most people live in apartments-not houses,and they do not have gardens or lots of space,and because of all the people there is also a lot of noise.
The country is much more friendly as everyone knows each other.It is much cheaper to live and there are less dangerous people than you find in cities.And perhaps the best thing is that you can have a big house with a garden and it will be very quiet.But there are not many jobs or services there.There are also not many shops,schools or hospitals.And it is hard to get around.
Every person is different,but more and more people choose to live in cities because there is so much to do there.What do you think about the city?

50.Why do more and more people move to the cities?A
A.Because they want to find a job.
B.Because they like to live in apartments.
C.Because they want to make more friends.
D.Because they like eating in big restaurants.
51.Which sentence is true according to the passage?B
A.You can live a quiet life in the city
B.You can find a big house with a garden in the country.
C.People can visit museums and art galleries in the country.
D.Big companies in the country need lots of people to work there.
52.The writer says the country is more friendly becauseD.
A.people can live quietly            
B.people work together
C.everyone has some friends         
D.everyone knows each other.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Don't be late next time!-_______(  )
A.Sorry,I won't.B.Sorry,I don't.
C.All right,I won't.D.OK,I won't.

查看答案和解析>>

同步练习册答案