精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Look at the photo.The two girls have big blue eyes and long brown hair.They are ten.They are in the same class.The one in a yellow skirt is Lily.The other one in an orange skirt is Lucy.Their dad is Mr.Brown.He is in a brown coat.Their mom is Mrs.Brown.She is in black shoes.Bob is their brother.He is in a blue cap.He is a high school student.Look!Lucy and Lily are in the green car now.
根据短文内容,选择正确答案.
41.What does Lucy look like?D
A.She has black eyes and long hair.
B.She has short brown hair.
C.She is tall.
D.She has blue eyes.Her hair is long and brown.
42.The family hasB people(人).
A.four
B.five
C.six
D.seven
43.Mr.Brown isC.
A.in black shoes
B.in a blue cap
C.in a brown coat
D.in black trousers
44.What color are Mrs.Brown's shoes?D
A.Big.
B.Blue.
C.Brown.
D.Black.
45.文中画线的词汉语意思是A.
A.布朗夫人
B.布朗小姐
C.布朗老师
D.布朗先生.

分析 文章大意:主要通过一张照片介绍了露西和丽丽的父母及她们的哥哥.

解答 41-45:DBCDA
41题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第一行The two girls have big blue eyes and long brown hair可知 这两个女孩有一双蓝色的大眼睛和一头棕色的长发,故答案D
42题答案:B 考查归纳题,根据文中的The two girls;Their dad is Mr.Brown.Their mom is Mrs.Brown.Bob is their brother.可知一共5个人,故答案B
43题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第二行Their dad is Mr.Brown.He is in a brown coat.可知他穿着棕色的外套,故答案C
44题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第二行She is in black shoes可知 她穿着黑色的鞋子,故答案D
45题答案:A 考查词汇题,根据文中的前面Their dad is Mr.Brown布朗先生,可知 后面是布朗夫人,故答案A

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.A set of ______ on the table.(  )
A.key isB.keys isC.keys areD.key are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.
Message(留言)1:Hi,Sally.This is Jane.I'm just calling you to say that it's cold and raining,so
wear your coat.
Message 2:Hi,Peter.This is Tom.My cousin Paul is visiting me from Canada.Is it OK if I
bring him to your party?Perhaps(也许)you can give a call.
Message 3:Hello,Dave.This is Mary.Um,we're going to meet at the movie theater at six
o'clock.The movie theater is on Fifth Avenue(第五街),between the hotel and the
library.
Message 4:Jenny,this is Mum.I just talked to your teacher,and I want to tell you that you
don't have to wear your school uniform(校服)to the race tonight.
Message 5:Joe,this is Rick.Thanks for agreeing to take my friend to school tomorrow
morning.His name is Lee,and he'll wait at the bus stop.He's tall,with short
black hair.
56.Jane calledA to tell her to wear the coat.
A.Sally     
B.Tom    
C.Dave     
D.Mary
57.Tom asked Peter if he couldB.
A.go to school                
B.bring his cousin to the party
C.wear jeans to the party        
D.wear more coats
58.Jenny's mum told herC.
A.to wear her school uniform to the race
B.to wear her dress to the race
C.not to have to wear her school uniform to the race
D.not to go to the race
59.Rick told Joe to meet LeeA.
A.at the bus stop  
B.at the hotel      
C.at the library    
D.at the school gate
60.From the form(表格),we can know thatB.
A.Lee has blond hair    
B.Dave and Mary will meet at six o'clock
C.Paul is Peter's cousin   
D.Jenny's mum is a teacher.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Many people have flown a kite or have seen one rise and fall in strong spring wind.Not so many people know that kites were first made in China thousands of years ago.The ancient Chinese made and flew kites even before they could write.
A long time ago,the Chinese made kites to use in wars.They would fly these war kites in the dark.The kites could make strange sounds.The enemies would hear these sounds and run away.They thought those strange sounds were made by gods in the sky.
The ancient Chinese also flew kites to bring good luck and to make their crops grow rich and tall.Sometimes they tied long strings (细绳) and hooks (钩子) to their kites.Then they would fly the kites over water,letting the hooks down to catch fish.
The Chinese used sticks,strings and paper for their kites.Some of these kites looked like animals or trees.Others looked like houses.Now there are more kinds of materials to make a kite.
56.The main idea of the first paragraph is thatA.
A.kites were first made in China
B.most of us have flown or seen a kite
C.the ancient Chinese made kites after they could write
D.the ancient Chinese were good at making kites
57.The ancient Chinese used kites in wars because the kitesC.
A.could bring good luck
B.looked like animals
C.could make sounds to frighten enemies
D.could fly high
58.In ancient China,kites could be used forA.
A.catching fish
B.helping people fly
C.watering the crops
D.helping people walk in the dark
59.The Chinese usually usedC for their kites.
A.sticks,strings and grass
B.strings,hair and wood
C.paper,strings and sticks
D.paper,ropes and hooks
60.What is the best title of this passage?D
A.Lucky kites
B.Strange kites
C.Beautiful kites
D.Chinese kites.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Nearly everybody enjoys chicken,and the most famous name in chicken is Kentucky Fried Chicken (KFC).Mr.Sanders,the man who started this business wasn't always very rich.
At one time,he had a small gas station (加油站) next to a highway (公路).Many truck drivers stopped there to get gas and take a rest.Mr.Sanders found they were often hungry,so he began to sell sandwiches and coffee.As the sandwiches tasted good,and didn't cost too much,more and more drivers came to eat at his place.Then Mr.Sanders began to serve fried chicken.People liked it very much,and his new business grew fast.Not long after,however,another highway was built (建造),and many drivers no longer went to Mr.Sanders'restaurant.So he had to close it.Then he traveled around the country to sell his idea of opening fried chicken restaurants.He did it.By 1967,there were almost 5,000KFC restaurants.
And now,wherever you go in the United States,you will see one.If you like chicken,I'm sure you'll enjoy eating KFC.
72.Who created(创建) KFC?D
A.Kentucky.
B.Truck drivers.
C.American people.
D.Mr.Sanders.
73.Mr.Sanders did not sellB.
A.coffee     
B.salad     
C.sandwiches       
D.fried chicken
74.What does the underlined word"it"mean in paragraph 2?C
A.He had to close his restaurant.
B.There were many KFC restaurants.
C.He sold his idea of opening fried chicken restaurants.
D.Someone bought his fried chicken.
75.We can know thatA from the passage.
A.KFC is very popular today in USA.
B.two highways were next to Mr.Sanders'gas station.
C.Mr.Sanders was a rich man when he started his business.
D.everyone in the world likes KFC.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.When I drove to work yesterday,I met a traffic jam(交通阻塞).As I looked out of my window,a young man was walking on the street.He was walking to the bridge.There were some homeless men with their cups around there.The young man went to one of them.He brought out some money,said a few words to him and put the money into his cup.He continued(继续)to walk and then saw another homeless man.He stopped for a minute,said a few words and then gave the man a candy.
And then he saw the next homeless man.He was shivering(冷得发抖)because of coldness.The young man now stopped and gave his scarf to him.He then said goodbye to him with a big smile and went away in the snow.
At that moment,I was in tears(流泪).I gave this young man my best wishes with love and blessings.
31.The story probably happened inD.
A.spring         
B.summer       
C.autumn        
D.winter
32.How many homeless men did the young man help in this passage?B
A.2             
B.3             
C.4             
D.5
33.What did the young man give the homeless men?A
A.Some money,his scarf and a candy.
B.His scarf,his coat and some money.
C.A candy,his hat and his coat.
D.His coat,some money and a candy.
34.The man was shaking slightly because ofB.
A.hunger        
B.coldness         
C.illness         
D.worries
35.The writer feltC after seeing the young man's behavior.
A.sad           
B.surprised       
C.moved(感动)   
D.interested.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.There is a big supermarket(超市) near my home.Its name is Pricelow.It has lots of things.You can buy school things,like notebooks,pens,rulers,pencils,erasers and pencil boxes.You can buy vegetables,fruit and all kinds of food.You can also buy clothes.Some of the things there are cheap,and anybody can afford the price.But some of them are dear.
The supermarket is open every day from 7:00a.m.to 8:00p.m.The workers there are very good.They work hard all day.They are happy to answer your questions.They help you if you want to buy anything.There are many people on weekends.They buy lots of things.Sometimes they have breakfast,lunch or dinner there.
31.The supermarket near my home isC.
A.old
B.new
C.big
D.small
32.D kinds of school things are talked about (被谈到) in the passage.
A.Three
B.Four
C.Five
D.Six
33.The underlined(画线的) word"dear"here meansBin Chinese.
A.宝贵的
B.昂贵的
C.时髦的
D.精致的
34.The supermarket is open forDhours every day.
A.seven
B.eight
C.twelve
D.thirteen
35.Which of the following is TRUE?C
A.You can't buy clothes in the supermarket.
B.All of the things in the supermarket are cheap.
C.The workers in the supermarket are very friendly (友好的).
D.People can't have breakfast in the supermarket.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年广西钦州市钦州港区七年级12月考英语试卷(解析版) 题型:选词填空

从方框中选用合适的词,并用其适当形式填空。

healthy we little take radio

1. ---How long do you do your homework every day?

--- than two hours.

2. The man in the white shirt is our teacher. He teaches ___________ English this term.

3.I seldom eat sweet snacks because they are bad for my __________.

4.There are different kinds of in the shopping centre.

5.I’m free now. What about ___________ a walk with me?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2017届河北秦皇岛市台营学区九年级上期中考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

- you ever with a group?

-Yes, I have.

A.Have, study B.Have, studied

C.Do, study D.Did, study

查看答案和解析>>

同步练习册答案