精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.In Singapore,many middle school students spend a lot of their time on their studies. Good education is often regarded as a ticket to Success in their future.So,many of these students try their best to get a good mark in their examinations.They have a lot of homework every day and exams are a big headache.Sometimes,some of them are even made to go to remedial(补习的)classes after school.
Schools run programs outside school hours.The students can take part in sports and games,music and dance,hiking and rock-climbing,etc.They are also very active in community service(社区服务).
In their spare time,most students like to listen to pop music.Hollywood blockbusters(大片),Hong Kong and Singapore movies are very popular among them.They understand IT very well.Some of them also spend their free time surfing the Internet,e-mailing their friends,playing computer and video games.
They sometimes go to cafes,fast-food restaurants,shopping centers and big bookstores.
 So,it looks like life as a middle school student in Singapore is not easybut it is rich and colorful.

61.Many students want to get good education to beB in the future.
A.popular    
B.successful    
C.comfortable 
D.generous
62.Cgo to remedial classes after school in Singapore
A.A11of the students    
B.Few of the students
C.Not all the students 
D.Most of the students
63.In the school,the students can'tDoutside school hours.
A.have sports      
B.dance    
C.go hiking 
D.go to a restaurant
64.According to the passage,most students in Singapore likeA.
A.Hollywood blockbusters    
B.writing to their friends
C.talking to their friends      
D.having exams
65.The meaning of the underlined sentence in the passage isD.
A.the middle schoo1students'life in Singapore is easy
B.the middle school students'life in Singapore is amazing
C.the middle school students'life in Singapore is boring
D.the middle school students'life in Singapore is hard,but it's interesting.

分析 在新加坡,很多中学学生花费他们很多时间在学习上.好的教育经常是被认作他们未来成功的门票,所以他们很多学生进他们最大努力在他们的学业中得好的成绩,他们每天有很多作业,并且考试是很头疼的.有时候,他们中有一些甚至在学校后上补习班.
学校在上课时间以外有很多活动.学生可以参加运动和游戏,音乐和舞蹈,远足和爬山等等.社区服务还有很多活动.
在他们的空闲时间,大多数学生喜欢听动感音乐,好莱坞大片,香港和新加坡电影在他们之中很受欢迎.他们很了解哪些东西.他们中的一些也花费空闲时间上网,给他们的朋友发送email,玩电脑电子游戏.
他们有时候去咖啡店,快餐店,购物中心和大型图书中心.
所以,在新加坡,向中学生一样的生活并不简单,并且很丰富多彩.

解答 61.答案:B.细节理解题.根据Good education is often regarded as a ticket to Success in their future好的教育经常是被认作他们未来成功的门票.可知想要成功.答案是B.
62.答案:C.细节理解题.根据some of them are even made to go to remedial(补习的)classes after school.他们中有一些甚至在学校后上补习班.some of them他们中的一些人,因此用不是全部,答案是C.
63.答案:D.细节理解题.根据The students can take part in sports and games,music and dance,hiking and rock-climbing,etc.They are also very active in community service(社区服务).学生可以参加体育运动、音乐、舞蹈、远足和攀岩,也在社区服务中非常活跃.可知,只是D选项去餐馆没提到.答案D.
64.答案:A.细节理解题.根据most students like to listen to pop music.Hollywood blockbusters(大片)大多数学生喜欢听流行音乐,好莱坞大片.可知,答案A.
65.答案:D.细节理解题.根据So,it looks like life as a middle school student in Singapore is not easybut it is rich and colorful所以,在新加坡,向中学生一样的生活并不简单,并且很丰富多彩.可知是难的,答案是D.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.He gave upto try (try) paragliding.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Do you have a pet?What would you like to have,a dog,a cat or a bowl of fish?In the US,nearly 73million families hve at least one pet.The table shows the total number (in millions) of some of the most popular pets in the US.


47.Which pet is the most popular in the US families?A
A.Fish.
B.Cats.
C.Dogs.
D.Bird.
48.How many American families keep horses as a pet?D
A.78million.
B.16million.
C.13million.
D.8million.
49.Which place do dogs take in the popularity (普遍性) of pets?C
A.The 1st place.
B.The 2nd place.
C.The 3rd place.
D.The 4th place.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Tibet is one of the most popular places for Chinese tourists.The number of travelers to Tibet has grown by 10% every year over the last few years.Since July 1,2006,when the first train ran the 1,956kilometers from Xining to Lhasa,more and more people have been going to Tibet.
The train stops at several famous places along the way,such as Qinghai Lake,Kunlun Mountain,and the Potala Palace (布达拉宫).Passengers can also enjoy many activities during the journey,like Tibetan dancing and Karaoke.
On the train,passengers in the seats can have tea,eggs and noodles for breakfast,and fried chicken and green vegetables for lunch and dinner.Unlike most Chinese trains which have open-hole toilets (厕所),this one has special toilets which can collect the waste.There is also a special rubbish system in the train that keeps the environment clean.All the windows on the train protect people from the bright sunlight.TVs and electrical sockets (插座) for computers and mobile phones can be found on the train.
Because there isn't much oxygen (氧气) high in the Tibetant Plateau (高原),trains will have oxygen masks (氧气罩) for those who need them.They are there to ensure that passengers feel comfortable when they have enough oxygen on the famous"roof of the world".There are also doctors on the train to make sure that all of the travelers are safe.

56.Which of the following is Not among the places of interest?B
A.Qinghai Lake.
B.Karaoke.
C.Kunlun Mountain.
D.The Potala Palace.
57.The train is unlike most Chinese trains except itsD.
A.windows
B.toilets
C.sockets
D.seats
58.Why do people need to have oxygen masks on the"roof of the world"?C
A.Because it is windy there.
B.Because there is snow everywhere.
C.Because there isn't enough oxygen there.
D.Because there are too many people there.
59.We can learn from the passage thatD.
A.flying to Tibet is impossible
B.taking a train to Lhasa cause a lot of trouble
C.trains to Lhasa are too clean to take     
D.train trips to Tibet are popular with travelers
60.What's the best title for the passage?A
A.A comfortable trip to Tibet.
B.Magic train to magic Tibet.
C.Roof of the world.
D.Beautiful view in Tibet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.A small city in southwest Britain is banning(禁用) plastic bags to help the environment and cut waste-a step that environmentalists believe is a first for Europe.
Shopkeepers in Modbury agreed to stop handing out disposable  plastic bags to customers on Saturday.They said paper sacks and cloth carrier bags would be offered instead.
Last month,San Francisco became the first U.S.city to ban plastic grocery bags.Internationally,laws to discourage the use of plastic bags have been passed in parts of South Africa and Ireland,where governments either tax (收税) shoppers who use them or fine companies that hand them out.Bangladesh already bans them,and so do at least 30small Alaskan villages.
Modbury,about 225miles southwest of London,has also declared a bag amnesty(宽限期),allowing local people to hand in plastic bags that are kept at home.They will be sent for traveling.
The Modbury ban was the idea of Rebecca Hosking,who saw the effect of bags on sea life while he works in the Pacific as a wildlife camerawoman.She said response(反应) in the town so far had been"really positive"
"Modbury is quite an old-fashioned city and a lot of people have wicker baskets to go out shopping anyway,"Hosking told Sky News Television.
The Worldwatch Institute,an environmental research agency,states that 100billion plastic bags are thrown away each year in the United States alone.More than 500billion are used yearly around the world.

58.What does the underlined word"disposable"in the passage mean?B
A.acceptable
B.throw-away
C.long lasting
D.valuable
59.It can be inferred from the passage thatC.
A.most of the people in Modbury continue to use plastic bags
B.most countries in the world have passed laws to ban plastic bags
C.fewer and fewer plastic bags will be used in the world
D.San Francisco is the first city to ban plastic bags in the world
60.Which of the following may be the best title of the text?B
A.British Cities Banning Plastic Bags
B.Some Cities Banning Plastic Bags
C.Effect of Plastic Bags on Sea Animals
D.Environmental Protection.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13."No man is an island"is a well-known line from John Donne's Devotion,written more than three hundred years ago.Even now people still agree with him.
No one can live a ompletely isolated life.Without other people,life became empty and sad.We all need to have friends.
For some of us,though making friends is not difficult,feeling sheepish(害羞的),we may not want to make the first move.It is also difficult at times to keep the friends we already have.
There are many books about friendship,but Dale Carnegie's How to Win Friends and Influence People,written in 1936,is the most famous.This"how to"book about getting along with other people became a best seller.It was later put into 28languages.
Dale Carnegie's advice seems to be simple,but can his advice help you?Do you need to change the way you act?Here is the list of advice from his book:
1.Be friendly and polite.
Always greet with a smile.Begin with"excuse me"or"would you please"when you want to ask somebody.Remember to say"thank you"and try to be as helpful as you can.
2.Go out of your way to be nice.
Find some time to do special things for other people.Making some soup for a sick neighbour may seem like a little thing to you,but it will make your neighbour feel a lot better.
3.Remember names.
They say that the sweetest music to a person's ears is the sound of his or her own name.
4.Be open-minded.
Try to understand other people's ways and ideas and learn something from them.
5.Listen patiently.
When someone is talking to you,look at him or her,listen carefully and say something when necessary.

53.The underlined sentence"No one can live a completely isolated life"means"C"in this passage.
A.No one can live a hard life
B.No one can live without difficulty
C.No one can live alone
D.No one can live on an island
54.Some of us feel it not easy to make friends becauseB.
A.we are afraid to make bad friends
B.we are shy to take the first action
C.we feel worried that we won't be able to keep our friends
D.we feel sure that we already have enough friends
55.The best title for this passage should be"A".
A.How to Make Friends
B.A Famous Book
C.About Friendship
D.John Donne and Dale Carnegie.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.The Greens used to______ in the countryside,but now they are used to ______ in the big city.(  )
A.live; livingB.live; liveC.living; living

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.dog  date  dad/d/d.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

18.
A.What's your telephone number?
B.Is Sun your last name?
C.Nice to meet you,too.
D.My name is Rose.
E.Hello!
A:Hello!
B:(91)E
A:what's your name?
B:(92)D
A:Nice to meet you.
B:(93)C what's your name?
A:My name is Sally.
B:(94)B
A:No,my last name isn't Sun.Black is my last name.
B:Really?It's so interesting.(95)A
A:My telephone number is 555-77896.
A:Bye!
B:Bye!

查看答案和解析>>

同步练习册答案