精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.We've seen 3D movies,games,TVs and so on.Have you ever heard of 3D newspapers before?Yes,that's what the Belgian newspaper,La Dernière Heure,decided to do for its readers.This is Europe's first 3D newspaper.
It took the team two months to make the 3D newspaper.They printed 115,000copies of the special edition of La Dernière Heure,which is more than the regularly printed copies.
Each of these newspapers comes with a pair of free 3D glasses.All the images and ads in the newspaper are in 3D and the text is in the regular format(格式).Readers can get the best result by holding the paper 50cm away from the eyes.
In fact,if people don't wear the 3D glasses,the newspaper will be terrible to read because the images are not clear.
Although the first 3D newspaper is very popular,they have no plans to continue the 3D edition because it costs too much.

根据短文内容,判断下列句子正误.正确为"T",错误为"F",并在答题卡上把"T"或"F"涂黑.
51.The first 3D newspaper was first appeared in France.F
52.It took the team two months to make the special edition of La Dernière Heure.T
53.All the things in the 3D newspaper are the same format.F
54.People can also read the paper clearly without 3D glasses.F
55.This special newspaper is very popular and expensive.T.

分析 现在3D技术应用广泛,比如3D电影、游戏、电视等.现在又有了3D报纸,本文介绍了3D报纸及它的使用方法.虽然它很受欢迎,但是由于它花费太多,人们没有打算继续发行3D版本.

解答 51.F   细节理解题   根据"that's what the Belgian newspaper,La Dernière Heure,decided to do for its readers.This is Europe's first 3D newspaper."可知,欧洲的第一份报纸是在比利时,故这句话不符合语境,答案为F
52.T   细节理解题    根据"It took the team two months to make the 3D newspaper"可知,制作3D报纸花费了两个月时间,故这句话符合语境,答案为T
53.F   推理判断题    根据"All the images and ads in the newspaper are in 3D and the text is in the regular format"可知,3D版本报纸中,图片和广告是3D的,但是文章却是常规版本的.故这句话不符合语境,答案为F
54.F    细节理解题     根据"In fact,if people don't wear the 3D glasses,the newspaper will be terrible to read because the images are not clear"可知,人们没有3D眼镜不能看清楚报纸,故这句话不符合语境,答案为F
55.T    推理判断题     根据"Although the first 3D newspaper is very popular,they have no plans to continue the 3D edition because it costs too much."可知,3D报纸虽然受欢迎,但是也很贵.故这句话符合语境,答案为T

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.There are many people standing on ____ side of the road to watch the prince's wedding ceremony.(  )
A.bothB.neitherC.eitherD.all

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.The young visit the home for the elderlytwice( 二次) a month.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.There are many unusual hotels around the world.The Salt Palace Hotel in Bolivia(玻利维亚) is one of them.
Thousands of years ago,the area around the Salt Palace Hotel was a large lake.But over time,all the water disappeared.Today,the area has only two small lakes and two salt deserts.
The larger of the two deserts,the Uyuni salt desert,is 12,000 square kilometers.During the day,the desert is bright  white because of the salt.There are no roads across the Uyuni desert,so local people must show guests the way to the   hotel.
In the early 1990s,a man named Juan Quesada built the hotel.He cut big blocks of salt from the desert and used the  blocks to build it.Everything in the hotel is made out of salt:the walls,the roof,the tables,the chairs,the beds,and the hotel's bar.
The sun heats the walls and roof during the day.At night the desert is very cold,but the rooms stay warm.The hotel  has twelve rooms and a double room costs $60 a night.
A sign on the hotel's wall tells guests,"Please don't lick(舔) the walls"

根据短文内容,判断下列句子是否正确,对的填(A),错的填(B).(10分)
51.The Salt Palace Hotel is unusual because of the material which it is made of.A
52.Now the Salt Palace Hotel is surrounded by a large lake.B
53.The Uyuni desert is so bright that it is easy for the guests to find the way to the Salt Palace Hotel.B
54.The salt used for theSaltPalacehotel all came from the ground.A
55.The walls and roof of theSaltPalacehotel get heat from the sun and make the rooms warm at night.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-Look,the old man is walking slowly in the middle of the street.It's too dangerous.
-You're right.Let's go and help him go ______ the street.(  )
A.acrossB.throughC.overD.along

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.不能再等了,你们有必要处理这个问题了.
Don't wait.It's necessary for you to deal withthe problem.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

1.get,along,easy,Mary,is,to,with
Mary is easy to get along with..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.---How far is it from our home to the farm?
 It's quite far.About 3three ______  walk.(  )
A.hour'sB.hours'C.hoursD.hour

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

19.
A.Would you like to go on a trip with me?
B.There is a great show there.
C.When and where shall we meet?
D.It takes only 20minutes.
E.We can see fine works of art.
A:Hello,Jane.The weekend is coming.(46)A
B:Yes,I'd love to.But where shall we go?
A:What about the Palace Museum?(47)B
B:That's really a wonderful place to visit.Then what can we do there?
A:(48)E
B:That sounds great.How can we go there?
A:The best way is to take the underground.(49)D
B:All right.(50)C
A:Shall we meet at my home at 8a.m.tomorrow?
B:OK.See you tomorrow.
A:See you.

查看答案和解析>>

同步练习册答案