精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.There are many unusual hotels around the world.The Salt Palace Hotel in Bolivia(玻利维亚) is one of them.
Thousands of years ago,the area around the Salt Palace Hotel was a large lake.But over time,all the water disappeared.Today,the area has only two small lakes and two salt deserts.
The larger of the two deserts,the Uyuni salt desert,is 12,000 square kilometers.During the day,the desert is bright  white because of the salt.There are no roads across the Uyuni desert,so local people must show guests the way to the   hotel.
In the early 1990s,a man named Juan Quesada built the hotel.He cut big blocks of salt from the desert and used the  blocks to build it.Everything in the hotel is made out of salt:the walls,the roof,the tables,the chairs,the beds,and the hotel's bar.
The sun heats the walls and roof during the day.At night the desert is very cold,but the rooms stay warm.The hotel  has twelve rooms and a double room costs $60 a night.
A sign on the hotel's wall tells guests,"Please don't lick(舔) the walls"

根据短文内容,判断下列句子是否正确,对的填(A),错的填(B).(10分)
51.The Salt Palace Hotel is unusual because of the material which it is made of.A
52.Now the Salt Palace Hotel is surrounded by a large lake.B
53.The Uyuni desert is so bright that it is easy for the guests to find the way to the Salt Palace Hotel.B
54.The salt used for theSaltPalacehotel all came from the ground.A
55.The walls and roof of theSaltPalacehotel get heat from the sun and make the rooms warm at night.A.

分析 世界上有许多不寻常的旅馆,而在玻利维亚有一个盐宫酒店,本文介绍了盐宫酒店的起源和它的特点.

解答 51.A   推理判断题   根据"Everything in the hotel is made of salt"可知,盐宫酒店的一切都是盐制成的,故这句话符合语境,故答案为A
52.B   细节理解题   根据"Thousands of years ago,the area around the Salt Palace Hotel was a large lak.But over time,all the water disappeared"可知,很多年以前旅馆的周围是一个大湖,但是随着时间流逝,水都消失了.故这句话与语意不符,答案为B
53.B   细节理解题   根据"During the day,the desert is bright  white because of the salt.There are no roads across the Uyuni desert,so local people must show guests the way to the  hotel."可知,在沙漠中没有路,客人需要有人指引才能找到酒店,故这句话与语意不符,答案为B
54.A   细节理解题   根据"He cut big blocks of salt from the desert and used the blocks to build it."可知,他切割来自沙漠的大盐块,使用他们建成盐宫酒店.故这句话符合语境,故答案为A
55.A   细节理解题    根据"The sun makes the walls and roof warm during the day.At night the desert is very cold,but the rooms are warm."可知,白天阳光使墙和屋顶变暖,晚上房间就暖和了.故这句话符合语境,故答案为A

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.-Tom hardly washes his clotheshimself(他自己).
-How lazy he is!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.________isn't easy _________ Meng Peijie to take good care of her adopitive mother (养母)who has been ill for many years.(  )
A.It; ofB.That's; ofC.That; forD.It; for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Excuse me,can I sit here?
-Of course you ________.(  )
A.mayB.shouldC.canD.must

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

12.为响应我市全面创建国家卫生城市的号召,某校开展了"绿色港城,健康生活"为主题的英语征文活动.请你以"The Green City,the Healthy Life"为题,根据表格中的图片及文字提示,简要描述并适当发表自己的观点,写一篇英语短文.
注意:
(1)词数90 左右,短文开头己给出,不计入总词数;
(2)文中不得提及考生所在学校及自己的姓名.
主题
绿色港城,健康生活
做法骑车出行,减少空气污染;
垃圾入箱,保持城市整洁;
多种树木,保护自然环境.
你的观点…(至少2 条)
The Green City,the Healthy Life
As a citizen of Lianyungang,it's our duty to             .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Do you like _______ film Tai Jiong?
-Oh,it's ______ wonderful one.It's one of the best films I have ever seen.(  )
A.a; aB.a; theC.the; theD.the; a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.We've seen 3D movies,games,TVs and so on.Have you ever heard of 3D newspapers before?Yes,that's what the Belgian newspaper,La Dernière Heure,decided to do for its readers.This is Europe's first 3D newspaper.
It took the team two months to make the 3D newspaper.They printed 115,000copies of the special edition of La Dernière Heure,which is more than the regularly printed copies.
Each of these newspapers comes with a pair of free 3D glasses.All the images and ads in the newspaper are in 3D and the text is in the regular format(格式).Readers can get the best result by holding the paper 50cm away from the eyes.
In fact,if people don't wear the 3D glasses,the newspaper will be terrible to read because the images are not clear.
Although the first 3D newspaper is very popular,they have no plans to continue the 3D edition because it costs too much.

根据短文内容,判断下列句子正误.正确为"T",错误为"F",并在答题卡上把"T"或"F"涂黑.
51.The first 3D newspaper was first appeared in France.F
52.It took the team two months to make the special edition of La Dernière Heure.T
53.All the things in the 3D newspaper are the same format.F
54.People can also read the paper clearly without 3D glasses.F
55.This special newspaper is very popular and expensive.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Your clothes ____________ too bad.You must have smoked too much.(  )
A.smellB.lookC.soundD.feel

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Let's Explore(探究)The Nature!
Are you interested in animals and nature?Want to enjoy your summer holiday and learn something interesting and useful?
Here comes your CHANCE!Youth Explorer has prepared you with a THREE-DAY SUMMER  PROGRAM!You can take part in many hands-on activities and meet with live animals-giraffes,pandas,tigers,zebras and so on.More information about the program is as follows:
Age:Students aged 8一16.
Groups:There are 2programs for yon to choose from.Each program needs at most 15students.
Program AProgram B
Dates:14一16July,2014Dates:5-7August.2014
Days:Monday to WednesdayDays:Tuesday to Thursday
Time:10:00a.m.一4:00p.m.Time:1O:00a.m.一4:00p.m.
Program cost:230formembers:250for non-members.
How to do:simply come to our centre to get an application form (申请表).send your completed form on or before 1lth July,2014(Friday).
Notes:
1.NO FREE LUNCHES ARE PROVIDED because of personal food differences.
Yon may either bring a lunch-box or pay for lunch at our restaurants.
2.Both programs will start l DAY later if there is a warning of rainstorms.
COME AND JOIN US NOW!DONT MISS THE CHANCE!

85.Who can join the three-day summer programs?C
A.A kid of 7
B.A girl of 17
C.A boy of 14
D.A man of 26
86.Free lunches aren't provided becauseB.
A.the lunches cost too much
B.people have different tastes
C.there are many restaurants
D.They may bring lunch-boxes
87.What can we know from the passage?D
A.Youth Explorer is the name of the program.
B.More than 15students are in each program.
C.We can see three kinds of animals in the program.
D.You need to hand in an application for the program.

查看答案和解析>>

同步练习册答案