精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.A
Eating Out
Are you looking for somewhere special to go this weekend?Do you want to try something new?Check out one of these hot new restaurants.
Musical Chairs
     Have you noticed how music makes the taste of your food better?This new restaurant has different types of live music every night except Sundays,and excellent food to go with it.Great fish dishes,beef and pizza.Monday is classic rock night,so see you there.
The Chocolate Box
     The owner of this small cafe used to cook all kinds of food,but then she realized she preferred sweets to anything else.If you want meat or fish,don't come here.They only do desserts!Lots of different kinds of sweets.Chocolate lovers will be excited by the range of chocolate cakes.
Last Days of the Raj
     A centrally-located Indian restaurant,perfect for eating before or after the cinema or a show.In summer enjoy your meal in the beautiful garden.The most popular dishes are beef and chicken cooked with mild,medium or hot spices.For brave customers there is extra hot!
A Tasty of Tuscany
    Whether you'd like a great value-for-money lunch or a relaxed evening meal at a fantastic restaurant,this is the place for you.The cooks have all been trained in Italy and they make both traditional and modern 
dishes.We recommend the pasta and seafood.
注:recommend推荐;spice(调味)香料
根据材料内容选择最佳答案.
46.What's special about Music Chairs?D
A.Sunday is classic rock night every week.
B.The chairs there can play wonderful music.
C.The restaurant only welcomes music lovers.
D.You can enjoy your meal with live music there.
47.Which of the following does the Chocolate Box serve?B
A.Fish         
B.Cakes     
C.Seafood      
D.Chicken
48.Why do people go to Last Days of the Raj?C
A.To show others how brave they will be.
B.To enjoy the meal while watching shows.
C.To try the dishes there cooked with spices.
D.To have meals in the garden all year round.
49.What can people do at A Taste of Tuscany?C
A.Enjoy a relaxed breakfast.
B.Taste dishes cooked in Italy.
C.Have a value-for-money lunch.
D.Learn to cook pasta and seafood.
50.What is recommended in the text?A
A.Hot restaurant.
B.Special foods.
C.Weekend activities.
D.The best places to go.

分析 文章大意:这是一篇日常生活类阅读,主要介绍如果周末你想找个特别的地方,去想尝试新的东西,可以去一些四个餐厅.作者分别列举了这个四个餐厅的特色,饮食,一些活动和用餐感受等.

解答 46.答案:D.细节理解题.根据Musical Chairs餐厅中This new restaurant has different types of live music every night except Sundays,and excellent food to go with it.除了星期天,这家新餐馆每晚都有不同类型的现场音乐,而且还有极好的食物可供搭配.可知,Music Chairs可以享受现场音乐,选D.
47.答案:B.细节理解题.根据Musical Chairs餐厅中They only do desserts!Lots of different kinds of sweets.chocolate lovers will be excited by the range of chocolate cakes.他们只做甜点!很多不同种类的糖果,巧克力爱好者都会为巧克力蛋糕而感到兴奋.可知,提供蛋糕,选B.
48.答案:C.细节理解题.根据Last Days of the Raj餐厅中The most popular dishes are beef and chicken cooked with mild,medium or hot spices.最受欢迎的菜肴是温和的,中等的或热的香料烹制的牛肉和鸡肉.可知,去那是为了尝一下用香料烹制的菜肴.选C.
49.答案:C.细节理解题.根据A Tasty of Tuscany餐厅中Whether you'd like a great value-for-money lunch or a relaxed evening meal at a fantastic restaurant,this is the place for you.无论你想要一顿很有价值的午餐,还是在一家很棒的餐馆享受轻松的晚餐,这就是你的去处.可知,去那是可以吃一顿很有价值的午餐,选C.
50.答案:A.标题猜测题.根据第一句Are you looking for somewhere special to go this weekend?Do you want to try something new?Check out one of these hot new restaurants.这个周末你想找个特别的地方去吗?你想试试新的吗?看看这些热门的新餐馆. 可知,标题可以是热门的餐馆.选A.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.请根据图片信息,从天气、环境和人物活动等入手描述公园的一角,写一篇60个词左右的 作文.开头己给出,不计入总词数.
提示词:shine brightly,ride slowly,fly kites,carry toys,playgames,feel

A Visit to the Park
It's a fine day today.                                   .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

10.中国终于有了自制的航空母舰,这确实值得骄傲.
China has owned its first homemade aircraft carrier finally.That's really something to beproudof.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.she,nowShe is dancing now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Father brought his little boy to a concert.But his too young to sit ___ the whole concert.(  )
A.forB.withC.duringD.through

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.In Thailand,people do not eat with chopsticks,like in China,Japan,and Korea.They use spoons and forks.(81)A.Most food is already cut.If you need to cut things,use the side of your spoon first and then use your fork.(82)F.If you are right-handed,keep the spoon in your right hand and the fork in your left hand.
(83)G.The rice is not on the same plate with the other food.It is not necessary to finish all your rice or all your food.It is good to leave a little on your plate.If you eat anything,it means you want more.
(84)C.The host(主人) will ask you two or three times if you want more food.It is the same with whatever you are drinking.During the meal,never empty your cup or glass.When it is less than half full,your host or neighbor will fill it again.(85)B.Always refill(再加满) your neighbor's glass.This means that you must keep an eye on your neighbor's glass all through the meal.
A.They never use knives
B.Never fill your own glass
C.People always offer you more food
D.Remember to fill your bowl in time
E.People often eat from the same bowl
F.The spoon is more important than the fork
G.People usually have rice in a different bowl

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.A man came home from work late,tired,to find his 5-year-old son waiting for him at the door.
"Daddy,how much money do you make an hour?"
"If you must know,I make 20 an hour,""Oh,"the little boy replied,with his head down.He thought fora moment,looked up and said,"Daddy,could you lend me 10?"
The father was furious,"If you asked for the money to buy a toy or some other rubbish,then go straight
to your room and think about why you are being so selfish(自私的)!"
       The little boy quietly went to his room and shut the door.After about an hour or so,the father
calmed(平静)down,and started to think,"Maybe he really needs to buy something and he didn't really ask for money very often."So he went to the little boy's room.
"Sorry!Maybe I was too hard on you just now."said the man,"Here's 10.""Oh,thankyou,Daddy!"he
said happily.Then,the boy took out some coins.When the father found that the boy already had
money,he got angry again."Why do you want more money since you already have some?"The father
shouted angrily."Because I didn't have enough,but now I do."the little boy replied,"Daddy,I have
20 now.Can I buy an hour of your time?Please come home early tomorrow.I would like to have dinner
with you."

31.How much does the boy's father make an hour?B.
A.10
B.20
C.30
D.40
32.In this passage,the underlined word"furious"meansA.
A.very angry
B.quite happy
C.too excited 
D.a little nervous
33.At first,the father refused to lend the boy any money becauseC.
A.he thought the boy wanted to keep the money for himself
B.he did not have enough money at that moment
C.he thought the boy would buy something of no use
D.the boy always borrowed money from him
34.The boy wanted to buyD with twenty dollars.
A.a new book for himself
B.a nice present for his father
C.a toy for his own birthday    
D.an hour of his father's time
35.From the passage,we can infer(推断)that the boy's fatherB.
A.often played with his son    
B.spent little time with his son
C.didn't love his son at allD
D.often came back home early.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.---Was the boy saved?
---No.The doctors tried their best,                 they failed.(  )
A.andB.orC.butD.so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.It is fine today.An old woman takes some potatoes to the market.
The road is narrow(狭窄的) and the old woman walks carefully.She doesn't want to fall down (摔倒) and lose her potatoes.
A young man comes and he rides a bike.He rides very fast.He hits(撞) the old woman.The old woman falls down and the potatoes are everywhere.
But the young man doesn't say anything and rides away.The old woman is very angry and she says,"Come back,young man!You lost something."
When the young man hears this,he stops and asks,"What did I lose?"
"You lost your manners,"the old woman says.
51.下列哪项陈述是正确的?A
A.The road is not wide.
B.The woman takes some milk.
C.The young man walks very fast.
D.The young man says"sorry"to the woman.
52.划线单词"manners"的中文意思是"D".
A.零件
B.思想
C.好处
D.礼貌.

查看答案和解析>>

同步练习册答案