分析 当你不在家时,许多忧虑可能开始呈现在你的脑子里.我锁上门了吗?孩子们在做家庭作业还是看电视?有了"智能家庭",你可以免去所有的这些忧虑.
智能家庭是具有通信网络的家庭,该网络连接诸如电视机等装置,并且允许人们通过移动电话通信来远程控制.
越来越多的人可能开始考虑拥有一个智能家庭,因为它使生活更舒适.它可以帮助你使房间内维持在一定的温度.它可以记录在家里发生的事情并向您的手机发送视频.当你在国外度假时,你可以使用智能家庭在必要时打开或关闭电源,甚至可以喂猫和给植物浇水.
此外,智能家庭很容易安装.大多数智能家庭的技术和设备都是无线的,在指导信息的帮助下有了简单的工具就可以开始运行.
然而,对于家庭用户,智能家庭技术并不完美,该技术和设备非常昂贵.此外,因为智能家庭系统允许其所有者从任何地方获得家庭信息,所以离开家的时候容易被黑客攻击.
现在,许多科学家对智能家庭技术的未来感到兴奋.想象一下能从你的镜子中获得时尚建议,或从冰箱中接收到食品购物建议.虽然有人担心这些智能设备会让人懒惰和产生孤独感.但不管无论如何,有一件事是可以肯定的:智能家庭技术将改变我们的生活方式和工作方式.
解答 36.A.细节理解题.根据This network connects devices (装置),such as TV sets,and allows people to control from far away through mobile phone communication.可知,该网络连接诸如电视机等装置,并且允许人们通过移动电话通信来远程控制,因此它对智能家庭的控制是通过mobile phone实现的.
37.C.段落主旨题.根据More and more people may start to consider owning a smart home,because it makes life much more comfortable.可知,这个系统使人们的生活更加的舒适,紧接着下面介绍了该系统的一些功能,例如控制温度,甚至是浇花和喂猫等,因此该段落的主旨就是介绍该系统的优点,即the advantages of smart homes.
38.D.推理判断题.根据When you are on vacation abroad,you can use a smart home controller to turn on or off the power when necessary.They can even feed the cat and water the plants.可知,当你在国外的时候,你可以通过该系统打开和关闭电源,而且该系统现在可以做的事情包括喂猫和浇花,A、C错误;根据It can be very expensive to own the technology and the devices.可知,这套系统和装置对于家庭用户来说,非常的昂贵,B错误;根据第五段的描述,因为智能家庭系统允许其所有者从任何地方获得家庭信息,所以离开家的时候容易被黑客攻击,因此D正确.
39.D.细节理解题.根据Whatever it is,one thing is for sure-smart home technology will change the way we live and work.不管前面提到的该系统的优点和缺点,有一点是可以肯定的:智能家庭技术将改变我们的生活方式和工作方式.因此作者对这个系统的观点是Smart homes will change people's life and work style in the future.
40.B.文章主旨题.根据全文的内容,主要讲述的内容是只能家庭系统,讲述了这个系统如何使用、优点以及现阶段存在的缺点,即该问主要是讲述的一项技术,因此这篇文章最可能的出处就是科学杂志;
点评 本文是一篇关于智能生活的一篇科普类文章.题目中涉及到细节理解题、推论判断题、文章主旨题和段落主旨题,做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | go off | B. | put off | C. | take off | D. | fall off |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | in | B. | on | C. | at |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 16.A.out | B.abroad | C.far | D.away |
| 17.A.nurse | B.doctor | C.worker | D.hunter |
| 18.A.special | B.untidy | C.complete | D.different |
| 19.A.black | B.yellow | C.white | D.orange |
| 20.A.wore | B.hung | C.found | D.made |
| 21.A.parents | B.patients | C.partners | D.players |
| 22.A.after | B.when | C.because | D.before |
| 23.A.play | B.chat | C.know | D.need |
| 24.A.lonely | B.serious | C.terrible | D.usual |
| 25.A.picked | B.climbed | C.dressed | D.looked |
| 26.A.school | B.examination | C.treatment | D.care |
| 27.A.cleaned | B.opened | C.watched | D.used |
| 28.A.connecting | B.living | C.playing | D.working |
| 29.A.strong | B.honest | C.famous | D.patient |
| 30.A.exactly | B.really | C.mainly | D.actually. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Names of Books | Writers | Contents |
| This One Summer | Jillian Tamaki & Mariko Tamki,Canada | Every summer,Rose goes with her parents to a lake house.It's their relaxing time.But this summer is different.Rose's parents keep fighting.Rose meets a local teen.But later the new friend is caught up in something bad.It's really a summer of sadness and growing up. |
| Absolutely Almost | Lisa Graff, US | Albie has always been an"almost".He's almost good at everything.In fact,Albie has a long list of the things he's not very good at.But when Albie meets Calista,she helps him work out all of the things he is not good at.What will happen to this"almost"boy? |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:改错
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| Room Service:You can use room service 24hours a day.Phone the Information Desk(问讯台),and your message will be passed on to the room waiter. Dining Room:You can have three meals a day in the dining room.Breakfast is offered from 8:00am to 9:30am.Also the room waiter may bring breakfast to your room at any time after 7:00am.If you need breakfast,please fill out a card and hang it outside your door before 6:00am.Lunch is from 12:00to 2:00pm.Dinner is from 6:30pm to 8:30pm. Telephones:To make a phone call,you should dial"0"for the Information Desk to put you through to the room waiter.There are also public telephones near the Information Desk.Tell the Information Desk if calls are needed. Shop:The hotel shop is open from 9:00am to 5:30pm. Coffee House:You can drink coffee here at the following time: 12:00-2:00pm 8:00pm-1:30am Other Services:There is a cinema in the hotel.Films begin at 7:00pm on Wednesdays and Sundays.Hot water is offered 24hours a day.There is also a big swimming pool in the hotel.You can enjoy yourself at any time you like.It is free. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com