精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.When you're not at home,many worries may start to come into your mind.Did I lock the door?Are the kids doing their homework or watching television?With a smart home,you can quiet all of these worries.
A smart home is a home with a communication network.This network connects devices (装置),such as TV sets,and allows people to control from far away through mobile phone communication.
More and more people may start to consider owning a smart home,because it makes life much more comfortable.It can help keep your room at a certain temperature.It can record what happens inside the home and send the video to your phone.When you are on vacation abroad,you can use a smart home controller to turn on or off the power when necessary.They can even feed the cat and water the plants.
Moreover,smart homes are easy to fix.Most smart home technology and devices are wireless (无线的) and can be set up with simple tools,using only the guiding information.
However,for home-users,the smart home technology is far from perfect.It can be very expensive to own the technology and the devices.Also,because the smart home system allows its owner to get home information from anywhere,it leaves the home easy to be attacked by hackers (黑客).
Now,many scientists are excited at the future of smart home technology.Imagine being able to get fashion advice from your mirror (镜子),or receive food shopping suggestions from your fridge.While there are others who worry that those smart devices will make people lazier and lonelier.Whatever it is,one thing is for sure-smart home technology will change the way we live and work.
36.According to the passage,now a smart home can lock the door throughA.
A.mobile phones
B.shopping programs
C.TV sets
D.mirror technology
37.The third paragraph of the passage is mainly aboutC.
A.the steps to use smart systems
B.the prices of smart programs
C.the advantages of smart homes
D.the tools for fixing smart homes
38.Which of the following is TRUE about a smart home in this passage?D
A.Smart homes can't help feed pets now.
B.Smart homes cost a little money at present.
C.You can't control your smart home in other countries.
D.It's easy for hackers to get information from smart homes.
39.What does the writer think of smart homes?D
A.Smart homes are perfect for home-users.
B.Smart homes will make people lazier and lonelier.
C.Smart homes will make people become less happy in the future.
D.Smart homes will change people's life and work style in the future.
40.Where may this passage come from?B
A.A novel.
B.A science magazine.
C.A film poster.
D.An advertisement.

分析 当你不在家时,许多忧虑可能开始呈现在你的脑子里.我锁上门了吗?孩子们在做家庭作业还是看电视?有了"智能家庭",你可以免去所有的这些忧虑.
智能家庭是具有通信网络的家庭,该网络连接诸如电视机等装置,并且允许人们通过移动电话通信来远程控制.
越来越多的人可能开始考虑拥有一个智能家庭,因为它使生活更舒适.它可以帮助你使房间内维持在一定的温度.它可以记录在家里发生的事情并向您的手机发送视频.当你在国外度假时,你可以使用智能家庭在必要时打开或关闭电源,甚至可以喂猫和给植物浇水.
此外,智能家庭很容易安装.大多数智能家庭的技术和设备都是无线的,在指导信息的帮助下有了简单的工具就可以开始运行.
然而,对于家庭用户,智能家庭技术并不完美,该技术和设备非常昂贵.此外,因为智能家庭系统允许其所有者从任何地方获得家庭信息,所以离开家的时候容易被黑客攻击.
现在,许多科学家对智能家庭技术的未来感到兴奋.想象一下能从你的镜子中获得时尚建议,或从冰箱中接收到食品购物建议.虽然有人担心这些智能设备会让人懒惰和产生孤独感.但不管无论如何,有一件事是可以肯定的:智能家庭技术将改变我们的生活方式和工作方式.

解答 36.A.细节理解题.根据This network connects devices (装置),such as TV sets,and allows people to control from far away through mobile phone communication.可知,该网络连接诸如电视机等装置,并且允许人们通过移动电话通信来远程控制,因此它对智能家庭的控制是通过mobile phone实现的.
37.C.段落主旨题.根据More and more people may start to consider owning a smart home,because it makes life much more comfortable.可知,这个系统使人们的生活更加的舒适,紧接着下面介绍了该系统的一些功能,例如控制温度,甚至是浇花和喂猫等,因此该段落的主旨就是介绍该系统的优点,即the advantages of smart homes.
38.D.推理判断题.根据When you are on vacation abroad,you can use a smart home controller to turn on or off the power when necessary.They can even feed the cat and water the plants.可知,当你在国外的时候,你可以通过该系统打开和关闭电源,而且该系统现在可以做的事情包括喂猫和浇花,A、C错误;根据It can be very expensive to own the technology and the devices.可知,这套系统和装置对于家庭用户来说,非常的昂贵,B错误;根据第五段的描述,因为智能家庭系统允许其所有者从任何地方获得家庭信息,所以离开家的时候容易被黑客攻击,因此D正确.
39.D.细节理解题.根据Whatever it is,one thing is for sure-smart home technology will change the way we live and work.不管前面提到的该系统的优点和缺点,有一点是可以肯定的:智能家庭技术将改变我们的生活方式和工作方式.因此作者对这个系统的观点是Smart homes will change people's life and work style in the future.
40.B.文章主旨题.根据全文的内容,主要讲述的内容是只能家庭系统,讲述了这个系统如何使用、优点以及现阶段存在的缺点,即该问主要是讲述的一项技术,因此这篇文章最可能的出处就是科学杂志;

点评 本文是一篇关于智能生活的一篇科普类文章.题目中涉及到细节理解题、推论判断题、文章主旨题和段落主旨题,做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.--Why did you miss the English class?
--Because my alarm clock didn't______.(  )
A.go offB.put offC.take offD.fall off

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.We say"MerryC hristmas!"to each other ______ the morning ofC hristmasD ay.(  )
A.inB.onC.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

8.Hunter Adams was very unhappy during his teenage days and he spent many years in a special hospital for people with mental(心理的) health problems.
When he was(16)D from the hospital,Adams decided to become a (17)B,so he went to a medical school in Virginia,USA.But when he was there,he did things in a(18)D way.For example,he didn't like the doctor's(19)Ccoats,so he (20)A shirts with flowers on them when he visited his(21)Band he tried to make them laugh.The doctors at the medical school didn't like Adams(22)C he was too different.
But Adams considered that people in hospital(23)Dmore than medicine.They had unhappy and(24)Ahearts,and they needed to be helped as patients,but as people too.He spent a lot of time with children in the hospital and often(25)Cup like a clown(小丑) to make the children laugh.
When he finished medical(26)Aand became a doctor,Adams(27)B his own hospital,called"the Gusundheit Institute",together with some other doctors.They wanted it to be a place with a different way of(28)Dwith sick people.
Hunter Adams became (29)C during the 1980s,and in 1988,Universal Pictures made a film about his life.It was very successful.In the film,Robin Williams played Adams.Williams said,"Hunter is a/an (30)Bwarm person,who believes that patients need a doctor who is kind and friendly.I enjoyed playing him."

16.A.outB.abroadC.farD.away
17.A.nurseB.doctorC.workerD.hunter
18.A.specialB.untidyC.completeD.different
19.A.blackB.yellowC.whiteD.orange
20.A.woreB.hungC.foundD.made
21.A.parentsB.patientsC.partnersD.players
22.A.afterB.whenC.becauseD.before
23.A.playB.chatC.knowD.need
24.A.lonelyB.seriousC.terribleD.usual
25.A.pickedB.climbedC.dressedD.looked
26.A.schoolB.examinationC.treatmentD.care
27.A.cleanedB.openedC.watchedD.used
28.A.connectingB.livingC.playingD.working
29.A.strongB.honestC.famousD.patient
30.A.exactlyB.reallyC.mainlyD.actually.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Good books are like wise friends.They support you to walk forward,and help you understand the world.TIME listed two best books of 2016for teens.Have you read both of them?
Names of BooksWritersContents
This One SummerJillian Tamaki &
Mariko Tamki,Canada
Every summer,Rose goes with her parents to a lake house.It's their relaxing time.But this summer is different.Rose's parents keep fighting.Rose meets a local teen.But later the new friend is caught up in something bad.It's really a summer of sadness and growing up.
Absolutely AlmostLisa Graff,
US
Albie has always been an"almost".He's almost good at everything.In fact,Albie has a long list of the things he's not very good at.But when Albie meets Calista,she helps him work out all of the things he is not good at.What will happen to this"almost"boy?
31.How do good books influence us?A
A.They can bring wise friends to us.
B.They can help us to walk upright.
C.They can bring much free time to us.
D.They can help us understand better
32.What's the difference for Rose this summer?C
A.She can't meet her friend.
B.She lost something important.
C.Her parents keep fighting.
D.Her friends go to a lake house.
33.Whom is the book Absolutely Almost written by?C
A.Jillian        
B.Mariko.
C.Lisa.
D.Albie.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

5.Dear Ace Travel,
My family and I want to take a trip this summer atsomewhere         101.去掉at
in eastern China.I hope you can provide mefor some information      102.for改为with
about the kinds of vacations that you firm can offer.We would like      103.you改为your
to travel toa exciting place and it has to be a place where we can       104.a改为an
do lots of outdoor activities;We especial love hiking and swimming,105.especial改为especially
but any kind of outdoor activity are fine.We also need to stay in an      106.are改为is
inexpensive hotel orapartments.It would be nice if we could get a room  107.apartments改为apartment
with a kitchen to save money by cook our own meals.The room        108.cook改为cooking
needs to beenough big for three people.Could you please give me      109.enough big改为big enough
some suggestions for vacation sports?We'd like to leavefor about      110.leave改为be away
three weeks.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

12.Welcome to Yulong Hotel.We will give you the best service,so that you can have a pleasant stay here.
Room Service:You can use room service 24hours a day.Phone the Information Desk(问讯台),and your message will be passed on to the room waiter.
Dining Room:You can have three meals a day in the dining room.Breakfast is offered from 8:00am to 9:30am.Also the room waiter may bring breakfast to your room at any time after 7:00am.If you need breakfast,please fill out a card and hang it outside your door before 6:00am.Lunch is from 12:00to 2:00pm.Dinner is from 6:30pm to 8:30pm.
Telephones:To make a phone call,you should dial"0"for the Information Desk to put you through to the room waiter.There are also public telephones near the Information Desk.Tell the Information Desk if calls are needed.
Shop:The hotel shop is open from 9:00am to 5:30pm.
Coffee House:You can drink coffee here at the following time:
12:00-2:00pm   8:00pm-1:30am
Other Services:There is a cinema in the hotel.Films begin at 7:00pm on Wednesdays and Sundays.Hot water is offered 24hours a day.There is also a big swimming pool in the hotel.You can enjoy yourself at any time you like.It is free.
47.What would you do if you want room service at night?C
A.Phone the room waiter.B.Fill out a card.
C.Phone the Information Desk.D.Go to the Information Desk.
48.The hotel shop opens atB.
A.11:30am       B.9:00am       C.8:00am        D.2:00am
49.You can see a film at 7:00pm onA in the hotel.
A.Sundays     B.Fridays        C.Saturdays        D.Tuesdays.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.What would the future life be like?I think we will be able to travel faster and safer around the world and into space.Maybe one day we can work in Beijing,sleep in Chengdu and visit the moon for a holiday.
We will have new energy(能源)that doesn't make pollution.Possibly,people will find ways to use cleaner things,such as sea water,o make energy without polluting the earth.
We will have machines that can copy(复制) everything in the future.Put a cake on the machine and it makes a new one.If the machine is like a fax machine(传真机),we can send food and gifts to our friends easily.
We will have clever robots that work for us,and then bring us useful things and take away our rubbish(垃圾).Now we have to press(按) a key or type a word to make a machine work.But in the future,if we think of something,the machine can make it for us.The machine can understand our ideas.
We will be able to go into computer games and films,and everything will feel real.We will be able to make our homes like forests (森林)or sunny beaches or anythig we want.Perhaps,one day we will be able to collect our dreams and put them on DVDs.

阅读上述短文,判断句子正(T)误(F).(每小题1分,满分5分)
51.In the future,we can work in one city and sleep in another city.T
52.We can make energy by using sea water today.F
53.In the future,we can copy food by machines.T
54.In the future,we can make new machine by pressing a key.F
55.People can probably make DVDs of their dreams in the future.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.张家港(Zhangjiagang)这些年来发生了很多变化.Zhangjiagang has taken place many change these years.

查看答案和解析>>

同步练习册答案