精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.What would the future life be like?I think we will be able to travel faster and safer around the world and into space.Maybe one day we can work in Beijing,sleep in Chengdu and visit the moon for a holiday.
We will have new energy(能源)that doesn't make pollution.Possibly,people will find ways to use cleaner things,such as sea water,o make energy without polluting the earth.
We will have machines that can copy(复制) everything in the future.Put a cake on the machine and it makes a new one.If the machine is like a fax machine(传真机),we can send food and gifts to our friends easily.
We will have clever robots that work for us,and then bring us useful things and take away our rubbish(垃圾).Now we have to press(按) a key or type a word to make a machine work.But in the future,if we think of something,the machine can make it for us.The machine can understand our ideas.
We will be able to go into computer games and films,and everything will feel real.We will be able to make our homes like forests (森林)or sunny beaches or anythig we want.Perhaps,one day we will be able to collect our dreams and put them on DVDs.

阅读上述短文,判断句子正(T)误(F).(每小题1分,满分5分)
51.In the future,we can work in one city and sleep in another city.T
52.We can make energy by using sea water today.F
53.In the future,we can copy food by machines.T
54.In the future,we can make new machine by pressing a key.F
55.People can probably make DVDs of their dreams in the future.T.

分析 未来的生活将会是什么样的呢?我认为未来就是我们可以更快、更安全的环游世界,甚至宇宙.也许有一天我们的生活将会是住在成都,在北京上班,并且去月球度假这个样子的.我们会拥有一种新的能源,并且这种能源不会造成环境污染.也许,人们还会找到更加清洁的能源,比如说海水,用海水发电不会有任何的地球环境污染.在未来我们会拥有一种能复制任何东西的智能机器,如果你放一块蛋糕在上面,它会马上会给你制造一块新的蛋糕出来;这个机器就像传真一样,我们可以很容易的通过它给我们的朋友传送食物和礼物.
在未来我们还会有智能机器人为我们工作,他们会为我们筛选有用的东西,并且把一些没用的垃圾扔掉,而我们只需要按一下开关,或者输入一个指令,他们就能为我们工作了.并且在未来,我们所想的机器人都会为我们实现,机器人懂我们的想法!
我们还能进入到电脑游戏和电影里去,并且一切都会让你感觉到很真实;我们可以把我们的家建造成森林、阳光沙滩或者其他我们想要的.也许,有一天我们会把我们的梦想收录到DVD里!

解答 51.答案:T.细节理解题.由文中句子"Maybe one day we can work in Beijing,sleep in Chengdu也许有一天我们的生活将会是住在成都"可知,未来我们可以工作在一个城市而在另一个城市睡觉.这种说法正确.故答案是T.
52.答案:F.细节理解题.由文中句子 people will find ways to use cleaner things,such as sea water,to make energy without polluting the earth.人们还会找到更加清洁的能源,比如说海水,用海水发电不会有任何的地球环境污染.可知,现在还不能通过海水制造能源.故答案是F
53.答案:T.细节理解题.由文中句子"We will have machines that can copy everything in the future.Put a cake on the machine and it makes a new one.在未来我们会拥有一种能复制任何东西的智能机器,如果你放一块蛋糕在上面,它会马上会给你制造一块新的蛋糕出来"可知,未来我们可以通过机器复制食物,这种说法正确.故答案是T
54.答案:F.细节理解题.由文中句子"we have to press a key or type a word to make a machine work.我们只需要按一下开关,或者输入一个指令,他们就能为我们工作了"可知,未来我们可以通过一个指令就能制造新机器,这种说法不正确.故答案是F
55.答案:T.细节理解题.根据文中one day we will be able to collect our dreams and put them on DVDs.有一天我们会把我们的梦想收录到DVD里!可知,未来人们可以把他们的梦想制造成DVD.这种说法正确.故答案是T.

点评 考查科技类短文阅读,这类题型首先要理解文章大意,抓住重点语句,联系上下面,判断所给试题是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Did you hear the song《Little Apple》?
-Yes,it                   beautiful.All of us like it very much.(  )
A.listensB.soundsC.hears

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.When you're not at home,many worries may start to come into your mind.Did I lock the door?Are the kids doing their homework or watching television?With a smart home,you can quiet all of these worries.
A smart home is a home with a communication network.This network connects devices (装置),such as TV sets,and allows people to control from far away through mobile phone communication.
More and more people may start to consider owning a smart home,because it makes life much more comfortable.It can help keep your room at a certain temperature.It can record what happens inside the home and send the video to your phone.When you are on vacation abroad,you can use a smart home controller to turn on or off the power when necessary.They can even feed the cat and water the plants.
Moreover,smart homes are easy to fix.Most smart home technology and devices are wireless (无线的) and can be set up with simple tools,using only the guiding information.
However,for home-users,the smart home technology is far from perfect.It can be very expensive to own the technology and the devices.Also,because the smart home system allows its owner to get home information from anywhere,it leaves the home easy to be attacked by hackers (黑客).
Now,many scientists are excited at the future of smart home technology.Imagine being able to get fashion advice from your mirror (镜子),or receive food shopping suggestions from your fridge.While there are others who worry that those smart devices will make people lazier and lonelier.Whatever it is,one thing is for sure-smart home technology will change the way we live and work.
36.According to the passage,now a smart home can lock the door throughA.
A.mobile phones
B.shopping programs
C.TV sets
D.mirror technology
37.The third paragraph of the passage is mainly aboutC.
A.the steps to use smart systems
B.the prices of smart programs
C.the advantages of smart homes
D.the tools for fixing smart homes
38.Which of the following is TRUE about a smart home in this passage?D
A.Smart homes can't help feed pets now.
B.Smart homes cost a little money at present.
C.You can't control your smart home in other countries.
D.It's easy for hackers to get information from smart homes.
39.What does the writer think of smart homes?D
A.Smart homes are perfect for home-users.
B.Smart homes will make people lazier and lonelier.
C.Smart homes will make people become less happy in the future.
D.Smart homes will change people's life and work style in the future.
40.Where may this passage come from?B
A.A novel.
B.A science magazine.
C.A film poster.
D.An advertisement.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Bicycle tour and race
A bike tour and race will be held on August 26th and 27th(Sat.&Sun.) at 5:30a.m.The riders will leave Tian'an Men Square and ride the first 35kilometers as a training leg(一段路程).Then the next 55kilometers'leg,from Yanjiao to Jixian,will be the first competitive(比赛的) part of the tour.The riders and their bikes will then be taken from Jixian to Changli.
The second racing leg of the tour will be from Changli to the seaside of Nandaihe,covering a distance of 20kilometers.Saturday night includes the stay at Nandaihe and supper.Sunday morning is free for the seaside.At noon all the people and their bikes will be taken back to Beijing.
Cost:200yuan; Telephone:4675027
Brazilian(巴西的) footballers
The Brazilian Football Club play Beijjing Guo'an Team at the Workers Stadium On August 26th.The club has four nation team players.Also coming is 1994US World Cup star Ronario who has promised to play for at least 45minutes.
Ticket Prices:60/100/150yuan
Time/date:4:30p.m.August 26th(Sat.); Telephone:5012372
Rock climbing
The third National Rock Climbing Competition will be held on August 26th and 27th at the Huairou Mountain--climbing Training Base.More than 10teams from Beijing,Wuhan,Dalian,Jilin and other places will take part in it.A Japanese team will give an exhibition climbing.Free for audience.
Take a long-distance bus from Dongzhimen to Huairou.
Time/Date:9~12am,August 26th and 27th;  Telephone:7143177,7144850Wang Zhenghua

25.The main purpose of the above events is to give information aboutB
A.visiting teams
B.things to do for the weekend
C.famous players
D.prices to pay for the events
26.What is special about the rock climbing competition?C
A.You don't have to be a sportsman to take part in.
B.The bus trip to the places of the competition is free.
C.You can watch it without paying
D.Many foreigh teams tak prt in it.
27.If you want to do something on Saturday afternoon,which telephone number will you call?D
A.7144850  
B.7143177  
C.4675027 
D.5012372.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

4.Complete the dialogue with proper words or sentences.
A:Excuse me,I am going to the shopping centre.(46)46Could you tell me the way to the shopping centre?
B:Oh,well.Walk along this road and take the second turning on the right.
A:(47)how far is it?
B:Mm,it's about seven or eight minutes'walk.
A:Thank you very much.
B:That's all right.
(Ten minutes later.)
C:What can I do for you?
A:(48)I want to buy a new shirt.Would you show me some?
C:Certainly.The light blue one is very nice,I think.(49)Would you please try it on?
A:That sounds fine.Where is the changing room?
C:Over there.This way,please.
A:Oh,it looks so nice,but it's a little small.Do you have Size L?And how much is it?
C:Yes.It is 240yuan.
A:(50)It's too dear.Can it be cheaper?I only have 200yuan.
C:That's OK.You can take it.
A:Thank you.Size L,please.Here is the money.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.
Welcome!24-hour serviceMENU
Main Dishes
Cheeseburger     5.2
Big Mac         10.4
Mc Chicken      5
Fillet-o-fish       9.9
Snacks (点心)
Pie(apple,pineapple)      3.5
French Fries             5/6/7.5(small,middle,big)
MC and Hot Crispy Strips  5/pair
The fastest!
The most delicious!
The cleanest!
Drinks
Coca Cola       3.5/4.5∥5.5(small,middle,big)
Orange Juice     7
Coffee          4/4.5/(small,big and refilled for nothing)
Call at 563-5566.Dairy Desserts
Ice Cream     2
Milk Shake (strawberry,Chocolate) 4.5/6.5(small,big)
Visit 166Goodfood Road.Happy Meal
Hamburger+mini French Fries+mini Pop            12
Cheeseburger+mini Milk Shake+mini Orange Juice   14.5
46.A Big Mac could be a kind ofD.
A.ice cream       B.drink       C.fruit       D.hamburger
47.How much should you pay if you choose a small French Fries and a big cup of coffee?B
A.12             B.9.5         C.10.5        D.9
48.Which one is TRUE about the restaurant?D
A.It is located at 116Goodfood Road.
B.It is only for children.
C.The food here can be the most delicious and the cleanest,but slow.
D.It will be open all day and all night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.
A Bite of China
  A Bite of China is a documentary television series that started on CCTV-1 on May 14,2012.It introduces the history behind delicious food from all over China,and teaches a lot about Chinese culture.
Britain's Got Talent
  Britain's Got Talent is a British television talent(才能) show and competition which began in June,2007.Anyone with some kinds of talents can apply to perform on it.People compete against each other in order to win the prize.
The Voice of China
  The Voice of China is a television singing competition.It started on July 13,2012 on Zhejiang TV.It is like The Voice of Holland which started in Holland 2010.
Myth Busters
  MythBusters is a science-entertainment TV program.It is one of the oldest and the most popular shows on Discovery Channel.On the show,Adam Savage and Jamie Hyneman take a scientific look at what people say or think to see if it is true.
根据以上信息,选择最佳答案.
46.If you want to learn aboutA,you should watch A Bite of China.
A.Chinese food
B.British singers
C.American news
47.The Voice of China is a TVA competition.
A.singing
B.dancing
C.painting
48.B is the oldest of the following three programs.
A.A Bite of China
B.Britain's Got Talent
C.The Voice of Holland
49.Adam Savage and Jamie Hyneman areC.
A.cooks
B.singers
C.TV hosts
50.From the message above,we know thatA.
A.The Voice of China is similar to The Voice of Holland
B.A Bite of China started on CCTV-1on the thirteenth of July,2012
C.only children have a chance to show their talents on Britain's Got Talent.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.In this E-book package,we have four e-books.
Food Facts E-Book
   To go with the kids cooking lessons e-book,we've put our food facts into one e-book.
   Each part is easy to print off.You can keep it in the kitchen and teach kids facts about the food we eat.
  The Food Facts E-Book has over 60 pages.

Kids Cooking Lessons E-Book
   We've brought all our kids cooking lessons together into one easy e-book.We have a unit for each age group.This e-book is just planned to help you with cooking experience in the kitchen.
  If you'd like our lessons in e-book from some learning exercises and other things,then this e-book is for you.

Fun With Food
   This fun-e-book is filled with exercises-photo tests,word exams,riddle games,coloring pages and exercises on learning more about food.

Kids Food Science Experiments
   Learn more about science and cooking with these Food Science Experiments and instructions for kids

26.Kids canD by reading Fun with Food.
A.do science experiments  
B.get cooking experience
C.cook well in the kitchen  
D.play some riddle games
27.C has over sixty pages.
A.Fun with Food  
B.Kids Cooking Lesson E-book
C.Food Facts E-book  
D.Kids Food Science Experiments
28.Kids Cooking Lessons E-Book is popular becauseA.
A.there is a unit for each age group  
B.there are a lot of photo tests in it
C.kids can learn more about science 
D.each part is very easy to print off.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.We believe there is an eventiny(极小的) machine in the box.

查看答案和解析>>

同步练习册答案