精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Bicycle tour and race
A bike tour and race will be held on August 26th and 27th(Sat.&Sun.) at 5:30a.m.The riders will leave Tian'an Men Square and ride the first 35kilometers as a training leg(一段路程).Then the next 55kilometers'leg,from Yanjiao to Jixian,will be the first competitive(比赛的) part of the tour.The riders and their bikes will then be taken from Jixian to Changli.
The second racing leg of the tour will be from Changli to the seaside of Nandaihe,covering a distance of 20kilometers.Saturday night includes the stay at Nandaihe and supper.Sunday morning is free for the seaside.At noon all the people and their bikes will be taken back to Beijing.
Cost:200yuan; Telephone:4675027
Brazilian(巴西的) footballers
The Brazilian Football Club play Beijjing Guo'an Team at the Workers Stadium On August 26th.The club has four nation team players.Also coming is 1994US World Cup star Ronario who has promised to play for at least 45minutes.
Ticket Prices:60/100/150yuan
Time/date:4:30p.m.August 26th(Sat.); Telephone:5012372
Rock climbing
The third National Rock Climbing Competition will be held on August 26th and 27th at the Huairou Mountain--climbing Training Base.More than 10teams from Beijing,Wuhan,Dalian,Jilin and other places will take part in it.A Japanese team will give an exhibition climbing.Free for audience.
Take a long-distance bus from Dongzhimen to Huairou.
Time/Date:9~12am,August 26th and 27th;  Telephone:7143177,7144850Wang Zhenghua

25.The main purpose of the above events is to give information aboutB
A.visiting teams
B.things to do for the weekend
C.famous players
D.prices to pay for the events
26.What is special about the rock climbing competition?C
A.You don't have to be a sportsman to take part in.
B.The bus trip to the places of the competition is free.
C.You can watch it without paying
D.Many foreigh teams tak prt in it.
27.If you want to do something on Saturday afternoon,which telephone number will you call?D
A.7144850  
B.7143177  
C.4675027 
D.5012372.

分析 这篇短文主要讲述了周末可以做的一些事情如自行车比赛,巴西足球赛,攀岩.以及这些活动举行的时间和地点,联系电话.

解答 25.B 细节理解题.根据短文中时间可知这些活动都是发生在周末,故选B.
26.C细节理解题.根据A Japanese team will give a special climbing show.What's more,it's all Free!可知一个来自日本的队要进行一个特殊的攀岩展示.更多的是它是免费的,故选C.
27.D细节理解题.根据Time/Date:4:30p.m.,August 26 (Sat.)Telephone:5012372可知星期六下午你想找到你要做的事情可以拨打电话5012372,故选D.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

7.My sister is a nurse   in a hospital.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

8.Hunter Adams was very unhappy during his teenage days and he spent many years in a special hospital for people with mental(心理的) health problems.
When he was(16)D from the hospital,Adams decided to become a (17)B,so he went to a medical school in Virginia,USA.But when he was there,he did things in a(18)D way.For example,he didn't like the doctor's(19)Ccoats,so he (20)A shirts with flowers on them when he visited his(21)Band he tried to make them laugh.The doctors at the medical school didn't like Adams(22)C he was too different.
But Adams considered that people in hospital(23)Dmore than medicine.They had unhappy and(24)Ahearts,and they needed to be helped as patients,but as people too.He spent a lot of time with children in the hospital and often(25)Cup like a clown(小丑) to make the children laugh.
When he finished medical(26)Aand became a doctor,Adams(27)B his own hospital,called"the Gusundheit Institute",together with some other doctors.They wanted it to be a place with a different way of(28)Dwith sick people.
Hunter Adams became (29)C during the 1980s,and in 1988,Universal Pictures made a film about his life.It was very successful.In the film,Robin Williams played Adams.Williams said,"Hunter is a/an (30)Bwarm person,who believes that patients need a doctor who is kind and friendly.I enjoyed playing him."

16.A.outB.abroadC.farD.away
17.A.nurseB.doctorC.workerD.hunter
18.A.specialB.untidyC.completeD.different
19.A.blackB.yellowC.whiteD.orange
20.A.woreB.hungC.foundD.made
21.A.parentsB.patientsC.partnersD.players
22.A.afterB.whenC.becauseD.before
23.A.playB.chatC.knowD.need
24.A.lonelyB.seriousC.terribleD.usual
25.A.pickedB.climbedC.dressedD.looked
26.A.schoolB.examinationC.treatmentD.care
27.A.cleanedB.openedC.watchedD.used
28.A.connectingB.livingC.playingD.working
29.A.strongB.honestC.famousD.patient
30.A.exactlyB.reallyC.mainlyD.actually.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

5.Dear Ace Travel,
My family and I want to take a trip this summer atsomewhere         101.去掉at
in eastern China.I hope you can provide mefor some information      102.for改为with
about the kinds of vacations that you firm can offer.We would like      103.you改为your
to travel toa exciting place and it has to be a place where we can       104.a改为an
do lots of outdoor activities;We especial love hiking and swimming,105.especial改为especially
but any kind of outdoor activity are fine.We also need to stay in an      106.are改为is
inexpensive hotel orapartments.It would be nice if we could get a room  107.apartments改为apartment
with a kitchen to save money by cook our own meals.The room        108.cook改为cooking
needs to beenough big for three people.Could you please give me      109.enough big改为big enough
some suggestions for vacation sports?We'd like to leavefor about      110.leave改为be away
three weeks.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

12.Welcome to Yulong Hotel.We will give you the best service,so that you can have a pleasant stay here.
Room Service:You can use room service 24hours a day.Phone the Information Desk(问讯台),and your message will be passed on to the room waiter.
Dining Room:You can have three meals a day in the dining room.Breakfast is offered from 8:00am to 9:30am.Also the room waiter may bring breakfast to your room at any time after 7:00am.If you need breakfast,please fill out a card and hang it outside your door before 6:00am.Lunch is from 12:00to 2:00pm.Dinner is from 6:30pm to 8:30pm.
Telephones:To make a phone call,you should dial"0"for the Information Desk to put you through to the room waiter.There are also public telephones near the Information Desk.Tell the Information Desk if calls are needed.
Shop:The hotel shop is open from 9:00am to 5:30pm.
Coffee House:You can drink coffee here at the following time:
12:00-2:00pm   8:00pm-1:30am
Other Services:There is a cinema in the hotel.Films begin at 7:00pm on Wednesdays and Sundays.Hot water is offered 24hours a day.There is also a big swimming pool in the hotel.You can enjoy yourself at any time you like.It is free.
47.What would you do if you want room service at night?C
A.Phone the room waiter.B.Fill out a card.
C.Phone the Information Desk.D.Go to the Information Desk.
48.The hotel shop opens atB.
A.11:30am       B.9:00am       C.8:00am        D.2:00am
49.You can see a film at 7:00pm onA in the hotel.
A.Sundays     B.Fridays        C.Saturdays        D.Tuesdays.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.
A ISLAND
The chief editor of this magazine is Guo Jingming,a famous writer who is popular with teenagers.Every month Guo and other well-known writers bring you the latest teenage love stories.Each magazine carries three full-length stories as well as cartoons and color pictures of your favorite film stars.
B WORLD NEWS
This weekly magazine can help you keep in touch with the world.It is filled with facts and figures about almost everything you can think of,plus articles by our regular writers on the week's most interesting news stories.Special front page sums up the mews for the busy readers.
C AMERICAN GUIDE
If you're thinking of going to America,this weekly magazine is a good choice for you because it is full of helpful suggestions on how to manage the visa and even what to buy once you're there.Lots of colour photos can help you choose the best hotel and the cheapest flights.
D SHERLOCK HOLMES A NOTHER
This magazine brings you t he best in crime thrillers written by well-known crime writers.These exciting stories are so good that you won't be able to put the magazine down.And every month one crime is left to be continued so that readers can try to guess what will happen.
E BBC NEWS MAGZINE
BBC News Magazine in-depth features on topical issues plus a round-up of UK newspapers,
your letters and a daily mini-quiz.
请阅读以下相关读者的信息,并按照要求匹配信息.
76.Mary Alderson is a white-collar woman in a big firm.She doesn't have much time to read anything detailed but she is looking for something with plenty of brief news and information.B
77.Julie Sunderland is a student in senior high school and loves spending time watching movies and lying on her bed reading some stories.She is always interested in finding out more about some of the biggest movie stars in the world.A
78.Leroy used to be a policeman and he still takes an active interest in the work of detective,But recently he enjoys reading crime fictions after years spent chasing real criminals.D
79.Kate Power has never been abroad and now she is planning to go to the US.The travel agent suggests that she read about some reference books first before she starts out.C
80.Jhon Smith is a boss of a company which deal with information business.He must know a lot about the world and look though many newspapers.E.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.What would the future life be like?I think we will be able to travel faster and safer around the world and into space.Maybe one day we can work in Beijing,sleep in Chengdu and visit the moon for a holiday.
We will have new energy(能源)that doesn't make pollution.Possibly,people will find ways to use cleaner things,such as sea water,o make energy without polluting the earth.
We will have machines that can copy(复制) everything in the future.Put a cake on the machine and it makes a new one.If the machine is like a fax machine(传真机),we can send food and gifts to our friends easily.
We will have clever robots that work for us,and then bring us useful things and take away our rubbish(垃圾).Now we have to press(按) a key or type a word to make a machine work.But in the future,if we think of something,the machine can make it for us.The machine can understand our ideas.
We will be able to go into computer games and films,and everything will feel real.We will be able to make our homes like forests (森林)or sunny beaches or anythig we want.Perhaps,one day we will be able to collect our dreams and put them on DVDs.

阅读上述短文,判断句子正(T)误(F).(每小题1分,满分5分)
51.In the future,we can work in one city and sleep in another city.T
52.We can make energy by using sea water today.F
53.In the future,we can copy food by machines.T
54.In the future,we can make new machine by pressing a key.F
55.People can probably make DVDs of their dreams in the future.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.The model plane is made __________ used wood and glass.(  )
A.fromB.inC.ofD.by

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.keep,put,tell,write,get,have,thank,hear,see,name
One day,when Bill was walking home from school,he (76)heared a noise coming from the bushes(灌木).He went over (77)to see what it was.Behind a bush,he found a black dog.Bill went back home as soon as he could with the dog and showed her to his parents.Bill's dad found that the dog (78)had a broken leg,so they brought the dog to a doctor for animals by car.On the way,Bill's parents decided that Bill could (79)keep the dog if they couldn't find the owner.
When they arrived,the doctor checked the dog.He (80)told Bill that she was going to have babies!The next day,Bill (81)put up signs like"FOUND DOG BLACK"around his neighborhood.He also (82)wrote his family's phone number on the signs.
Two days later.Bill (83)got a call from the owner of the dog.The owner (84)thanked Bill.
When he came to pick up his dog,he said Bill could have one of the babies.Bill was very happy!Finally Bill got a baby dog from the owner.He (85)named him Roseo and liked him very much.

查看答案和解析>>

同步练习册答案