精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Lots of kids hate school,a new study found.Usually this kind of feeling doesn't last long.But what happens if you feel this way too much?School is a face of life and getting a good education can help you build the kind of future life you want.So let's talk about school and what to do when you don't like it.
If you don't like school,the first step is to find out why.You might not like school because you don't have enough friends,or maybe you don't get along with your teachers.Sometimes it's a big problem with your schoolwork.You may be getting farther and farther behind,and it may seem like you'll never catch up.
When you know why you don't like school,you can start taking steps to make tings better.It's a good idea to talk to someone about your problems with school.Your mum,dad,teacher or school counselor(学业指导) will be able to help you.Another good idea is to write down your feelings about school in a notebook.It's a great way to let out emotions(情绪).Remember,you don't have to show what you've written to others.

56.Lots of kidsAaccording to the new study.
A.dislike school      
B.like school very much
C.are good at reading
57.What does the underlined word"it"refer to in the first paragraph?C
A.A good education    
B.Future life     
C.School
58.If you don't like school,the first step is toA
A.find out why       
B.go to see a doctor
C.ask your parents for help
59.How many reasons why you don't like school are mentioned in the second paragraph?B
A.Two           
B.Three              
C.Five
60.Which is NOT the writer's suggestion to make things better?B
A.Write down your feelings about school
B.Show what you've written to others
C.Talk to someone about your problems with school.

分析 本文是一篇教育文化类短文.主要讲述了一项新的调查研究发现,有些孩子不喜欢学校,这通常不会持续太久.如果不喜欢学校的话,首先要找到原因,可能是因为没有很多朋友或者做作业有困难,针对原因还有一些解决措施,可以向别人说一下学校里的麻烦,也可以写下来,但是不必让别人看.

解答 56.A.细节理解题.根据"Lots of kids hate school,a new study found."可知很多孩子不喜欢学校,故选A.
57.C.词义理解题.根据"So let's talk about school and what to do when you don't like it."让我们谈论一下学校和应该做什么当你不喜欢…的时候,可知it指的是前面的school,故选C.
58.A.细节理解题.根据"If you don't like school,the first step is to find out why."可知,如果不喜欢学校的话,第一步要找到不喜欢的原因.故选A.
59.B.细节理解题.根据"You might not like school because you don't have enough friends,or maybe you don't get along with your teachers.Sometimes it's a big problem with your schoolwork."可能是因为没有足够多的朋友,或者不能和老师和睦相处,导致不喜欢学校;有时候做作业遇到难题,导致越来越后退,永远也追赶不上.可知导致不喜欢学校的原因有仨:一个是因为没有朋友,再一个就是因为不能和老师和睦相处,第三个就是因为学习.故选B.
60.B.细节理解题.根据"Another good idea is to write down your feelings about school in a notebook."以及"Remember,you don't have to show what you've written to others."可知不要把你写的东西给别人看.所以B不是作者的建议.故选B.

点评 首先要仔细阅读,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.--                   ?
--I've just made a model robot for our class project.(  )
A.What's your name?B.What are you up to?
C.How old are you?D.How can I help you?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Mr.Wang teachesus (we) math.He always makes his classes lively and interesting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Captain James Cook was a famous English explorer(探险者).He was the first European to visit many Pacific islands.He put these islands on maps around the world.
James Cook was born in 1728.His parents were poor farm workers.James started to work on ships as a sailor when he was eighteen.When he was twenty-seven,he went into the navy(舰队).He fought a war in Canada and made maps of some of the eastern coast there.
In1768,the King of England sent him to explore the Pacific Ocean.Cook spent three years on that trip.He went to the Pacific again in 1772and made maps of the coasts of Australia and New Zealand.
He began his third trip in 1776.This time he went to the North Pacific and made maps of the west coast of North America.When he finished making maps there,he went to Hawaii.Then the sailors and the Hawaiians started fighting and some Hawaiians killed Captain Cook.
Captain Cook took gifts to the Pacific Islander•.He gave them cattle,sheep,goats and new plants.He was a very good leader of his men.When Captain Cook died,the world 1ost one of the greatest explorers in history.

Judge the following sentences true(T) or false(F) according to the passage.
61.Captain Cook was an explorer of the Pacific Ocean.T
62.Captain Cook was born in Canada.F
63.He was an explorer before he worked on ships.F
64.He took new plans to the Pacific islands.T
65.He made three trips to the Pacific.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.A.at the same time       
B.all the same            
C.all the time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.
11.A.Monday.B.Thursday.C.Saturday.
12.A.Music.B.ArtC.P.E.
13.A.Basketball.B.Soccer.C.Volleyball.
14.A.A soccer player.B.A basketball player.C.A P.E.teacher.
15.A.By watching games.B.By practicing every day.C.By joining the school team.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.---Could you tell me _________?
---You can take the No.1 bus.(  )
A.how can we get to  Xingyi Airport
B.how we can get to Xingyi Airport
C.how do we get to Xingyi Airport
D.how we got to Xingyi Airport

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.don't,ask,if,you,why,well,you,learn,never,willYou will never learn well if you don't ask why./If you don't ask why,you will never learn well.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.On Christmas Day,my best friend gave ______ a big surprise.(  )
A.meB.IC.myD.mine

查看答案和解析>>

同步练习册答案