精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Captain James Cook was a famous English explorer(探险者).He was the first European to visit many Pacific islands.He put these islands on maps around the world.
James Cook was born in 1728.His parents were poor farm workers.James started to work on ships as a sailor when he was eighteen.When he was twenty-seven,he went into the navy(舰队).He fought a war in Canada and made maps of some of the eastern coast there.
In1768,the King of England sent him to explore the Pacific Ocean.Cook spent three years on that trip.He went to the Pacific again in 1772and made maps of the coasts of Australia and New Zealand.
He began his third trip in 1776.This time he went to the North Pacific and made maps of the west coast of North America.When he finished making maps there,he went to Hawaii.Then the sailors and the Hawaiians started fighting and some Hawaiians killed Captain Cook.
Captain Cook took gifts to the Pacific Islander•.He gave them cattle,sheep,goats and new plants.He was a very good leader of his men.When Captain Cook died,the world 1ost one of the greatest explorers in history.

Judge the following sentences true(T) or false(F) according to the passage.
61.Captain Cook was an explorer of the Pacific Ocean.T
62.Captain Cook was born in Canada.F
63.He was an explorer before he worked on ships.F
64.He took new plans to the Pacific islands.T
65.He made three trips to the Pacific.T.

分析 詹姆斯•库克是一个著名的英国探险者,他是第一个去过许多太平洋岛屿的欧洲人.他将这些全世界的岛屿画在地图上.詹姆斯•库克出生于1728年.他的父母是穷苦的农场工人.詹姆士在十八岁的时候开始在船上做水手.他27岁的时候,他进入了舰队.在加拿大参加了战役并绘制了一些东方海岸线的地图.
1768年,英国国王派他去太平洋探险.库克花了三年时间.1772年他再次去太平洋,绘制了澳大利亚和新西兰的海岸线地图.
第三次旅行时是1776年.这次他去了北太平洋绘制了北美洲的西海岸线地图.当他绘制好地图,他去了夏威夷.之后水手们和夏威夷人打架,库克遇害身亡.
库克送给太平洋岛屿上的人礼物.他给他们牛,羊,山羊和新的植物.他是一个好的领导者.当库克死了,世界失去了一个最伟大的探险家.

解答 61.答案:T.细节理解题.根据He was the first European to visit many Pacific islands.可知库克是一名太平洋探险者,故填T.
62.答案:F.细节理解题.根据Captain James Cook was a famous English explorer可知他是英国人,故填F.
63.答案:F.细节理解题.根据James started to work on ships as a sailor when he was eighteen和In1768,the King of England sent him to explore the Pacific Ocean可知在成为探险家前是在船上工作是名水手,故填F.
64.答案:T.细节理解题.根据Captain Cook took gifts to the Pacific Islander•.He gave them cattle,sheep,goats and new plants.可知是带来新的植物送给在太平洋岛上的人们,故填T.
65.答案:T.细节理解题.根据In1768,the King of England sent him to explore the Pacific Ocean,He went to the Pacific again in 1772,He began his third trip in 1776可知是三次航行,故填T.

点评 1.详细阅读并理解答题指引部分,确定答题方式. 2.确切理解问句的含义,严格按照文章本身意思理解和推断,不要想当然. 3.找出问句中的关键词语. 4.利用关键词语在文章中确定答案位置. 5.仔细查看文章中关键词语所在句子中的含义.必要时应查看关键词语所在句子前后句子的含义

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Everyone wants to become perfect.Unluckily,being perfect may not happen.Here's some useful advice about how to refuse perfection.
●NO more comparisons
     Compared with others,you may feel that you are not perfect.The solution?End your comparison.NO comparing,no pain.
●Accept your mistakes
     When perfection is your goal,mistakes mean failure.Your fear of criticism(批评)may keep you from①        risks or trying new things.Nobody is perfect.Take it easy.You needn't take others'words seriously.
●Ask for help
     Part of beating perfection is accepting that mistakes are part of human beings.If you don't give up,you will be successful one day.You shouldn't prevent you from asking for help you need to really improve.
●Don't judge(评判)yourself
    Find a trusted friend,family member or teacher who is not a perfectionist-someone who can take criticism and has learned from his or her mistakes.Share your goals and achievements with him or her,no matter how small they are
●Pay attention to your language
    Cut out the words like never,always and should from your self-talk,Carry a notebook and take notes whenever you want to say these words.Realizing this means you'er well on your way to changing them.
    The more confidence (自信) you develop,the②        you'll feel the need to be perfect.And when you give up perfection,happiness can begin right now.

任务一:请根据短文内容,分别写出①、②所处缺单词(每空限填一词)
71.①taking  ②less
任务二:阅读短文,从短文中找出恰当的单词或短语补全句子(不超过两个词)
72.(A)If you want to make your dream come true,you shouldn'tgive uptrying.
   (B)A Chinese soldier called Shen Liangliang took part in the UN peace keeping operation(维和行动).Unluckily,he lost his life.
任务三:请把上文中划线句子翻译成汉语.
73.与他或她分享你的目标和成就,无论他们多么渺小.
74.How many pieces of advice are mentioned in the passage?
5
75.What is the main idea about the passage?
Some advice about how to refuse perfection..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Your new backpack is so nice.I want to buy ______,too.(  )
A.oneB.itC.thatD.this

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.The sun is shining.It'ssunny(sun) today.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.你的手好脏啊!快去洗!
Howdirtyyour hands are!Go and wash them now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.①Getting recognition(认可)from National Geographic,a famous US magazine,is the dream for many photographers.A Chinese teenage photographer has made this dream come true.②With his work Weed(野草)on the Wall,Going Zijie,a 14-year-old boy from Changsha,Hunan,won the 2014International Photography Competition for Kids in China.It was hosted by National Geographic Kids.Gong got the first place for the subject Wild Vacation.His photo shows the shadow of a weed on the Forbidden City's red walls.In photographer Li Shaobai's words,"The picture is silent but powerful."
③Gong learned photography from his father,a professional photographer working for Hunan TV.Since the age of 4,he has been following his father to take pictures of nature and society.
④Gong is a patient photographer.When he finds something amazing,he can spend hours waiting for the perfect time to catch the moment.In his first work,Gong took the beautiful view of the sunset near his hometown.It looked simple,but Gong worked for four days to take the best photo.
⑤Now,the young photographer cares more about social (社会的)problems.In Gong's pictures of Liuyang River,hundreds of dead fish show us the deadly results of pollution.He has made up his mind to document polluted rivers at least once every year to make people pay more attention to environmental protection.
⑥"Now photography is not only a hobby,but also a duty(责任)for me."said Gong.

63.What's the name of the photo that helped Gong Zijie get the first place?Weed on the Wall
64.What does photographer Li Shaobai think of Gong's work?The picture is silent but powerful.
65.Did Gong learn photography by himself?No,he didn't
66.What does the writer want to tell us about Gong in Paragraph 4?Gong is a patient photographer.
67.What can you learn from Gong?The spirit of his patience and responsibility.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Lots of kids hate school,a new study found.Usually this kind of feeling doesn't last long.But what happens if you feel this way too much?School is a face of life and getting a good education can help you build the kind of future life you want.So let's talk about school and what to do when you don't like it.
If you don't like school,the first step is to find out why.You might not like school because you don't have enough friends,or maybe you don't get along with your teachers.Sometimes it's a big problem with your schoolwork.You may be getting farther and farther behind,and it may seem like you'll never catch up.
When you know why you don't like school,you can start taking steps to make tings better.It's a good idea to talk to someone about your problems with school.Your mum,dad,teacher or school counselor(学业指导) will be able to help you.Another good idea is to write down your feelings about school in a notebook.It's a great way to let out emotions(情绪).Remember,you don't have to show what you've written to others.

56.Lots of kidsAaccording to the new study.
A.dislike school      
B.like school very much
C.are good at reading
57.What does the underlined word"it"refer to in the first paragraph?C
A.A good education    
B.Future life     
C.School
58.If you don't like school,the first step is toA
A.find out why       
B.go to see a doctor
C.ask your parents for help
59.How many reasons why you don't like school are mentioned in the second paragraph?B
A.Two           
B.Three              
C.Five
60.Which is NOT the writer's suggestion to make things better?B
A.Write down your feelings about school
B.Show what you've written to others
C.Talk to someone about your problems with school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

10.Two Chinese farmers sang"in the spring"in their small room after drinking in a late August evening in Beijing.A friend put their song on the Internet.And soon they became stars around China.
Wang Xu,44,is from Henan,and Liu Gang,29,is from Heilongjiang.They are among the millions of farmers who have gone to the cities to work.
"Although nobody pays attention to the music,I am singing happily,on streets,under bridges or in wild country,with no credit card,no girlfriend or a home with hot water,but only a guitar."They sing,"It is just like the life we live now."Wang said,"We are poor farmers,and you know people won't care about us."
Their song is loved by millions of Chinese,including the people who are also from the countryside.Many people said they cried after listening to the song.
Wang came to Beijing in 2000and has tried many jobs.Each month after he paid 600yuan for the house and bought food,there was little money left."I love music,and also want to make more money."Wang said."I never dreamed of standing on such a big stage."
Liu came to Beijing in 2002."I wanted to try my luck in the big city."He said.And now their dreams of music have come true.They are really the luckiest of all the farmers in China.

71.Where is Liu Gang from?He is from Heilongjiang.
72.Have their dreams of music come true?Yes,they have.
73.When was Wang Xu born?In 1967
74.Why did Liu Gang come to Beijing in 2002?He wanted to try his luck in the big city
75.What do you think of the two farmer singers?They are really lucky..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.--         you          what club you want to join?
--Not yet.(  )
A.Do;decideB.Have;decidedC.Are;decidingD.Can;decide

查看答案和解析>>

同步练习册答案