分析 这篇短文告诉我们中国人与美国人的价值观是有差异的:一个中国中学生在周末不可能做兼职;一些中国人在银行存钱,中国父母为了让孩子上好大学愿意做任何事情等,而美国人恰恰相反.
解答 56.B.细节题.根据第五段American parents allow their daughtersor sons to go out to have some part-time jobs in their free time or at weekends.Chinese parentsusually don't allow their children to do so in middle or high schools.,可知中国学生不可能自己做兼职工作挣钱.故选B.
57.A.细节题.根据第三段Chinese usually spend less than they have,so many of them always have money left in the bank.可知一些中国人在银行存钱,因为他们通常花的比拥有的少.选A.
58.C.细节题.根据第三段Americans would like to spend more than they have.American kids love to make money by themselves.Chinese kids always ask their parents for money.可知文中没有提到中国父母为什么会为了把孩子送到好大学而去做任何事情的原因,故选C.
59.A 词义猜测题.划线单词"academic"的中文意思可能是学术的.根据第一段She has found many value(价值观)differences between Chinese and Americans.和Many American girls take part in sports,dancing and singinggroups while Chinese girls take part in academic groups.可知,应该选A.
60.D 主旨大意题.通读全文这篇短文主要介绍了美国人和中国人不同的价值观念可知答案,故选D.
点评 本文浅显易懂,层次分明,学生很容易把握文章中心内容.答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据.对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
| A.C-U-P. B.Good morning. C.Get out! D.You're welcome. E.Of course. F.It's a cup. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 16.A.200million | B.200millions | C.200million of | D.200millions of |
| 17.A.too many | B.many too | C.too much | D.much too |
| 18.A.in | B.at | C.on | D.up |
| 19.A.interested | B.excited | C.happy | D.sorry |
| 20.A.throw | B.threw | C.thrown | D.to throw |
| 21.A.few | B.a few | C.little | D.a little |
| 22.A.the problem | B.the question | C.the danger | D.the mistake |
| 23.A.can | B.can't | C.mustn't | D.may |
| 24.A.it | B.he | C.she | D.they |
| 25.A.waste | B.to waste | C.wasting | D.to be wasted |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Needs | Reasons |
| 1.Hat and sunglasses | The Lijiang's sun can be quite shiny even during winter,so remember to bring a hat and sunglasses. |
| 2.Raincoat or umbrella | It's hard for us to know Lijiang's weather,so it is necessary to bring an umbrella or a raincoat to Lijiang,even if it is sunny. |
| 3.Water | A day in Lijiang you may be very thirsty,so make sure that you bring a bottle of water with you. |
| 4.Camera | There will be lots of chances to take photos on your visit to Lijiang,so make sure to bring your camera.Don't forget to bring more batteries so that you won't miss anything! |
| 5.Watch | There are many sights and gift shops in Lijiang.Bring a watch,so you can arrange (安排) your time. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Not | B. | Don't | C. | Doesn't | D. | Didn't |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com