12."Everything happens for the best."Whenever I faced disappointment,my mother would say this to me.
After I graduated from college in 1932,I decided to find a job in a radio station as a sports announcer (广播员).I went to Chicago and knocked at the door of every station.But unluckily,I was refused every time.
At one station,a kind lady told me that big stations wouldn't hire (雇佣) an inexperienced person and suggested that I try my luck at smaller stations.Following her advice,I went back to Dixon,where I had grown up.There were no radio-announcing jobs in Dixon,and my father said a newly-opened store wanted a local athlete to work for it.I applied for the job,but I was refused again.
"Everything happens for the best,"Mom reminded me.Dad offered me the car to look for a job.I tried WOC Radio in Davenport,Iowa.The program director,Peter MacArthur,told me they had already hired an announcer.
As I left his office,my frustration(失意、挫败) boiled over."How can I become a sports announcer if I can't get a job in a radio station?"I asked aloud.
While I was waiting for the elevator,I heard someone calling.It was MacArthur."What was that you said about sports?Do you know anything about football?"Then he asked me to broadcast (广播) an imaginary(想象出来的) game.He was pleased with my performance,he offered me a chance to work there.
On my way home,I thought of my mother's words:"If you carry on,one day something good will happen.Something wouldn't have happened if not for that previous(先前的) disappointment".
根据短文内容,选择最佳选项,并将其标号在答题卡上涂黑
61.Why couldn't the writer find a job at big radio stations?B
A.Because he never graduated from college.
B.Because he was an inexperienced announcer.
C.Because he didn't work hard in college.
D.Because he didn't know about sports.
62.Where was the writer born?C
A.In Chicago.B.In New York.C.In Dixon.D.In Washington.
63.Which of the following is TRUE?B
A.The writer's parents didn't want him to be a sports announcer.
B.There were no radio-announcing jobs in the writer's hometown.
C.The writer became uninterested in sports announcing.
D.The writer got a job as a sports announcer in Dixon at last.
64.The underlined word boiled over meansA.
A.达到极点 B.随遇而安 C.无影无踪D.无法诉说
65.According to the last paragraph,what did the writer's mom want to tell him,D?
A.He shouldn't be a sports announcer.
B.Disappointment leads to failure.
C.He should be proud of himself.
D.Everything will be OK if he keeps trying.
分析 这是一篇富有教育性的短文.短文介绍了一位年轻人经历了一系列挫折,最终找到工作的故事.最后通过这位年轻人母亲之口告诉我们:"遇到失败时,如果我们坚持努力,最终一切都会好起来的.
解答 答案61.B 细节理解题.根据At one station,a kind lady told me that big stations wouldn't hire (雇佣) an inexperienced person and suggested that I try my luck at smaller stations.在火车站,一个和蔼的女士告诉我,大的电台不会雇佣一个没有经验的人,在小的电台建议我试试我的运气.可知作者在大电台没有找到工作是因为没有经验.故选B.
62.C 细节理解题.根据Following her advice,I went back to Dixon,where I had grown up.听了她的建议后,我回到迪克逊,我长大的地方.可知作者出生在Dixon.故选C.
63.B 细节判断题.根据原文Following her advice,I went back to Dixon,where I had grown up.There were no radio-announcing jobs in Dixon.听了她的建议后,我回到迪克逊,我长大的地方.在迪克森还没有电台播音员这样的工作.可知在迪克森还没有电台播音员这样的工作是正确的.故选B.
64.A 词义猜测题.根据上文作者找电台播音员的工作不断的失败,及下文As I left his office,my frustration(失意、挫败) boiled over."How can I become a sports announcer if I can't get a job in a radio station?"I asked aloud.我离开他的公司,我失意到极点.我大声喊着;我怎么样能够成为一个运动播音员,如果我不能在一个广播电台找到一份工作.通过上下文可知作者的心情糟到极点.故选A.
65.D 细节理解题.根据"If you carry on,one day something good will happen.Something wouldn't have happened if not for that previous(先前的) disappointment".如果你继续坚持,总有一天会有好事发生.如果不是因为以前的失望,就不会有事情发生了".可知如果你坚持努力,一切都会好起来.故选D.
点评 本文中长句较多,一时很难读懂句子含义,注意多读几遍,不要强求非得理解一词一句的含义,能把握文章大意就行.然后带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据.对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案.