精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.A mother wanted to encourage her son to play the piano.She bought tickets to the concert of a great pianist.When they arrived at the theater,the mother found a friend.She stopped to talk to ber friend and her son ran off.
At eight o'clock,the lights began to dim(变暗),and the concert was set to start.The mother began to look for the boy.Then,she saw her 6-year-old son on the stage(舞台).He was on the piano bench playing Twinkle,Twinkle little star.
The mother was very shocked.Before she could get her son back,the famous pianist  himself was on the stage and quickly moved to the piano.
"Don't stop.Keep playing,"he said kindly to the boy.The great pianist reached down with his left hand and began filling in the bass(低音部) of the song.Soon,his right arm reached around the other side and played a beautiful piece of music.Together,the two impressed people with their beautiful music.
In all of our lives,we receive helping hands-some we notice,some we don't.We also have lots of chances to give helping hands-sometimes we want people to know,sometimes we don't.Little of what we all achieve comes without other's help.What we receive we should give back.

51.A mother took her 6-year-old son to the theater in order toC.
A.see a great pianist 
B.meet a friend 
C.develop his interest in piano 
D.play the piano
52.The mother feltDas soon as she found her soon playing on stage.
A.angry 
B.excited 
C.upset 
D.shocked
53.When the pianist saw the boy playing on stage,heC.
A.ordered him to go down quickly  
B.just stood beside him and listened
C.told him to keep doing it 
D.taught him to play the bass part of thesong
54.According to the passage,which of the following is True?B
A.When they arrived at the theater,her son was missing.
B.Her son and the famous pianist played a beautiful piece of music together.
C.The concert was set to start at 8:20
D.Little of what we all achieve comes with others'help.
55.What can we learn from the story?D
A.Great people are always helpful and kind.
B.It's unnecessary to give a child a chance on stage.
C.A mother should take her son to theconcert often.
D.It's good to give a helping hand to others.

分析 一位母亲想鼓励她的儿子弹钢琴,她买了一个有名的钢琴家的音乐会的票.当他们到达剧院时,母亲偶遇了一个朋友,她停下来和朋友聊天,她的儿子跑了.八点,灯开始暗下来,音乐会开始,母亲就开始寻找小男孩.然后,她看到她6岁的儿子在舞台上.他在钢琴凳上弹奏小星星.母亲非常震惊,在她把儿子叫回来之前,有名的钢琴家自己就在舞台上,很快就走向了钢琴."不要停,继续弹,"他温和地跟男孩说.伟大的钢琴家伸出他的左手开始填充低音部.很快,他的右手绕到另一边然后弹奏着优美的音乐.两个人一起演奏出了美丽的音乐.在我们的生活中,我们接受帮助,有一些我们注意到,一些我们没有.我们有时也有很多机会帮助别人,有时我们想要人们知道,有时我们也不想.我们几乎所有的成就都离不开别人的帮助,我们得到时也要回馈他人.

解答 51.答案C 细节理解题 由文中 A mother wanted to encourage her son to play the piano.She bought tickets to the concert of a great pianist可知 一位母亲想鼓励她的儿子弹钢琴,她买了一个有名的钢琴家的音乐会的票,故选C
52.答案D 细节理解题 由文中 Then,she saw her 6-year-old son on the stage(舞台).He was on the piano bench playing Twinkle,Twinkle little star.The mother was very shocked可知 然后,她看到她6岁的儿子在舞台上.他在钢琴凳上弹奏小星星.母亲非常震惊,故选D
53.答案C 细节理解题 由文中"Don't stop.Keep playing,"he said kindly to the boy可知"不要停,继续弹,"他温和地跟男孩说,故选C
54.答案B 理解判断题 由文中 Together,the two impressed people with their beautiful music可知 两个人一起演奏出了美丽的音乐,故选B
55.答案D 文章理解题 由文中little of what we all achieve comes without other's help.What we receive we should give back可知我们几乎所有的成就都离不开别人的帮助,我们得到时也要回馈他人.所以帮助别是好的,故选D

点评 本文并不算难,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.推理判断题则根据句意以及自己对文章的把握来解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.The iPad isn't ________.It belongs to ________(  )
A.he; meB.hers; mineC.his; meD.her; mine

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Excuse me.Could you tell me ________?
-Sure.It's next to the supermarket.(  )
A.where the cinema isB.where is the cinema
C.when the cinema opens   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Cindy,look at your new shoes.Aren't they beautiful?
-Yes,they are really nice,Mum,I can't wait to ______.(  )
A.put them onB.put it onC.put on them

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.My son's birthday and mine happen to be inDecember (the last month of the year).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.I think this talk is worth           .(  )
A.to listenB.to listen toC.1isteningD.1istening to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.China Dream is a great dream.Each of us should try our best to make it ______.(  )
A.come trueB.grow upC.take place

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

18.It was one month before Christmas,when nine-year-old.Rose told her father and me that she wanted a new bike.(31)Bbike was just too old,(32)Ait needed repairing as well.
  When Christmas was coming,her dream for a (33)Bseemed to disappear,for she didn't mention it again.We were busy(34)Asome beautiful story books,a doll house,a holiday dress and toys.Then to our surprise,(35)C December 24,she said she really wanted a bike more than (36)B else.
  Now we didn't know (37)A to do.It was just too late.We were busy with Christmas  (38)C and packing children's presents,parents'presents,a brother's present and friends'presents till midnight.So there was no time to buy the"right bike"for our little girl.Thinking that we were (39)C who would make their child unhappy,we felt ashamed and(40)B.
  Suddenly my husband had an idea."What if I make a little bike out of clay(泥土) and write a note that she could trade in(交换)the model bike for a real one?"So he (41)C the next five hours carefully working with clay to make a (42)Bbike.
  On Christmas morning,we were so excited when Rose opened the little box with the beautiful red and white (43)A bike and the note.She(44)Cthe note loudly.She looked at us and said:"So,does this mean I can trade in this bike for a real one?"Smiling,I said:"Yes."Rose had tears in her eyes when she replied:"I would never trade in this beautiful bike that Daddy made for me.I prefer to (45)A it rather than get a real bike."At that moment,we would have moved the God to buy her every bike on the earth.

31.A.HisB.HerC.My
32.A.andB.butC.or
33.A.dressB.bikeC.toy
34.A.buyingB.buyC.bought
35.A.inB.atC.on
36.A.somethingB.anythingC.nothing
37.A.whatB.whichC.how
38.A.breakfastB.lunchC.dinner
39.A.motherB.fatherC.parents
40.A.happyB.sadC.excited
41.A.tookB.costC.spent
42.A.bigB.smallC.real
43.A.clayB.woodC.steel
44.A.sawB.watchedC.read
45.A.keepB.borrowC.buy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.In the following words,which underlined letter has a different sound from the others?(  )
A.drumB.husbandC.pull

查看答案和解析>>

同步练习册答案