精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.阅读短文,从每题所给的ABC三个选项中选出最佳答案回答问题或完成句子.
When the traffic lights turn red,we will stop driving a car or crossing a street.Why is red used for traffic lights instead of other colors?
As we know,scattering (散射) happens when light goes through the air.For the same media(媒质),if the wavelength is long,the scattering will be short.If the wavelength is short,then the scattering will be long.
Of all lights we can see red has the longest wavelength,so the scattering is the weakest.That means the red light travels far.In fact,it travels farther on rainy days.
Using the red light can help drivers in farther areas sec the lights.It helps drivers stow down or stop in lime.If drivers don't see the red light until they are close,they may not be able to stop the car in time.An accident may happen Red can also excite people.We can act more quickly when we see the color red.In a word,red lights help drivers stop in time and help prevent accidents.

46.When the traffic lights turnA,we will stop driving a car.
A.red    B green     C.yellow
47.According to the passage,the scattering of the red light is theB.
A.longest    b.weakest       C.farthest
48.The underlined word"wavelength"meansC in Chinese.
A.波浪        B.光波      C.波长
49.What can the red light help drivers do?C
A.It can help drivers in farther areas see the lights.
b.It can help drivers slow down or stop in time.
C.A and b
50.Which of the following is the best title?C
A.Why do accidents happen
b.How does the red light travel
C.Why do we use red traffic lights.

分析 这是一篇日常生活类的阅读.文章的大意是:
当交通灯变成红灯时,我们将停止开车过马路.红灯为什么被用来做交通灯代替其他的颜色呢?
我们都知道,当光穿过空气时发生散射.对于相同的媒质,如果波长长,散射将会短.如果波长短,那么散射就会长.
在所有的灯中我们能看到红灯有最长的波长,因此散射是最弱的.那就是说红光传播得远.实际上在雨天会传播的更远.
使用红灯使司机们能够在更远处看见灯.它能帮助司机们减速或者及时停下来.如果司机们没有看到红灯,直到他们靠近时才看到,他们可能不会及时停车.事故可能发生了,红色也可以激励人.当我们看到红色时,我们可以更迅速的采取行动.总而言之,红灯帮助司机及时停止并且有助于防止事故的发生.

解答 46.A.细节理解题.根据第一段的第一句:When the traffic lights turn red.we will stop driving  a car or crossing a street.可知
当交通灯变成红灯时,我们将停止开车过马路.故选A
47.B.细节理解题.根据Of all lights we can see red has the longest wavelength,so the scattering is the weakest.可知在所有的灯中我们能看到红灯有最长的波长,因此散射是最弱的.故选B.
48.C.词意猜测题.根据if the wavelength is long,the scattering will be short.If the wavelength is short,then the scattering will be long.可知如果…长,散射的将会短.如果…短,那么散射的就长.结合wavelength的构词法,wave+length,wave意为波浪,length为长度,再联系物理知识,所以可以推测其意义为名词"波长".故选C
49.C.细节理解题.根据最后一段的第一句:Using the red light can help drivers in farther areas see the lights,it helps drivers stow down or stop in time.可知使用红灯使司机们能够在更远处看见灯.它能帮助司机们减速或者及时停下来,故选C
50.C.归纳理解题.根据由本文的第一段提出问题也就是中心句:Why is red used for traffic lights instead of other colors?可知本文是围绕红灯为什么被用来做交通灯代替其他的颜色展开的.故选C

点评 文章非常简单,结果简单明了.所设置的题目并不难理解.解答这类问题首先对文章进行大致了解,再结合题目进行仔细认真的作答,一般都会迎刃而解.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.--Have you heard the latest news?
--No,What ________?(  )
A.is itB.is thereC.are theyD.are those

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Generally speaking,light ___ faster than sound.-Yes,it is a rule.(  )
A.fliesB.spreadsC.travelsD.walks

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Mother thinks cooking and cleaning          much time every day.(  )
A.costB.payC.takeD.spend

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Is the UK in Asia or in Europe?
-It is_____European country.(  )
A.aB.anC.theD.不填

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.It's raining heavily and you should drivemore carefully(更加小心),or it may be dangerous.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Have you everwritten (写)a letter to your parents?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.For the first time,Zhang Shengyu,a student from Laiyang Middle School in Shandong,didn't ask her mother to buy her a new schoolbag or any new pens for the beginning of the school term."My old schoolbag can still be used,so there is no need to buy a new one,"Zhang said,"I've decided to be thrifty from now on."
As the center of the family's attention,many of the one-child generation (一代人) do not know about the hardships of life.They sometimes have no idea of the value of things.Many students would throw away pens and erasers that haven't been used up and buy new ones.Some like to compete with each other to see whose clothes and school things are more expensive.
On its website in January,the Ministry of Education called on students to form good habits such as working hard,being helpful and thrifty,to avoid wasting food and to pay more attention to study and others.
Many schools consider teaching the value of money to be an important lesson and encourage their students to be thrifty.
Students at No.44 Middle School of Shijiazhuang,Hebei planted many fruit trees in their school.Through taking care of the trees,the students learned how to value things.
At Tie Yi Middle School in Xi'an,students organized a group to collect waste and reuse them."What we students do are small things,but I think with everyone's work,we can make a difference,"said Li Dongdong,16,a student from the group.

51.The underlined word"thrifty"in Paragraph 1meansD.
A.giving money to the poor              
B.spending lots of money
C.spending no money at all
D.using money carefully and wisely
52.Many of the one-child generation usuallyA.
A.waste things
B.know about the hardships of life
C.don't know the prices of many things
D.like competition with each other in study
53.In January,the Ministry of Education called on students to do the followings EXCEPTD.
A.working hard    
B.being thrifty
C.helping others    
D.protecting environment
54.We can conclude that Li DongdongC.
A.took care of trees                     
B.planted fruit trees
C.collected waste
D.didn't ask his mother for a new school bag
55.What is the best title of the passage?B
A.School activities        
B.Waste not,want not
C.Make a difference                    
D.The problems of one-child generation.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.The APEC meeting was held ______ November,2014.(  )
A.onB.inC.atD.for

查看答案和解析>>

同步练习册答案