精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Most people have a cellphone(手机).When you are walking on a busy street,you will see many people speaking on their phones.Many people say they can't imagine how they live without a cellphone.
Cellphones play an important role in our daily life,such as keeping in touch with others,calling home or the police if there is any emergency.Although cellphones can help us a lot,we must think of others when we use them.Unfortunately,some people do not consider others when using their cellphones.For example,some cellphone users speak too loudly and discuss personal matters in public places.Some people make phone calls in the cinema.Some people talk for a long time on the phone while they are driving on the busy road.Someone's cellphone will ring during an important meeting.Many people complain about these bad manners.In their opinion,cellphone users shouldn't disturb others when they make a call.
Then how to use a cellphone politely in public?The following rules will help you.When you're in a meeting,watching a movie or having a lesson,you'd better turn off your cellphone.When you get a call and you're with friends,try to make the call as short as you can.If you are waiting for an important call,then make sure that you tell others about this at the beginning of a meeting.It's rude to scream(尖叫声) or shout on the phone.Make sure you will be heard only by the caller but not by the others around you.Besides,if possible,find a quiet place where you can talk in private.

56.You can see many people usingB in the street.
A.radio          
B.cellphones           
C.MP4
57.What's the Chinese meaning for the underlined word"emergency"A?
A.紧急情况          
B.娱乐活动         
C.公益活动
58.People must considerB when they use cellphones in public.
A.themselves     
B.other persons       
C.their family
59.It is good manners for cellphone users toC.
A.make phone calls in the cinema
B.talk about personal matters loudly in public
C.turn off the phone during an important meeting
60.The best title for this passage isA.
A.Cellphone Manners       
B.Cellphones Are Very Useful    
C.Having a Meeting.

分析 大多数人都有手机.当你走在一条忙碌的街道上,你会看见许多人在打电话.许多人说他们不能想象如果没有手机,他们该如何生活.手机在我们的生活中扮演着一个重要的角色,比如和别人保持联系,如果有紧急事情,给家里或警察打电话.尽管手机帮了我们许多,但是当我们在使用手机时必须考虑下别人.不幸地是,一些人使用手机时并没有考虑别人.比如,一些手机使用者在公众地方大声讲电话,讨论个人私事.一些人在电影院打电话.一些人在繁忙的路上一边正在开车,一边打很长时间的电话.一些人在重要的会议期间电话会响.许多认抱怨这些坏习惯.在他们看来,手机使用者打电话时不应该打扰别人.那么该如何在公众地方礼貌地使用手机呢?下面的这些规则可以帮助你.当你在开会,看电影或者上课时,你最好关掉手机.当你接到一个电话,你和朋友在一起时,尽你可能的缩短通话.如果你正在等待一个重要的电话,确保在会议开始前告诉别人.在电话上尖叫或者大声喊都是很粗鲁的.确保只有你可以听到,而不是你周围的人.此外,如果可以,找一个你可以私下里讲电话的安静地方.

解答 56.B.细节理解题.题干意为:你可以在街上看到许多人使用____.根据文中When you are walking on a busy street,you will see many people speaking on their phones.可知当你街上走时你会看见许多人使用手机,故选择B.
57.A.词义猜测题.题干意为:划线单词"emergency"的中文含义是____.根据文中可知手机在我们生活中扮演着一个重要的角色,和别人联系,如果有…可以给家里或警察打电话,推知是紧急情况,故选择A.本题也可直接将选项代入文中进行选择.
58.B.细节理解题.题干意为:当人们在公众地方使用手机时,他们必须考虑___.根据文中Although cellphones can help us a lot,we must think of others when we use them.可知当人们使用手机时,必须要考虑别人,故选择B.
59.C.细节理解题.题干意为:____对手机使用者来说是良好的习惯.根据文中When you're in a meeting,watching a movie or having a lesson,you'd better turn off your cellphone.可知在重要会议期间关掉手机是好的习惯,故选择C.
60.A.标题归纳题.题干意为:这篇文章的标题是____.文章主要讲了手机在我们的生活中扮演着很重要的角色,但我们在使用手机时必须要考虑别人,养成良好的使用手机习惯,故选择A.

点评 本文是一篇说明文,主要讲了我们在使用手机时必须考虑别人,养成良好的使用手机习惯.文章内容较简单易懂,练习题以细节理解题为主,只要认真阅读,理解大意,仔细审题,准确定位信息,都可在文中找到相对应的答案或者依据,难度一般.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

2.-Liuxiang is from China.He is Chinese.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Have you ever played with_______robot?
-Sure!It's really _______unusual experience for me.(  )
A.An,an..B.a,an.C.an,a.D.a,a.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.For Children
Museum:Children's Museum,220South Main Street,492-6363
Story time:Children's Library,141Catherine Street,Wednesday at 10a.m.678-2817
Sports:Football Club,Tuesdays and Thursdays.4p.m.492-5622             
Basketball Club,Wednesdays and Fridays 9:15a.m.678-2506
Art Club:Sunday at 9:30a.m.215-5368
Cinema:New Films for Children,269Brick Road,463-9101
Useful Phone Numbers
Fire﹠Police:911           
Fast Food Restaurant:215-547-0422
Hospital:215-722-2256     
Visitor Information Centre:1-800-925-9847
Taxi:215-536-7000         
Visitor Hotel Information:1-800-739-7302

80.Where should you go if you are interested in stories?Children'sLibrary
81.What numbers should you call if you need some information about hotels?1-800-739-7302
82.When a house is on fire,which number should you call?911
83.What's the address of Children's Museum?220SouthMainStreet,492-6363
84.If you want to play football,you can go toFootballClub.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.One day,I went to see my last patient(病人),an old woman.In the doorway,I saw she was struggling (挣扎) to put socks on her swollen (浮肿)feet in the bed.I stepped in,spoke quickly to the nurse,read her chart noting.I was almost in the clear that she was not in serious condition.
I asked,"Could I help put on your socks?How are you feeling?Your sugars and blood pressure were high but they're better today.The nurse mentioned you're anxious to see your son.He's visiting you today.It's nice to have a family visit.I think you really look forward to seeing him."
"Sit down,doctor.This is my story,not yours."She said with a serious voice.
I was surprised as I helped her with the socks.She told me that her only son lived around the corner from her,but she had not seen him in five years.She believed that was the main cause of her health problems.After hearing her story and putting on her socks,I asked if there was anything else I could do for her.She shook her head no and smiled.All she wanted me to do was to listen.
Each story is different.Some are detailed; others are simple.Some have a beginning,middle and end; others don't have clear ends.Some are true; others not.Yet all those things do not really matter.What matters to the storyteller is that the story is heard-without interruption(打断) or judgment(评价).
It was that woman who taught me the importance of stopping,sitting down and truly listening.And,not long after,in an unexpected accident,I became a patient.20years later,I sit all the time-in a wheelchair.
For as long as I could,I continued to see patients from my chair.I believe in the power of listening.

51.How was the old woman?C
A.Her feet were swollen.  
B.Her sugars were high.
C.She was not badly ill.  
D.Her blood pressure was better.
52.How did the doctor know that the old woman's son was visiting her?A
A.The nurse told him.        
B.The old woman told him.
C.The woman's son told him. 
D.The doctor got it from her chart noting.
53.What did the old woman think caused her health problems?A
A.Her son's not seeing her.
B.No one listening to her story.
C.The medical care of the hospital.
D.The distance between her and her son.
54.When the patient told the doctor her stories,what she needed might beC.
A.keeping smiling  
B.interruption or judgment
C.listening without interruption
D.communicating with each other
55.Which statement is NOT right according to the passage?B
A.Her son lived close to her house.
B.The old woman didn't need the doctor's treatments.
C.Listening is powerful medicine.
D.The doctor has to"walk"with the help of a wheel chair.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.More and more families go on a car trip each year.(66)However,the thought of trouble on the road may prevent you from going out.To avoid(避免) trouble,you need to make a careful (67)plan for you trip.
First of all,choose a proper route for your trip.Consider (68)where you are going and find several possible routes to it.Traffic and the (69)time that you will spend on the road must be considered when you decide one.
Consider your luggage(行李) needs.(70)Before you begin packing your necessities(必需品),think about how many people will be in your car and how much space they will need in order to (71)travel comfortably.
Try to avoid busy times.Usually highways are busier on Friday and Sundays,so going on Tuesday or (72)Thursday will help you to avoid traffic jams.Driving at night is also a great way to miss the traffic and the kids can sleep(73)during the trip.
(74)Finally,don't expect to check your car carefully before leaving so that you can have a (75)safe trip.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Almost every Chinese person can recite the two lines of the famous poem,"Every grain on the plate comes from hard work(谁知盘中餐,粒粒皆辛苦)."But sadly,many of us don't actually get the real meaning of these lines:Don't waste food.
A CCTV program,News One Plus One,reported that the food Chinese people throw away every year is enough to feed 200million people for a year.
Do we have too much food?Of course not.According to the UN World Food Program,there were 925million hungry people around the world in 2010,especially in developing countries.Six million children die of hunger every year.
Chinese people are well known for being hospitable(好客的) and generous.Many even feel that they lose face if their guests have eaten all the food on the table.
Luckily,a number of people have realized the importance of saving food.Last November,Li Hong,a waitress in a restaurant in Nanjing,got fired because she took someleftover food home for her son.Many people stood by her side and criticized the waste of food.
What should we do in our daily lives to waste less food?Here are some tips:
1.Do not order too much in a restaurant.Only order as much as you want to eat.If you cannot eat all the food you ordered,take the rest of it home.
2.Don't be too picky(挑剔的) about food.Some food may not taste great,but your body needs it.
3.Keep an eye on what food you have at home.Don't buy too much,especially for vegetables and fruit.

46.How many people were hungry in the world in 2010according to the UN World Food Program?C
A.200million.
B.Six million.
C.925million.
D.625million.
47.What does the writer want to show us through Li Hong's story?D
A.Many Chinese restaurants waste a large amount of food.
B.Many Chinese people are kind-hearted and ready to help the weak.
C.Chinese people feel that they lose face if their guests eat all the food.
D.Many Chinese people don't agree with the behavior of wasting food.
48.The underlined word"leftover"meansB in Chinese.
A.过期的            
B.剩余的         
C.腐烂的       
D.难吃的
49.According to the passage,we shouldn't waste food becauseA.
A.food comes from very hard work
B.six million children die of hunger every day
C.there is enough food to feed all the people
D.Chinese are hospitable and generous
50.Which of the following is a good way to save food?B
A.Ordering more than you need at a restaurant.
B.Taking home restaurant leftovers.
C.Not knowing what you already have at home when shopping.
D.Not eating the food you don't like even if it's healthy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10."How do you do it,Dad?How have you given up smoking for almost 20years?"It (21)C me almost 20years to have the courage( 勇气) to even ask my father this very personal question.When Dad first quit (戒掉) smoking,the whole family were worried.For a few years we didn't mention it before him because we were afraid that he would start it(22)A.
Hearing my question,my father smiled and went to his desk and took a book out of his drawer.He said,"The (23)B is in this book."I looked at the book.Its pages were yellowish (发黄的).It seemed very (24)D.Suddenly I remembered it was my writing book when I was at middle school.
My father went on,"I knew your nice (25)A.You wrote it in it,"My father is quitting smoking is my little wish."When I read it,I decided to help you to let your little wish(26)B.In the beginning,I read it to (27)C at least four to five times a day.It was your wish that gave me courage to hold on (28)D I quit smoking successfully."
How amazed I was!I didn't expect that a sentence in my writing book was Dad's reply(29)A my 18-year-old question.Tears came into my eyes,and I hugged (拥抱) my father.I knew it was father's (30)D to his daughter that helped him stop smoking.

21.A.spentB.costC.tookD.paid
22.A.againB.nextC.firstD.following
23.A.thoughtB.answerC.resultD.decision
24.A.expensiveB.newC.usefulD.old
25.A.wishB.presentC.problemD.disease
26.A.come onB.come trueC.come upD.come out
27.A.itB.itselfC.meD.myself
28.A.ifB.becauseC.sinceD.until
29.A.toB.withC.ofD.From
30.A.bookB.impressionC.secretD.love.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.---I am tired out.I can't go any further.
---        We will arrive at the top in one minute.(  )
A.No problemB.What a pityC.Not badD.Come on

查看答案和解析>>

同步练习册答案