精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Before the invention of the postage stamp,it was difficult to send a letter to another country.The sender paid for the letter to travel in his or her own country.(60)D If a letter crossed several countries,the problem was worse.
Rowland Hill,a British teacher,had the idea of postage stamp with glue on the back.The British post office made the first stamps in 1840.There were the Penny Black and the Two Pence Blue.A person bought a stamp and put it on a letter.(61)AWhen people received letters,they didn't have to pay anything.The postage was prepaid.
Postage stamps became popular in Great Britain immediately.Other countries started making their own postage stamps very quickly.But some countries didn't want to accept letters with stamps from others.(62)E Each country in the UPU agreed to accept letters with prepaid postage from other members.And now almost every country in the world is a member of this organization.(63)B
Today post offices in every country sell beautiful stamps.Collecting stamps is one of the most popular hobbies in the world,and every stamp collector knows about the Penny Black and the Two pence Blue.
A.The post office delivered the letter.
B.It takes care of any international mail problem.
C.The invention of the postage stamp was popular.
D.Then the person in the other country paid for the rest of the trip.
E.Finally,in 1874,a German organized the Universal Postal Union (UPU).

分析 在邮票发明之前,把信发给另一个国家是困难的.发件人在他或她自己的国家为所要邮寄的信件付款,另一个国家的收件人要为那部分旅行付款,如果一封信要经过好几个国家,这个问题就会变得更糟.
罗兰•希尔,一位英国教师,想到了背面有胶水的邮票,1840年英国邮局制出了第一个邮票,他们是便士黑和两便士蓝,一个人买了一张邮票,把它粘在一封信上,邮局递送书信,当人们收到信,他们不必花任何的钱,信已经被预付过钱了,邮票很快在大不列颠立即流行起来,其他国家开始迅速地制造自己的邮票,但国际间邮递仍有问题,某些国家不愿意接受来自另一个国家的带邮票的信件.最后,在1874年,德国组织国际邮政系统(UPS),在UPS的每个国家同意接受来自与其他成员国的预付邮资的信件.今天,UPS的办公室是在瑞士,几乎世界上每个国家都是这个组织的一员,它关注着任何的国际邮寄问题,今天,在每一个国家的邮政局都出售漂亮的邮票,集邮成了世界上最流行的爱好之一.每个集邮者都知道便士黑和两便士蓝.

解答 60.D  61.A 62.E  63.B
60、D   推理判断题      根据上文The sender paid for the letter to travel in his or her own country可知发件人在他或她自己的国家为所要邮寄的信件付款.再结合下文提到的例子.If a letter crossed several countries,the problem was worse.可知如果一封信要经过好几个国家,这个问题就会变得更糟,可推知这里说的是另一个国家的收件人要为那部分旅行付款".故选D.
61、A     推理判断题        根据上文A person bought a stamp and put it on a letter. 可知一个人买了一张邮票,把它粘在一封信上.再结合下文When people received letters,they didn't have to pay anything.可知当人们收到信,他们不必花任何的钱,结合选项可推知这里应该是邮局递送书信,故选A.
62、E   推理判断题       根据上文But some countries didn't want to accept letters with stamps from others.可知某些国家不愿意接受来自另一个国家的带邮票的信件.再结合下文Each country in the UPU agreed to accept letters with prepaid postage from other members.可知在UPS的每个国家同意接受来自与其他成员国的预付邮资的信件,结合选项可推知最后,在1874年,德国组织国际邮政系统(UPS),故选E.
63、B   推理判断题         根据上文And now almost every country in the world is a member of this organization.可知几乎世界上每个国家都是这个组织的一员,可推知它关注着任何的国际邮寄问题,故选B.

点评 此题为选句填空.做题时先把各个选项读一遍,做到心中有数;再通读全文了解大意,结合空格处上下文意思及关键词凭借语感积极主动地猜测空格中所缺的信息,最后结合选项选出符合上下文逻辑的正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.New rules and behavior standards(行为规范)for middle school students came out in March.Middle school is going to use a new way to decide who the top students are.The best won't only have high marks.They will also be kids who don't dye(染)their hair,smoke or drink.The following are some of the new rules.
Tell the truth.Have you ever copied someone else's work on an exam?Don't do it again!That's not something an honest student should do.If you have played computer games for two hours in your room,don't tell your parents you have done homework.
Do more at school.Good students love animals and care for other people.April is Bird-Loving Month in China.Is your school doing anything to celebrate?You should join!That way,you can learn more about animals and how to protect them.When more people work together,it makes it more fun for everyone.
Have you ever quarreled with your teammates when your basketball team lost?Only working together can make your team stronger.Be friendly to the people you are with.Try to think of others,not only yourself.
Be open to new ideas.Have you ever thought that people can live on the moon?Don't look down on new ideas.Everyone's ideas are important.You should welcome them,because new ideas make life better for everyone.
Protect yourself.Has someone ever taken money from one of your classmates?Don't let it happen to you.If you have to go home late,you should let your parents know.
Use the Internet carefully.The Internet can be very useful for your studies.But some things on the internet aren't for kids,so try to look at Web pages that are good for you.You can use the Web for fun or homework.

63.The main idea of the fourth paragraph is aboutD.
A.making the team stronger
B.working together with others
C.being a good friend to others
D.getting on well with others
64.Good Websites for children canB.
A.be a waste of time
B.help them with their studies
C.do homework for them
D.make life easier
65.The passage tells us how toA.
A.be top students         
B.do more at school
C.care for others          
D.use the Internet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

3.My PE teacher asked me toorganizethe coming basketball competition.(organization)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

20.请你帮魏华写一封e-mail,邀请她的同学李明参加生日聚会.写明聚会的具体时间和地点,希望准时参加.
Dear Li Ming,
I will have a birthday party at 7:00 PM this Sunday at my home.Would you like to come?My house is on Zhongshan Street,you can take No.1 bus and get off at Zhongshan park,my house is across from the park,you can call me if you can't find my house.
I am looking forward to seeing you.
Yours,
Wei Hua.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

7.Whichsubject (科目) do you like best,Chinese,English or math?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Jenny was my grandmother's sister and she was an amazing(神奇的) woman.(60)BIt was a pity that she didn't live to celebrate her 100th birthday,but she had a good,long life.
She had been a teacher before many women had jobs.She taught in Africa for many years.
(61)EAt that time,people didn't travel by plane,so she had to travel there by ship.It took her three months to sail from England to Malaysia in those days.In 1947,she traveled by plane for the first time.(62)AShe continued to teach around the world until she was 75years old.
Jenny really loved teaching and she was also good at telling stories.I always loved to hear her talk about her stories.They were so interesting that I would like to listen to her when I was free.It was amazing that she could remember everything even though she was so old.
(63)CMy grandmother's sister was really an amazing woman.
A.This made traveling much easier and easier.
B.She was born in 1912and died in 2011.
C.I think it was because she never stopped working and thinking.
D.She was not interesting.
E.Then she moved to Malaysia and taught English there for a few years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.My friend Kate can play________ guitar.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Do you like animals?Welcome to Beihai Zoo!
OpeningMonday to Friday10:00a.m.-6:00p.m.
Saturday to Sunday8:00a.m.-8:00p.m.
Fees(费用)Adults(成人):8.00
15-18:6.00
8-14:3.00
Under 8:free(免费)
56.The zoo opensD days a week.
A.two       
B.five      
C.six       
D.seven
57.On Monday,the zoo opens atA.
A.10:00a.m.
B.8:00a.m.
C.6:00p.m.
D.8:00p.m.
58.If your parents want to go to the zoo,They should payB.
A.8      
B.16       
C.14       
D.17
59.The zoo closes (关) atD on Sunday.
A.10:00a.m.
B.6:00a.m.
C.6:00p.m.
D.8:00p.m.
60.Alice is 15,and her little brother is 5.If they go to the zoo,they should payB.
A.3        
B.6        
C.8        
D.9.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.现在越来越多的学生使用和带手机进入校园,中学生是否应该带手机进入校园,为此学生们展开了讨论.  赞成意见:1现在是信息社会,手机是最快的信息交流的工具之一.2应充分利用好手机.如偶遇突发事故,可立即拨打手机求助.3可在每天学习之余利用手机游戏放松一下自己.
反对意见:1学校已提供了公共电话,因此手机并不能带来更多的方便,而且花费较多.2若课堂接听手机会影响上课.3学生玩手机游戏或接发短信,将无法集中精力学习.4我们要拒绝成为低头族.stop phubbing 不做低头族
注意:1.可适当增加细节和连接词,使文章通顺连贯;开头部分已给出,不计入总数;2.词数:100左右;
  Is mobile good for student?
Nowadays mobile phones are becoming more and more popular among the middle school students.but every coin has two sides.                                     

查看答案和解析>>

同步练习册答案