精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Think of all the things you throw away:juice bottles,soda cans,candy covers.It  adds up.How much rubbish do you produce?Americans throw away about 1ton of rubbish per person every year.That's 2000pounds of rubbish!Most of the rubbish gets covered in big holes in the round called landfills(垃圾掩埋法).
A lot of this rubbish can be recycled,or turned back to something useful.The main things we recycle today are made from metal,paper.
People recycle for many reasons.One of the main reasons is to protect resources(资源).Making new cans out of old ones means less aluminum(铝) is needed for new cans.
This leads to a second reason people recycle:it saves energy.Recycling old aluminum cans take much less energy than making new aluminum.To make new aluminum,you need to mine metal ore(矿石) from the ground,remove it,and refine it,into a finished metal.
Recycling also protects valuable land.By recycling,we produce less rubbish.That means fewer landfills are needed for dropping our rubbish.
Because metals are some what costly to make,they are the world's most recycled materials.About two-thirds of all steel(钢) is recycled.
Almost all drink cans are made of aluminum.Americans recycle about one-third of their used aluminum cans.Empty cans are sent to special factories.There,they are cleaned,melted,and made into new pieces of aluminum.
Americans use lots of paper-mostly in the form of newspapers,magazines,and cardboard boxes.In fact,paper takes up more space in landfills than any other material.
Old paper can be cut and made are into new paper.Americans recycle a little more than one-third of their paper rubbish.New papers are made from trees,each ton of recycled paper saves about 17trees!

66.You can most probably read the passage inA.
A.a science book           
B.a Chinese book
C.a history book           
D.a geography book
67.The underlined word"recycle"in the second paragraph meansD.
A.销毁    
B.收集    
C.熔化    
D.回收利用
68.Why do people recycle rubbish?D
A.To protect resources because it's hard to make new resources.
B.It can save energy,because the resources are limited(有限).
C.To protect valuable land,because there is no place to bury rubbish.
D.To protect resources,save energy and protect valuable land.
69.Which one is right?C
A.People recycle paper from the trees.
B.Papers take up less space in the landfills.
C.Americans recycle a little more than 1/3of their paper rubbish.
D.To recycle paper can't protect their environment.
70.The main idea of the passage isB.
A.To let us know it is a big job deal with rubbish.
B.To explain the reasons for rubbish recycle.
C.To describe know to recycle metal,paper.
D.To explain how to recycle rubbish and why to do so.

分析 试想想你所扔掉的一切东西,你会制造多少垃圾呢?很多此类垃圾可以循环再利用,或者回收,制成有用的东西.今天我们回收利用的主要东西都是由金属和纸张制造的.
人们回收利用资源的原因众多.其中一个主要原因是保护资源.第二个原因:这样节约能源.资源的回收利用也保护了宝贵的土地.通过回收利用,我们生产较少垃圾.这意味着可以少利用废渣埋填法填埋垃圾.金属是世界上回收利用最多的材料.大约三分之二的钢材被回收利用.美国人大约把他们用过的三分之一的铝瓶回收利用了,被制成新的铝片.美国人使用很多纸张--大多以报纸、杂志和纸板盒的形式.每吨回收纸大约节省17棵树.

解答 66.A.推理判断题.通读本短文可知,本文为科普知识类文章,可能在科普类书籍上看到.a science book 科技(科普)类书籍.故选 A.
67.D.词义理解题,判断单词的语义.根据第二段首句"A lot of this rubbish can be recycled,or turned back to something useful"一句中"or turned back to something useful"就是解释"(be) recycled"意思的.即recycle=turn back to something useful.turn back to something useful就是返回(来制成)到有用的东西,即"回收利用".阅读小窍门:有些文章在阐述一个事情时,往往在前一个词汇或表达方式之后,使用另一个词汇或另一种表达方式来描述同一个事物,这样使人易懂.我们要掌握这种技巧,有助于更好地了解文章.故选 D.
68.D.推理判断题.由短文的第三、四、五段可知,垃圾回收再利用的原因主要有三个,故可知,选项 A、B、C 所述的原因不全面,故应选 D.
69.C推理判断题.用排除法,再结合关键句"Americans recycle a little more than one-third of their paper rubbish"所述,美国人回收利用了大约三分之一多点的纸质垃圾.可知C正确.故选 C.
70.B.主旨大意题.根据文章第二段点题句"People recycle for many reasons"所述,人们回收利用废品有多种原因.文章接下去阐述回收垃圾的三个原因:保护资源,节约能源和保护土地.这和选项B (解释垃圾回收利用的原因)一致,故选B.

点评 首先要通读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.恐怕明天我不能帮你做家务了.
I'm afraid I can't help you with housework tomorrow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.What is"Walk to School"?
Now we are working on a program"Walk to School".We would like as many parents and children as possible to take part in it,even if in a small way.Children who walk to and from school along with their parents can learn essential (基本的) road safety and life skills.
You can take part by.
■Walking to and from school with your child every day.
■Walking for one or two days during the week.
■Encouraging others to walk,if you already do.
Walking is great!
■Walking is great exercise!A walk is good for your body and can keep you fit
■You won't have to waste time looking for a parking site(停车点).
■It's free.You'll save money by not using the car.
■It produces no pollution.
■It's a good chance to talk to your children and to meet other parents,too.
Enjoying walking to school!
Here are some suggestions to help you and your child enjoy walking to school.
■Plan a safe route (路线)together.
■Teach children what a kerb(路缘)is and what it means.
■Encourage your child himself to choose the safest places to cross the road.
■Look at and discuss the things you see on your way-especially road signs and what they mean.
Walk to school!Thousands of parents and children have already joined in it,could you?
Please go to uuunv.walktoschool org.uk for more information.

46.Who are encouraged to take part in the program"Walk to School"B?
A.Children.
B.Parents and children.
C.Bus drivers.
D.Teachers.
47.By walking to and from school,children can learnC.
A.driving skills
B.running skills
C.road safety and life skills
D.knowledge about science
48.Which is not the benefit(好处)of walking to school in the passageD?
A.It can keep people fit.
B.It can save money.
C.It won't pollute the air.
D.It can help the children with physics.
49.What is the first thing to do to enjoy walking to schoolA?
A.Plan a safe route.
B.Learn what a kerb is and its meaning.
C.Choose the safest places to cross the road.
D.Find road signs and know their meanings.
50.According to the writer,you can learn more about the program"Walk to School"byC.
A.reading a newspaper 
B.making a phone call
C.going to the Internet 
D.having a traffic lesson.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

12.Early last year,two young brothers in Jiangsu Province (36)C badly burned while playing.The"game"they were playing was (37)A they had watched in the cartoon Pleasant Goat and the Big Big Wolf (《喜羊羊和灰太狼》).The brothers were (38)D two little goats while their friend was playing a bad wolf.Their friend tied them (39)B a tree and set fire to the grass around them.
The sad story is an example of how many children follow the violence(暴力) they see on television,especially cartoons.It is (40)C that violent cartoons can make children more aggressive(具有攻击性的).In a survey,researchers(41)D the children after watching non-violent and violent cartoons.They found that the kids who watched violent cartoons fought with others and (42)A class rules more often.
Children under the age of seven are too (43)A to understand that the violence on TV can bring (44)B real harm.It is parents'job (45)B them understand it.

36.A.areB.isC.wereD.was
37.A.somethingB.anythingC.everythingD.nothing
38.A.eatingB.buyingC.watchingD.playing
39.A.withB.toC.inD.at
40.A.reportB.reporterC.reportedD.reporting
41.A.advisedB.askedC.calledD.compared
42.A.brokeB.followedC.obeyedD.made
43.A.youngB.oldC.smallD.little
44.A.himB.themC.weD.you
45.A.helpB.to helpC.helpingD.helped

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.How do your computers,cell phones or i-pads remember you?Maybe they get to recognize*you by your secret numbers.Soon computers and other machines like cars will be able to remember you by looking at your eyes.It is the eye-recognition program.The program works because everyone's eyes are different,so in the future you won't have to remember a number when you want to use a machine or take money out of a bank.You'll just have to look at the machine and it will be able to tell who you are.
The eye-recognition program has already been tested in shops and banks in the USA,Britain,Spain,Italy and Turkey.Soon this technology will take the place of all other ways of finding out who people are.
Scientists are also working on other systems.Machines will soon be able to know you from the shape of your face or hand or even your smell.We already have machines that can recognize you from your voice or the mark made by your finger.In some modern families,people can already open the doors and windows by fingers or voice instead of keys.
Eye-recognition is better than other kinds of programs because your eyes don't change as you get older,and don't get dirty like hands or fingers,and even twins have different eyes.That's why the eye-recognition program can be up to 94% correct,depending on how good the technology is.The other programs may only be 51% correct at present.In Britain,91% of people who had tried it said that they liked the idea of eye-recognition.
In the future your computer or car will be looking at you in the eye.So smile!

48.The eye-recognition program can tellB.
A.where you are        
B.who you are
C.what your job is        
D.how you are
49.How does the eye-recognition program work?C
A.People have to write secret numbers.
B.People have to show the finger.
C.People have to look at the machine.
D.People have to tell their names.
50.Why can the eye-recognition program be better than others?B
A.Because it never makes mistakes.
B.Because different people have different eyes and eyes never change.
C.Because 91% people said that they liked the idea of eye-recognition.
D.Because it has already been tested in shops and banks in some countries.
51.Which of the following is TRUE according to the passage?B
A.The eye-recognition program has already been tested in Japan.
B.Some people have already opened the doors by voice instead of keys.
C.Computers can remember you by looking at your clothes.
D.In the future the cars can remember us if we smile.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.根据中文大意和英文提示词语,写出意思连贯、符合逻辑、不少于60----80词的短文,所给提示词语供选用.
地球上有近二分之一的人口缺乏足够的饮用水.发现并制止水的浪费是每个人的责任.请你简述身边是否有浪费水的现象,是如何浪费的并对此谈谈你的看法.提示词语:
one half of the world's population,water wasting,shower,run,speed,
tap (水龙头)
Save  Water
Nowadays nearly one half of the world's population doesn't have enough water.But water wasting can be found in many ways in our daily life.For example,when we have showers,we often let it run at full speed.After we wash something at home,we often throw the water away.When something is wrong with a tap,no one repair it in time.Water will come out of it.What a pity!
I think we'll try and change our habits to save every drop of water for future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.It is reported that many middle school students are just not getting enough sleep,especially during the school week.The problems seem to get worse as they get older.Year 7students sleep 8.4hours on a school night,and year 9students only 6.9hours.
It is also reported that not getting enough sleep can cause problems in a student's life.Many students fall asleep in school or while doing their homework,so it is not surprising that they get lower grades than those who get enough sleep.Scientists suggest nine hours a night for middle school students.
Of the students who feel unhappy and nervous,73% don't get enough sleep at night.
Why aren't students getting enough sleep?Many students have one of the following things,like telephone,television,or computer,in their bedrooms,using them on a school night not only takes their time away from homework,but also makes it difficult for them to fall asleep.As a result,many students can't fall asleep before 11p.m.,yet they must get up early to go to school.
Scientists also suggest students should not do exciting activities for an hour before bedtime.

51.According to the report,who might get the most sleep?A
A.Year 7students.
B.Year 8students.
C.Year 9students.
D.Year 10students.
52.How many hours of sleep do middle students need each night?C
A.7hours.
B.8hours.
C.9hours.
D.10hours.
53.Not getting enough sleep can cause the following problems exceptC.
A.falling asleep in class          
B.getting lower grade
C.getting fatter and fatter    
D.falling asleep while doing homework.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.---Please don't smoke here!Look at the sign.
---_______.(  )
A.No,I willB.Yes,I won'tC.Sorry,I willD.Sorry,I won't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.What greatprogress Jim has made in his English study!(进步)

查看答案和解析>>

同步练习册答案