精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.There was once a man who spent all his life in his glasshouse.Flower was his name,and flowers were his joy of life.He grew flowers of every colour there.
Mr Flower's glasshouse was close to a road,and the children walked to and from school on this road every day.Boys often wanted to throw a stone or two at his glasshouse.So Mr Flower did his best to be in or close by his glasshouse at the beginning and the end of the school.
However,it was not possible for him to be there all the time.Mr Flower tried in many ways to stop students from throwing stones at his glasshouse,but nothing.worked.
Then,just as he was giving up all hope"he had a wonderful idea.He put up a large notice made of good strong wood some meters away from the glasshouse.Everyone could see the notice clearly from the road.He wrote on the wood these words:DO NOT THROW STONES AT THIS NOTICE.After this,Mr Flower had no more trouble.The boys began to throw stones at the notice,but the glasshouse was safe.

Choose the best answer according to the passage.
66.Mr Flower built his glasshouse toC.
A.keep himself warm in it
B.enjoy the wonderful sunshine in it
C.grow different kinds of flowers in it
D.keep himself away from being hit by the boys'stones
67.Why did the boys throw stones at Mr Flower's glasshouse?A
A.Because they did it just for fun.
B.Because they hated Mr Flower very much.
C.Because they didn't like the flowers grown in the glasshouse.
D.Because they were asked to do like this by someone.
68.Mr Flower had no way to stop the boys throwing at his glasshouse because-C
A.he was too old to see who did it
B.the boys ran too fast for him to catch
C.it was impossible for him to be there all the time
D.he was too kind to beat the boys
69.Mr Flower put up a large notice made of good strong wood in order toC.
A.tell the boys not to throw stones at the notice
B.tell the boys to throw stones at his glasshouse
C.make the glasshouse safe
D.make the boys throw stones neither at the notice nor at his glasshouse
70.The boys threw stones at Mr Flower s notice becauseA.
A.they wanted to do what they were told not to do
B.the notice was closer to the road
C.they liked the notice
D.the notice was in the way.

分析 这篇短文主要讲述了Mr Flowers嗜花如命,他种花的暖房位于一条道路附近.一些男孩经常朝他种花的暖房上扔石头.尽管他绞尽脑汁,想尽了一切办法,都无济于事.最后Mr Flowers想出了一个高招.他挂起了一个结实的布告牌,上面写着"请不要朝布告牌扔石块".孩子们的兴趣于是转向了这块木牌,Mr Flowers自此可以高枕无忧了.

解答 66.C  根据 There was once a man who spent all his life in his glasshouse.Flower was his name,and flowers were his joy of life.He grew flowers of every colour there从前有一个人,一生都在他的暖房.Flower是他的名字,花是他的生活乐趣.他在那里种各种颜色的鲜花.因此他建造暖房的目的是种花,故答案为C.
67.A 根据the children walked to and from school on this road every day.Boys often wanted to throw a stone or two at his glasshouse孩子们每天在这条路上上下学.因此男孩经常想扔石头或两个在他的暖房,故孩子们扔石头主要是出于好玩,故答案为A.
6S.C  题干意思是:Mr Flower没办法阻止孩子们向他暖房丢石头,根据后文However,it was not possible for him to be there all the time然而,他不可能一直在那里,故答案为C.
69.C 题干意思是他用木头做大的布告牌张贴起来目的是…根据 DO NOT THROW STONES AT THIS NOTICES.可知,他制作布告牌的真正目的不是要对孩子们起警示作用,而是利用孩子们的心理,让其作为孩子们投掷的靶子,进而使他的花房安全,故答案为C.
70.A  根据After this,Mr Flower had no more trouble.The boys began to throw stones at the notice,but the glasshouse was safe这之后,Mr.Flower再没有麻烦了.男孩子们开始向布告牌扔石头了,因此他的花房就安全了.由此得出孩子们喜欢做他们被要求不做的事情,故答案与A项意思吻合.

点评 阅读技巧
  ①要快速浏览全文,掌握主旨和大意,特别注意文章的主题句,理出作者的写作思路.(What is the idea?What are facts?)
  ②要尽快浏览课文后的思考题,尽量带着问题读;
  ③完成事实细节题时,要找到定位句;
  ④要把有关WHO,WHAT,WHERE,HOW和WHY等方面内容用笔圈画出来.
  ⑤遇到推理判断题时,要注意作者的态度和命题人的意图,不可从个人的经验出发.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Is there ______ I can do for you?(  )
A.somethingB.anythingC.everything

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.There _________an English contest in our school in two weeks.(  )
A.will haveB.will hold
C.is going to haveD.is going to be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.My father liked tea better than coffee.(保持原句意思基本不变)
My fatherpreferred teato coffee.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Jesse Brooks was a top student-a result of countless hours spent studying during college.She believed she would have no problem getting a job.However,after ten interviews and no job offers,she was starting to wonder what was"wrong."At first I couldn't understand it,I mean,I'm intelligent and hardworking,but why couldn't I get a job?"Though she had"academic"intelligence (学术智慧),Jesse was missing the intelligence that many bosses are now looking for,that is,emotional intelligence.
Emotional intelligence (EI) is the ability to understand your own emotions and the emotions of people around you.More and more companies prefer EI tests to choose new staff.They have found that people with high EI get along better with their workmates and can behave better.This is good for the company.
For example,a French company,L'Oreal started to test the emotional intelligence of its staff.Their studies showed that staff with high EI scores sold products worth in total almost 100,000more than their workmates with low EI scores.Clearly,staff with high emotional intelligence are more useful to their companies.
Jesse thinks that her social skills did not develop well,because she spent much of her college life studying alone.In order to be a top student,she didn't play any team sports or join any school groups.But actually,both of them can help develop social skills and emotional intelligence.
Although Jesse might not have a high EI now,psychologists believe she can improve it.
根据短文内容,判断句子正(T)、误(F)
56.Few bosses are now looking for the persons who have emotional intelligence.F
57.More and more companies use EI tests to choose new staff.T
58.The staff with high EI in L'Oreal company sold products worth in total almost $ 100,000.F
59.In order to get good jobs,students shouldn't develop social skills.F
60.Emotional intelligence can be improved by training.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Mr.Smith teaches English in a high school He has twodaughters.
They aye twin(双胞胎)sisters.Mr.Smith calls themLily and Lucy.
Jim and Alex are Mr.Smith's students.They often go to see the
twins and play with them at home.They often buy something for Lily and Lucy.One Sunday,they go to Mr.Smith's home.When the twins see Jim and Alex,they are happy.Jim asks Lucy,"How old are you,
Lucy?""Three."she answers(回答).
Alex says,"Lily and Lucy,these are bananas.Would you like them.'?Well,I have a smallquestion(问题).If one ofyou can answer well,I will give her one.""I have two bananas,now I eat one.How many bananas do I have,then?"
"One."Lily says.
Lucy answers,"Two."
"Two?"Jim says,"Why?"
"Oh,one is inside(在里面)and the other is outside(在外面)."

41.What does Mr.Smith do?‘B
A.A student.    
B.A teacher.    
C.A worker      
D.An actor.
42.How old is Lily?C
A.One.    
B.Two.    
C.Three. 
D.Four.
43.Who are Jim and Alex.'?A
A.Mr.Smith's students.    
B.Mr.Smith's sons.
C.The twins'brothers.     
D.The twins'elassmate8.
44.What do Jim and Alex buy for the twins?D
A.Oranges.    
B.Pears.    
C.Apples. 
D.Bananas.
45.what do you think of Lucy according to the passage(根据文章)?B
A.She's old.    
B.She's cute.    
C.She's strong.   
D.She's coo1.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-________ do you read English papers?
-Every day.And I like China Daily best.(  )
A.How oftenB.How longC.How soon

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Would you mind opening the windows?It's too hot in the room.
-_____.(  )
A.It doesn't matter.B.Not at all.Go ahead.
C.Help yourself.   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.The _______ of being late for school is the busy traffic(交通).(  )
A.reportB.answerC.reason

查看答案和解析>>

同步练习册答案