分析 本文主要向我们介绍了一种食品添加剂:味精,自从1909在日本首次出现以来,它已被世界上许多食品工厂广泛使用.文章主要介绍了它的用处和害处:它可以改善食物原先的味道和颜色;然而在1968年,一些人报告说他们在餐馆吃饭后似乎对味精有不良反应,表现在头疼,心跳加快,导致神经紊乱等不良反应.为了保护人民的健康,我们的政府,从中央到地方,正在采取行动阻止工厂生产有毒食品添加剂.
解答 46 B 细节理解题:根据第一段MSG(monosodium glutamate) is a food additive(食品添加剂),味精是一种食品添加剂.故选B.
47 A 细节理解题:根据第二段It is used in foods around the world such as cakes,bread,frozen meats,fish and vegetables它用于世界各地的食品,如蛋糕,面包,冷冻肉,鱼和蔬菜.故选A.
48 D 概括理解题:根据第二段However,in 1968some people reported they seemed to have bad reactions(反应) to MSG after having had a meal at a restaurant然而在1968年,一些人报告说他们在餐馆吃饭后似乎对味精有不良反应.后文接着说明了这些不良反应的表现,即头疼,心跳加快,导致神经紊乱等,故第二段主要说明了味精的危害,结合选项,故选D,即有时是不安全的.
49 C 细节理解题:根据第三段Today many food companies"hide"MSG on food labels(标签) by using different names今天,许多食品公司通过使用不同的名称来隐藏"食品标签上的味精;we always feel the food very delicious to taste,but sometimes it is dangerous for our health because some poisonous (有毒的)food additives have been added to the food.我们总是觉得食物很好吃,但有时对我们的健康是危险的,因为一些有毒的食品添加剂已添加到食品.故选C.
50 B 词义理解题:根据第二段后文that is added to some food to improve its original(原先的) taste and color被添加到一些食物去改善它原先的味道和颜色,推测它是添加到食物上的一种物质,材料等,结合选项,故选B.
点评 首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料. 其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息. 要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | I have trouble in reading | B. | It's a bit difficult | ||
| C. | I like the movie best | D. | By finding a pen pal |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Letter 1 Whatever I do,I always think about if other people will like it.How can I stop worrying about what they think?-Eva,14,Illinois |
| Letter 2 My dream is to be on the Olympic team for gymnastics.My dad thinks I started too late and I'll never be able to make it.He puts me down,but I want his support.What should I do? -Erica,9,Texas |
| Letter 3 What should I do if I failed a test?I'm afraid to tell my mom because she might get mad at me and I can't play soccer.And soccer is like the world to me.-Ashley,12,Wisconsin |
| Letter 4 I just moved and I'm kind of shy,so how do I make new friends? -Jessica,11,Canada |
| Dr.Molly's Answer① You should tell him about your dream and that if you work really hard,it might happen even though you started late.The sooner you tell your dad how you feel,the sooner you'll be able to work on making your dream come true. |
| Dr.Molly's Answer② Nobody knows you at your new school.You have nothing to lose,so gather up all your courage and go over to someone who looks friendly and introduce yourself.You can ask that person about your teacher or the other kids in your class to break the ice.Good luck! |
| Dr.Molly's Answer③ It's better to tell your mom the truth than for her to find out another way.When you tell her,explain why you failed the test.Ask her if she can help you study in the future,so you'll do better on your tests and also have time for the soccer you love. |
| Dr.Molly,s Answerd;④ Just be yourself and try not to care about what others think.The more you think about it,the worse you will feel.Always act strong and confident.Even if you are a little unsure of something,don't doubt(怀疑)your abilities to do things right.Just relax. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
| 是否恢复五一长假 | |
| 反 对 | 1.长假期间集中出行市民太多,交通拥挤,出门不方便. 2.缓解"环境压力",保护景区环境. |
| 赞 成 | 1.人们可回家探亲,减少春运压力. 2.促进消费,让人们有更多的时间购物. |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com