精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Yesterday my son,daughter and I went to the grocery store.In front of us in line was a little girl with her mother.The little girl was asking her mother for a box of Smarties.The polite way she was asking almost broke the mother's heart,"I'm sorry,Honey,but we have no money to buy it."
My son was watching that dialogue.By the way,he had been raking(用耙子耙)leaves in our garden to raise himself some money to buy a bike.As he watched the mother and daughter leave the store,he ran to the candy counter(柜台) and bought a box of Smarties with his money.
He turned to look at me and I just nodded.He ran out after the little girl and her mother,and he gave them the box.He came back and told me what he told them,"Every kid should have a pack of Smarties because they can make you smart."
I was so excited that I bought a pack of Smarties for my son.I told him that I was proud of him,and that was for his act of generosity(慷慨)because he gave his own Smarties to others.Quickly,he replied,"But you do nice things for people and you never get anything for it."I explained,"when you do something nice for someone,you shouldn't expect to get anything,but when you do get something you should be very thankful."

51.When the writer and her children went to the grocery store,they saw a little girl was askingB.
A.her mother for a nice toy              
B.her mother for a box of Smarties
C.where she could find a box of Smarties   
D.her mother if she could had enough money
52.From the passage we know Smarties areC.
A.a beautiful doll                       
B.an interesting story book
C.a kind of candy                       
D.some leaves of a nice tree
53.The writer wasD to see her son buy a pack of Smarties for the little girl.
A.sad              
B.excited          
C.angry                
D.proud
54.What can we learn from the story above?C
A.Every kid should have a pack of Smarties.
B.Everyone should have a good mother.
C.Everyone should do nice things for others.
D.Every mother should often teach her children.

分析 文章大意:本文作者叙述了儿子给一个女孩买了一盒聪明豆的故事.作者的儿子当看到一个女孩,因为她妈妈没有钱给她买聪明豆时,用自己劳动挣的钱给那个女孩买了一盒聪明豆.作者为儿子感到骄傲,给儿子买了一盒聪明豆给他,并说这是他的慷慨行为的回报.他儿子回复到:"你做好事,却不求回报".作者解释道,做好事是不期望回报的,当得到东西时,应该表示感激.

解答 51-54:B C D C
51题答案:B 细节理解题,由文中一段语句"The little girl was asking her mother for a box of Smarties."可知小女孩问她的妈妈一盒聪明豆,故答案是B.
52题答案:C 词义推断题.根据第二段前面句子he ran to the candy counter(柜台)他跑向糖果柜台,应该买的糖果.故选择C.
53题答案:D 细节理解题,由文中四段句子"I told him that I was proud of him,"可知我告诉他我为他感到骄傲,故选择D.
54题答案:C 句意推断题,根据最后一段:when you do something nice for someone,you shouldn't expect to get anything,but when you do get something you should be very thankful."作者解释道,做好事是不期望回报的,当得到东西时,应该表示感激.可知每个人都应该为别人做好事

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.
sun,play,listen,others,talking,
Sunday,hospital,because,students,help,
Today is(51)Sunday.It's also a(52)sunnyday and lots of people go out to enjoy the sunshine.Lisa and her classmates are(53)playing in the park now.Linda and Jack are(54)listeningto the music.Tom and Bob are boating(划船) in the river.They are having a good time.What about Lisa and the(55)others?They are talking about their lives in the future(将来).Jimmy would like to be a teacher(56)becausehe wants to(57)help more people.Jenny likes writing and(58)talkingwith people,so she wants to be a reporter(记者)and works for a magazine(杂志).Lisa wants to be a doctor and works in a(59)hospital.She wants to help sick people(病人) get better.All of the(60)students are having fun.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.On a British Airways flight from Johannesburg,a middle-aged,rich white South American lady found herself sitting next to a black man.She called the cabin stewardess(机舱乘务员)over to complain about her seating.
"What seems to be the problem,Madam?"asked the stewardess.
"Can't you see?"she said."You've sat me next to a black man.I can't possibly sit next to this kind of human.Find me another seat!"
"Please calm down,Madam,"the stewardess replied."The flight is very full today,but I'll tell you what I'll do---I will go and check to see if we have any free seats in Club(商务舱)or First Class."
The lady had an unfriendly look at the outraged(被激怒的)black man beside her.
A few minutes later the stewardess returned and said to the lady with a self-satisfied smile,"I'm sorry,Madam,this Economy(经济舱)is full,and Club is also full.However,we do have one seat in First Class."
The lady could not help looking at the people around her.But before she had a chance to get up or make any answer,the stewardess continued,"We seldom make this kind of upgrade(升级),however,and I had to report it to the captain(机长).When the captain heard this,he said that it was not proper to make someone sit next to such an obnoxious(令人讨厌的)person."Having said that,the stewardess turned to the black man sitting next to the lady,and said,"So if you'd like to get your things,sir,I have a seat ready for you…"
At this time,the people around stood up and clapped their hands.The black man walked up to the front of the plane.
That was an unforgettable flight for me,for I was the black man who had never flown First Class before.

42.Where did this story happenB?
A.At the booking office.
B.In the Economy cabin.
C.In the Club cabin.
D.In the First Class cabin.
43.The black man was finally upgraded to the First Class cabin becauseD.
A.the stewardess loved him                      
B.he was angry with the white lady
C.the captain knew him                          
D.the white lady was too impolite
44.What might be the correct order of the cabins from the front to the back on this planceD?
A.Club→Pilots'→Economy→First Class          
B.Pilots'→Club→Economy→First Class
C.Club→Economy→First Class→Pilots'
D.Pilots'→First Class→Club→Economy
45.What can be the best title of this articleA?
A.Flying First Class                           
B.On a British Airways Flight
C.Sitting Next to a Lady                        
D.An Unforgettable Free Flight.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

20.Jeff Keith has only one leg.When he was 12years old,Jeff had cancer.The doctor had to cut off most of his right leg to save his life.Every day Jeff puts on an artificial leg(假肢).The leg is plastic(塑料的).With the plastic leg,Jeff can ski,ride a bicycle,swim and play soccer.He can also run.
When he was 22years old,Jeff ran across the United Sates,from the East to the West.He ran 5150kilometers,that is about 26kilometers each day.Jeff wore out 36pairs of running shoes and five plastic legs.
On his way,in every city people gave Jeff money.The money which Jeff received was not for Jeff himself.It was for the American Cancer Society(协会).The Society used the money to learn more about cancer.At the same time,Jeff talked to people about cancer.He also talked about being disabled.
Jeff is disabled,but he can do many things:skiing,swimming,playing soccer and running.He finished college and now he is studying to be a lawyer(律师).Jeff says,"People can do everything they want to do.I want people to know that.I ran not only for disabled people,but also for everyone."

76.Why did the doctors cut off most of Jeff's right leg?To save Jeff's life because he had cancer.
77.What does the American Cancer Society do?It uses the money to learn more about cancer.
78.What did Jeff talk to the people on his way from the East to the West?He talked to people about cancer and also talked about being disabled.
79.How many plastic legs did Jeff wear out when he ran across the United States?Five.
80.What can we learn from this story?(请自拟一句话作答)We can do everything if we want to do..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.根据要求完成小作文,词数:30左右,不超过40.
现今人们越来越关注健康,也越来越关注锻炼方式.那么,怎样才能强身健体呢?
请以 How to be stronger?为题写一篇小作文.How to be stronger
Everybody has only one life,so we should take good care of ourselves.To be stronger,we should exercise properly.And we should have good eating habits.When we are tired,we should know how to relax in a healthy way.If you work hard enough,you will find your own way..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Dear Mum and Dad,
How are you?It's my lunch hour so I thought I'd write to you before my meeting this afternoon.
Things are extremely busy.It always is before Christmas.We have five nights out this week!Last night we went to Michael's speech night.You would both have been so proud of your grandson.He won two prizes-one for Biology(生物) and one for Mandarin(中文).I'll send you some photos when I get them back from the photo shop.He certainly deserved(理应) to get something as he has worked so hard this year.He's still not sure what he wants to do when he finishes school next year.But he is certainly sure of one thing-he's not going to follow in either his mother's or is father's footsteps!We really don't mind what he does,as long as he's happy.
He's talking about leaving his job at Easyshop supermarket just after Christmas.He wants to get a different job-he's not sure what,but his classmate Jack has been trying to persuade him to go fruit picking for a few weeks over the summer holidays.Jack tells me that lots of young people go fruit picking in Australia from all over the world.I think it would be really good for Michael to get out of home and be self-managing for a while.I also think it wouldn't hurt him to do some hard physical labour (as you know,our Michael is not very good at any kind of exercises!).And I know he would really benefit from meeting lots of young people from other cultures and learning a bit about the rest of the world.
I'll give you a ring at the beginning of the week.
Lots of kisses from
Sophia

55.What time of year is it there?D
A.Spring
B.Summer
C.Autumn 
D.Winter
56.What is Michael going to do when he finishes school next year?A
A.He is not sure for now.
B.He is going to be a biologist.
C.He is going to be a farmer growing fruits.
D.He is going to do what his father is doing now.
57.Why does Sophia think going fruit picking would be good for Michael?BecauseD.
A.it would be good for him to do a different job
B.it would be good for him to work with his classmate Jack
C.it would be good for him to do much hard physical labour
D.it would be good for him to get out of home and be self-managing for a while.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Running
Running is good for people with too much fat because it can help them become slim.It also makes people strong.But it may be bad for joints (关节).If we don't feel comfortable in our joints,we should stop for another activity.
Walking
Walking makes our bodies relaxed (放松的).It can also help people to be slim.
Swimming
Swimming is a great way to make different places of your body strong.But it is not a good way to keep slim.The water in a swimming pool is cooler than our body.The body protects (保护) itself from the cold by keeping fat.
Cycling
Riding a bike will help us be slim and make our legs strong,too.But be careful!If you live in the city,you should ride on the bike road and be away from the busy traffic.

36.Which activity can make our bodies relaxed?B
A.running     
B.walking      
C.swimming     
D.cycling
37.If you're not well in the joints while running,you shouldC.
A.run faster     
B.keep running  
C.stop running     
D.drink water
38.While cycling in cities,you should be away from the traffic toB.
A.keep quiet  
B.keep safe     
C.ride faster   
D.enjoy fresh air
39.You can be slim if you play these sports except (除了)C.
A.running    
B.walking      
C.swimming     
D.cycling
40.What does the passage tell us about?A
A.Four outdoor activities.
B.Four ways of travelling.
C.Four reasons why we need sports.
D.Four good things of sports.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.You'd betternot stick (not stick) the card on the cover.It's not so beautiful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.His teacher is very kind to him and did all she couldto explain  problems to him.(explain)

查看答案和解析>>

同步练习册答案