17.Dear Mum and Dad,
How are you?It's my lunch hour so I thought I'd write to you before my meeting this afternoon.
Things are extremely busy.It always is before Christmas.We have five nights out this week!Last night we went to Michael's speech night.You would both have been so proud of your grandson.He won two prizes-one for Biology(生物) and one for Mandarin(中文).I'll send you some photos when I get them back from the photo shop.He certainly deserved(理应) to get something as he has worked so hard this year.He's still not sure what he wants to do when he finishes school next year.But he is certainly sure of one thing-he's not going to follow in either his mother's or is father's footsteps!We really don't mind what he does,as long as he's happy.
He's talking about leaving his job at Easyshop supermarket just after Christmas.He wants to get a different job-he's not sure what,but his classmate Jack has been trying to persuade him to go fruit picking for a few weeks over the summer holidays.Jack tells me that lots of young people go fruit picking in Australia from all over the world.I think it would be really good for Michael to get out of home and be self-managing for a while.I also think it wouldn't hurt him to do some hard physical labour (as you know,our Michael is not very good at any kind of exercises!).And I know he would really benefit from meeting lots of young people from other cultures and learning a bit about the rest of the world.
I'll give you a ring at the beginning of the week.
Lots of kisses from
Sophia
55.What time of year is it there?D
A.Spring
B.Summer
C.Autumn
D.Winter
56.What is Michael going to do when he finishes school next year?A
A.He is not sure for now.
B.He is going to be a biologist.
C.He is going to be a farmer growing fruits.
D.He is going to do what his father is doing now.
57.Why does Sophia think going fruit picking would be good for Michael?BecauseD.
A.it would be good for him to do a different job
B.it would be good for him to work with his classmate Jack
C.it would be good for him to do much hard physical labour
D.it would be good for him to get out of home and be self-managing for a while.
分析 文章大意:主要是一个孩子写给父母的信,简单介绍了她的孩子的一些情况.
解答 55-57:DAD
题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第三段things are extremely busy.It always is before Christmas在圣诞节前总是很忙,可知是冬天,故答案是D.
题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第三段He's still not sure what he wants to do when he finishes school next year可知他仍然不确定他明年毕业时想做什么,故答案是A.
题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第四段I think it would be really good for Michael to get out of home and be self-managing for a while可知我认为米迦勒离开家这是非常好的自理机会,故答案是D.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.