精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.My name is Linda Green.I am from England.Now I am in China with my parents.I like Chinese.They are very nice to us.I like Chinese food,too.There are many different kinds of food in China.They are delicious(美味的).My father works in a big company (公司)here.My mother is a housewife.She looks after my father and me.I have breakfast at home.My mother cooks it for me.I usually have an egg,a piece of bread and porridge for breakfast.I don't like milk.I have four classes in the morning.My school is far from my home.So I have no time to go home for lunch.I just have snacks(小吃)at school.The snacks are very good in two lunch boxes.One has different food,the other has some rice in it.
In the afternoon,I only have two classes.After school,I usually go home.My father takes me home in his car.I have supper at home with my parents.Sometimes we go out to have dinner with our friends.We have fish,meat,vegetables,rice and apples for supper.I like jizozi a lot.

36.Where is  Linda  from?A
A.England.
B.the U.S.A     
C.China
37.How does  Linda go home?B
A.By bus        
B.By car         
C.By bike
38.What does Linda's mother do?.A
A.a housewife.
B.a teacher.
C.I don't know
39.Which food does  Linda like very much?C
A.fish     
B.bread         
C.jiaozi
40.Where does  Linda have snacks every day.?B
A.at home.
B.at school.
C.at street.

分析 文章大意:主要介绍了作者我的名字是Linda Green,来自英国,我现在与父母在中国.及在中国学校的和爱吃的食品情况.

解答 36-40:ABACB
36题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第一段I am from England可知我来自英国,故答案是A.
37题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第二段My father takes me home in his car可知我爸爸开始载我回家,故答案是B.
38题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第一段My mother is a housewife可知我母亲是个家庭主妇,故答案是A.
39题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第二段I like jizozi a lot可知我喜欢饺子,故答案是C.
40题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一段I just have snacks(小吃)at school可知在学校,故答案是B.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的
分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.你爷爷也在看比赛、吃粽子吗?
Is your grandpa alsowatching the races andeating zongzi?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

13.Long ago there was a boy (16)Bwas hungry for success.For him,winning was  (17)D.One day the boy was to compete with two other young boys in a race in his village.A large crowd gathered to (18)C,including a wise old man.
The race began.With strength and power,the boy easily  (19)C the race.The crowd cheered and waved.The little boy felt (20)D and important.However,the wise man remained still and calm.
"Another race,another race!"cried the little boy.The wise old man came over and presented the little boy with two new runners:an old woman and a blind man.
The race started and the boy was the only one to cross the line,(21)C two left standing at the starting line.The little boy raised his arms (22)A.The crowd,(23)B,was silent.
"(24)D don't the people cheer for my success?"he asked the wise old man.
"Race again!"replied the wise man,"But this time,all three of you finish  (25)B."The little boy thought a little,stood  (26)Aof the blind man and the old lady,and then took them by the hand.The race began and the little boy walked (27)Ato the finishing line and crossed it.The crowed  (28)B.The wise man smiled,gently (29)A his head.
"Which one of us three are the crowd cheering for?"asked the little boy.
"For this race,you have won (30)Dthan in any race you have ever run before,"said the wise old man."For this race,the crowd cheer not for any winner!"

16.A.whomB.whoC.whichD.what
17.A.somethingB.nothingC.anythingD.everything
18.A.joinB.runC.watchD.hear
19.A.failedB.beatC.wonD.lost
20.A.calmB.modestC.surprisedD.proud
21.A.otherB.anotherC.the otherD.the others
22.A.in delightB.in surpriseC.in sadnessD.in fear
23.A.thereforeB.howeverC.ratherD.although
24.A.WhatB.HowC.WhenD.Why
25.A.wellB.togetherC.awayD.off
26.A.in the middleB.at the centerC.amongD.between
27.A.slowlyB.quicklyC.easilyD.hardly
28.A.shoutedB.cheeredC.talkedD.cared
29.A.noddingB.shakingC.holdingD.losing
30.A.littleB.muchC.even lessD.much more.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Most people love animals.We think that animals are good friends of humans.But,in fact,a 1arge number of animals,especially wild ones,are in (51)danger now mainly because of humans.If we do not take (52)action now,we will have no animals soon..
People are destroying animals'natural habitat by (53)cutting down trees or building houses.At the same time,many of the animals'living (54)areas are becoming farmland as we have to feed a 1arger population of the world.Besides,people hunt animals for their fur or other useful things.As a result of the pollution that humans have caused,some animals cannot live a normal life any more.
We must try our best to protect animals right now.we should also immediately  do something to help the (55)endangered animals.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Dear Mum and Dad,
How are you?It's my lunch hour so I thought I'd write to you before my meeting this afternoon.
Things are extremely busy.It always is before Christmas.We have five nights out this week!Last night we went to Michael's speech night.You would both have been so proud of your grandson.He won two prizes-one for Biology(生物) and one for Mandarin(中文).I'll send you some photos when I get them back from the photo shop.He certainly deserved(理应) to get something as he has worked so hard this year.He's still not sure what he wants to do when he finishes school next year.But he is certainly sure of one thing-he's not going to follow in either his mother's or is father's footsteps!We really don't mind what he does,as long as he's happy.
He's talking about leaving his job at Easyshop supermarket just after Christmas.He wants to get a different job-he's not sure what,but his classmate Jack has been trying to persuade him to go fruit picking for a few weeks over the summer holidays.Jack tells me that lots of young people go fruit picking in Australia from all over the world.I think it would be really good for Michael to get out of home and be self-managing for a while.I also think it wouldn't hurt him to do some hard physical labour (as you know,our Michael is not very good at any kind of exercises!).And I know he would really benefit from meeting lots of young people from other cultures and learning a bit about the rest of the world.
I'll give you a ring at the beginning of the week.
Lots of kisses from
Sophia

55.What time of year is it there?D
A.Spring
B.Summer
C.Autumn 
D.Winter
56.What is Michael going to do when he finishes school next year?A
A.He is not sure for now.
B.He is going to be a biologist.
C.He is going to be a farmer growing fruits.
D.He is going to do what his father is doing now.
57.Why does Sophia think going fruit picking would be good for Michael?BecauseD.
A.it would be good for him to do a different job
B.it would be good for him to work with his classmate Jack
C.it would be good for him to do much hard physical labour
D.it would be good for him to get out of home and be self-managing for a while.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.---Have you seen the movie Firestorm?
---Yes,I have.It's worth _________.(  )
A.watchingB.being watchedC.to watchD.watched

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.---When did they _______ Shanghai?
---They _______ at 2:00p.m.(  )
A.reach; arrived inB.get to; arrived at
C.arrive; reachedD.reach; arrived

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Some children in other parts of the world still live in fear oftheir(they) lives.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.I want five morebrushes (brush).Can you help me?

查看答案和解析>>

同步练习册答案