精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.It's back to school time for kids in New Jersey,but it's not back to bullying time.There is a new  anti-bullying law in New Jersey starting this school year.
New Jersey's law says bullying is not allowed for any reason.All public school workers,from teachers to headmasters,must be trained in how to prevent bullying.Schools must report any bullying at once,and they will be graded on how well they deal with the problem.New Jersey is one of 47states with anti-bullying laws for schools.Only Michigan,Montana and South Dakota do not have such a law.
There are many kinds of bullying.It may include laughing at others,calling others names and leaving someone out.It can also be physical.The behavior happens over and over again,and can take place anywhere,from the playground to the Internet.It's reported that nearly half of all kids will experience bullying in school,and at least 10percent are bullied regularly.
Each year in October,many people begin to pay attention to bullying and try to do something to stop it.Many schools hold anti-bullying programs.
Will stronger anti-bullying laws change the behavior forever?Ken Trump,president of the National School Safety and Security Services,says no."State anti-bullying laws do not provide more money,or other support,"he said.Some people note that they had strict anti-bullying policies in place long before the law passed."The law will not change what we do,because we already take this matter very seriously,"explains Bruce Winkelstein,the headmaster of Brookside School in New Jersey.
You can do your part by treating others kindly and speaking out against bullying.Kids will make the biggest difference of all.
41.What's the main purpose of this passage?C
A.To introduce the ways to stop school bullying.
B.To talk about the influence of school bullying.
C.To ask people to work together against school bullying.
D.To explain the danger of school bullying
42.How many states don't have the anti-bullying laws for school?D
A.47.
B.50.
C.10.
D.3.
43.Which of the following behaviors is not bullying?D
A.A student laughs at another one online.
B.A student hits another one without any reason.
C.A student asks others not to play with one student.
D.A student plays games with another student.
44.What does the underlined word"anti-bullying"(in paragraph 1)mean?A
A.Against the bullying.
B.For the bullying.
C.Without the bullying.
D.With the bullying.
45.Who can play the most important role in anti-bullying?A
A.Kids themselves.
B.Lawyers.
C.Parents.
D.Headmasters.

分析 新泽西州的孩子们又到返校的时间了,但并不是回到曾经恃强凌弱的时光.新泽西州从今年起出台了一项新的反欺凌法律.新泽西州的法律规定禁止任何理由的欺凌行为.所有公立学校的工作人员,从校长到老师,必须培训学会如何防止欺凌行为出现.一旦发现欺凌行为学校必须立刻上报,针对其处理问题的能力学校将被进行评分.美国47个州已为学校制定了反欺凌法律,新泽西州是其中一个.现在只有密歇根州、蒙大拿州和南达科他州没有这样的法律.欺凌的行为种类很多.它可能包括嘲笑别人,给别人取绰号,排挤他人.它也可以是身体上的.这种行为可以一次又一次发生在任何地方,从学校操场到网络.据报道将近一半的孩子曾经在学校经受过欺凌,至少10%的孩子经常被欺负.每年10月,许多人开始关注欺凌行为,并努力做一些事情去阻止它.许多学校也举行各种各样的反欺凌节目.这些强有力的法律可以永远改变这些欺凌行为?Ken Trump,来自来自国家学校安全委员会的主席说,这并不会永远改变欺凌这一行为.他说:"每个州针对这项法律并没有提供更多的资金和其他支持."但一些人士指出在还没有通过这项法律前,他们就已经建立了严格的发欺凌规定.Bruce Winkelstein,来自新泽西州的布鲁克赛德学校校长,解释道:"法律不会改变我们所做的一切,因为我们很重视这个问题."你也可以从自身做起,如通过友善地对待他人,反对欺凌.孩子们的行动将会对反欺凌行为产生深远的影响.

解答 41.C.写作意图题.根据最后一段You can do your part by treating others kindly and speaking out against bullying.Kids will make the biggest difference of all可知作者号召人们从自身做起,团结起来一起反对欺凌行为,故选择C.
42.D.细节理解题.根据最二段Only Michigan,Montana and South Dakota do not have such a law可知现在只有3个州没有制定发欺凌法律,故选择D.
43.D.细节理解题.根据第三段It may include laughing at others,calling others names and leaving someone out.It can also be physical可知ABC三项都属于欺凌行为,故选择D.此题也可根据常识作答.
44.A.词义辨析题.根据文章我们知bullying(欺凌)并不是好的行为,所以我们自然要反对,则anti-bullying表示"反对欺凌",故选择A,anti-作为词的前缀,表示反对、反抗之意.此题一定要掌握bully的含义,这样才可作出判断.本题也可将四个选项带入文中,看哪一个选项符合句意.
45.A.细节理解题.根据最后一段You can do your part by treating others kindly and speaking out against bullying.Kids will make the biggest difference of all可知孩子们在发欺凌行为中扮演中最重要的角色,故选择A.

点评 本题是一篇说明文,介绍了新泽西州制定了反欺凌法案来保护孩子们的权益,校园存在的各种欺凌行为及人们采取行动来反对欺凌.本篇阅读理解难度一般,练习题主要以细节理解题等为主,只要认真阅读文章、仔细审题,都可在文中找到相应的答案或者依据.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Don't worry.You _______ plenty of time to work it out.(  )
A.will giveB.have givenC.will be givenD.are giving

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Thanks to (多亏了)our teachers'help,I worked out the problems at last.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.--Where are you going to spend your holiday,Mary?
--I have no idea.But I plan to go abroad because I want to make some foreign friends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.上周大约有 500 名学生参加了运动会.
Last week about 500 studentstookpartin the sports meeting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

15.I think thepopulation(人口) of China will become larger and larger because of the new policy(政策).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

3.近来,"光盘行动(Clean Plate Campaign) 悄然流行,提倡"节约型社会(economized society)"已成共识.请你根据下列表格中的信息,用英语为某英语报社写一篇短文,谈谈作为一名中学生,在日常生活中应该如何勤俭节约、反对浪费,并作简要评论.
What to doWhat not to do
◆turn off the light
◆save as much paper as possible
◆…
◆not use one-off chopsticks(一次性筷子)
◆not spend money buying unnecessary things
◆…
注意:(1)短文须包括上述要点,应适当增加细节,以使行文连贯;
(2)词数:80词左右,短文的标题和开头已给出(不计人总词数).
Let's start with the things around us!
Recently,the"Clean Plate Campaign"has been very popular with many people.Our government is doing its best to build an economized society.
As a middle school student,I thinkweshould join in the campaign.We can start the things around us.Firstly,make sure that the lights are turned off when we finish our work and leave the room.Secondly,we can save as much paper as possible.Thirdly,it is important for us to form the habit of turning off the tap after it is used.What's more,we must not spend money buying unnecessary things.When we eat,we'd better not use one-off chopsticks and we mustn't waste food.
In a word,saving energy is very important.Let's work together from now on!.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.It'simpolite (不礼貌的) to laugh at those people in trouble.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Have you seen the documentary called Under the Dome?
 Yeah!It's the most meaningful one _____ I have ever seen.(  )
A.whichB.whatC.thatD.where

查看答案和解析>>

同步练习册答案