精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Long long ago,there was a fairy(仙女) on a large island.She was the strongest and cleverest among all fairies.However,she was very ugly.On the island,every fairy thought beauty was the most important thing for a fairy,so the ugly fairy had no friends.Every time she was sent to save someone in trouble,before she could say a word,the person would shout loudly,"Ugly!Get out of here,right now!"
She once wanted to use her magic to become beautiful.But then she remembered what her mother told her,"My dear,you are what you are,and never change your looks just for such a simple reason."
One day,some witches (巫婆)from a small island attacked(攻击) the island-the ugly fairy's home.All the fairies were sent to prison.The ugly fairy changed herself into a witch just before she was caught.Then she followed the witches back to their island and held a party for them.While the witches were having fun at the party,she went to free all the fairies.When all the fairies were free,they worked together to defeat the witches and put them in prison.
After that,all the fairies didn't laugh at the ugly fairy any more.They realized that beauty was not the most important thing.

56.The ugly fairy had no friends becauseC.
A.she was not friendly             
B.she hated beautiful fairies
C.all the other fairies thought she was ugly
57.We can infer(推断) from what the fairy's mother said thatC.
A.the ugly fairy was hard to be attacked by other fairies
B.not all the fairies on the island hated the ugly fairy
C.the fairy could change her looks when it was needed most
58.Where did the witches live?B
A.On a large island.
B.On a small island.
C.On a high mountain.
59.How did the fairy save all the other fairies?A
A.She changed herself into a switch.
B.She changed herself into a beautiful fairy.
C.She joined the witch family.
60.What does the writer want to tell us?C
A.Beauty was the most important thing for a fairy.
B.Beauty can help you do things better.
C.Beauty is not the most important for a person.

分析 全文大意:
很久很久以前在一个巨大的岛上有一个仙女.她是所有仙女中最强壮和最聪明的.然而她非常丑.在岛上,每个仙女认为美丽对于仙女来说是最重要的.所以这个丑陋的仙女没有朋友.每次她被派往去救某个处于困境中的人,在她说话前,这个人会大声喊,"丑陋的家伙,立刻离开这儿."她曾经想用魔法变得漂亮.但是她想起她母亲告诉她的一番话,"亲爱的,你就是你,永远不要只是为了一个简单的原因改变你的外表."一天,一些来自一座小岛的巫婆攻击了这座岛即这个丑陋仙女的家园.所有的仙女被关进监狱.这个丑陋的仙女在她被抓住之前把自己变成了巫婆.然后她跟着巫婆回到了她们的岛上为她们举办了派对.当巫婆们在派对上狂欢时,她去释放了所有的仙女.当所有的仙女得到自由,她们通力合作打败了巫婆把她们关进监狱.从此以后,所有的仙女再也不嘲笑丑陋仙女了.她们意识到外表美并不是最重要的.

解答 答案:
56.C     细节理解题.根据第一段However,she was very ugly.On the island,every fairy thought beauty was the most important thing for a fairy,so the ugly fairy had no friends.(然而,她很丑陋.在岛上,每一个仙女认为美对于仙女来说是最重要的事情,所以丑仙女没有朋友)可知另外所有的仙女都认为她丑.故选C.
57.C     推理判断题.根据第二段But then she remembered what her mother told her,"My dear,you are what you are,and never change your looks just for such a simple reason."(然后她想起她妈妈告诉她,"亲爱的,你就是你,永远不要只是为了一个简单的原因改变你的外表.)可知仙女只有在最需要的时候才可以改变外表,故选C.
58.B     细节理解题.根据第三段One day,some witches (巫婆)from a small island attacked(攻击) the island-the ugly fairy's home.可知,有一天,从一个小岛上来的一些巫婆攻击了这座岛即这个丑陋仙女的家园,故选B.
59.A     细节理解题.根据第三段The ugly fairy changed herself into a witch just before she was caught.可知,丑仙女在被抓住之前把自己变成一个巫婆.故选A.
60.C      主旨大意题.本文主要讲述了一个丑陋仙女因为自己丑陋,没有好朋友.但是后来在和女巫的斗争中,丑陋仙女变成了女巫机智地拯救了其他的仙女们.再根据最后一段After that,all the fairies didn't laugh at the ugly fairy any more.They realized that beauty was not the most important thing.(从此以后,所有的仙女再也不嘲笑丑陋仙女了.她们意识到外表美并不是最重要的.)可知这篇故事告诉我们外表美并不是最重要的.故选C

点评 本文主要讲述了一个丑仙女因为自己丑陋,没有好朋友.但是后来在和女巫的斗争中,丑仙女变成了女巫机智地拯救了其他的仙女们.这篇故事告诉我们外表美并不是最重要的.一般而言,英语文章的主题通常反映在文章的题目、一段的开头,也有可能在段中或段末.在本篇短文中主题在最后一段.在进行阅读理解的过程中可采用两种方法:先通读全文,再答题;先看文章后的问题,再从文章中找答案.第二种方法对解决事实细节题比较有效,考生可带着问题在文中寻找答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

19.如今,在我们身边,父母均在外打工的留守儿童比比皆是.关注留守儿童(left-behind children),构建和谐社会的重要内容.关注留守儿童,要靠全社会的共同努力.你认为留守童面临的主要问题有那些?为了解决留守儿童的问题,请你向当地政府提建议:提示:1)缺乏父母的关爱(be short of love),性格孤僻(lonely),学习压力大、自卑.2)缺乏安全保障,缺乏 家庭关爱(families'care),容易犯错误甚至犯罪(do some thing against the laws).
建议:1)学校建立留守儿童 心里咨询室(Psychological Counseling Room),老师应该把爱播撒到每一个留守儿童的心田.2)政府利用节假日建立 留守儿童家长学校( parents'school for these children). 3)社会各界开展与留守儿童 一帮一结对子的活动(hand-in-hand activity).4)父母尽可能回到孩子身边,给孩子生活上和学习上的帮助和关爱.
表达要求:语言流畅、书写规范、卷面整洁、字数不少于80个.
Dear Mayor:
I'm a middle school student.I'm writing to tell you something around us.Nowadays,there are many-left-behind children whose parents work away from their hometowns.Most of them are from the countryside,you know,they have many problem.They are always lonely and stressed out because they are short of their parents'love.At the same time,they are easy to make mistakes even do some thing against the laws,because they're short of their families'care.
How to solve their problems?In my opinion,school should set up PsychologicalCounselingRoom andthe teacher should put love into every left-behind children's heart. The government can set up a parents school for these children on holidays,you can organize"hand-in-hand"activity to call on more people to help them.You can also raise money to donate to these children.As the song says:"If everyone gives their love,the world will be better."It's very important for us to pay more attention to these children if we want to build a harmonious society. Above all,the parentsare supposed togo back to be with their children to give help and care to them as possible as they can.Best wishes to you!.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.______ will hold the 30th Olympic Games.(  )
A.ParisB.LondonC.New YorkD.Tokyo

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.
1.Posted by:Monica,Canada     April 24  10.41
Black bread with honey-A friend of mine stayed in a hotel in India and the manager gave this to her for stomachache.It really works.Just take a piece of bread and toast it until it's black.Then put honey on the bread and eat it.It doesn't look good,but it can really help.So if you get stomachache,try this remedy (治疗法).
2.Posted by:Norma,USA      April 24   9.25
An onion-If you get a high temperature,use an onion.It sounds strange but it helps.Cut one large onion in half and tie the half an onion to the bottom of each of your feet.You shouldn't wear socks of course!I use this on my kids and it works every time.The remedy came from a relative from down south.
3.Posted by:Hell,Australia    April 23   18.03
A wet teabag-Here is  my tip for toothache.You should put a wet teabag on the sore tooth.I always have a wet teabag in the fridge so it's there when I need it.
4.Posted by:Lameed,England   April 23  16.15
Salt water-When I was a child,I got a lot of headaches and my grandmother always did this for me.Put a few drops of warm salt water in your ears.Don't use really hot water.Do this three or four times for both ears.Then lie down and close your eyes for about ten minutes.
31.The topic of the postings (帖子) isB.
A.school problems 
B.home remedies
C.food and drink  
D.outdoor sports
32.A gave a tip for toothache.
A.Hell from Australia    
B.Norma's kids
C.A friend of Monica's   
D.Lameed's grandmother
33.According to the postings,you canD if you have a headache.
A.tie half an on ion to your feet 
B.put a wet teabag on your head
C.eat a piece of bread with honey  
D.drop warm salt water in your ears.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.54.Which school holds OPEN MORNING?The Croft Preparatory School
55.How long does OPEN MORNING last?For two hours
56.Who are warmly invited to visit the school9?Prospective Parents
57.What do you think office@croftschool.co.ukis?It's an e-mail address
58.Will Year 6 pupils host tours of the School?Yes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Is this your MP3,Kathy?
-No.______ is in the bag.(  )
A.MyB.MineC.YourD.Yours

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Could you tell me ________ late for the meeting yesterday?(  )
A.why were youB.why you wereC.why are youD.why you are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-It's much ___________today.Shall we go swimming this afternoon?
-Good idea,I've got nothing to do.(  )
A.hotB.hotterC.hottestD.the hottest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.The mother with her son _______ at my office ______ Monday morning.(  )
A.were; onB.was; inC.was; onD.were; in

查看答案和解析>>

同步练习册答案