精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.

请根据以上信息,选择正确答案,将其标号在答题卡上涂黑.
61.President Hu Jintao flew to Yushu,QinghaiC,2010.
A.on May 1             B.on June 11        C.on April 18       D.on July 12
62.President Hu Jintao comforted(安慰)A at a field hospital.
A.a middle school student          B.a soldier
C.a farmer of Yushu                D.a doctor
63.The 2010 World Expo in Shanghai will end onB.
A.September 30         B.October 31     C.November 30         D.December 31
64.The theme of Expo 2010is"C"
A.Better City,Bright future.       B.Better City,Good Environment.
C.Better City,Better Life.      D.Better City,Best Investment(投资).
65.There will beD teams taking part in the 19th FIFA World Cup.
A.10               B.12               C.13               D.32.

分析 胡锦涛总理在2010年4月18日飞往青海玉树的地震灾区.在一个体育场临时搭建的医院里,胡坐在中学生卓玛的床边,让她在他的臂弯里哭泣."放心,你将会康复.要坚强.你会有一个美好的未来,"他告诉她.
2010年中国上海世博会 举办时间:2010年5月1日至10月31日 预期游客:7000万 主题:"更好的城市,更好的生活."主题代表了世界人民期望有一个更好的城市生活环境的共同愿望.
第十九届世界杯足球赛持续时间:2010年6月11日至7月12日 主办国家:南非 球队数量:32 比赛次数:64 这是第一次由非洲足球联盟国家举办锦标赛.

解答 61.答案C 细节理解题 由文中 President Hu Jintao flew to the earthquake-hit region in Yushu,Qinghai on April 18,2010可知 胡锦涛总理在2010年4月18日飞往青海玉树的地震灾区,故选C
62.答案A 细节理解题 由文中 Hu sat on the bed of Drolma,a middle school student,and held her in his arm as she wept 可知 胡坐在中学生卓玛的床边,让她在他的臂弯里哭泣,故选A
63.答案B 细节理解题 由文中 China Duration (举办时间):May 1 to October 31,2010 可知 举办时间:2010年5月1日至10月31日,故选B
64.答案C 细节理解题 由文中 Theme (主题):"Better City,Better Life."可知 主题:"更好的城市,更好的生活.",故选C
65.答案D 细节理解题 由文中 Number of teams:Thirty-two 可知 球队数量:32,故选D

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.English is becoming more and more popular in China._____ the young _____ the old are learning to speak it.(  )
A.Neither; norB.Either; or
C.Not only; but also   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Our English teacher is strict with us.We must arrive at school on time and we can′t listen to music in class.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Everyone has gone to the museumexcept(除…之外) Henry,because he must look after his younger brother at home.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.If you like peanut butter,you'll love this recipe.The steps are easy,and there's nothing to cook.You can make it all by yourself!
           DIY  Recipe from the kitchen       
What you need:
2 cups graham cracker (全麦粉)                  $\frac{1}{2}$ cup peanut butter
2 tablespoons sugar                         $\frac{1}{3}$ cup corn syrup (糖水)
$\frac{1}{2}$ teaspoon cinnamon (肉桂皮)                 1 cup powdered sugar
$\frac{2}{5}$teaspoon nutmeg (豆蔻)
What you do:
First,mix together the graham cracker,sugar,cinnamon,and nutmeg in a bowl.
Next,add the peanut butter and corn syrup.Mix well.
Then,roll the mixture into balls.Place them on a large plate covered with wax paper.
Leave the plate in the fridge for an hour.
Finally,take peanut butter balls out of fridge.Put powdered sugar in a small bowl.Roll each ball in the powdered sugar until it is covered.
31.How much peanut butter shall we prepare?B
A.$\frac{1}{3}$ cup        
B.$\frac{1}{2}$ cup       
C.1 cup       
D.2 cup
32.To make this recipe,you must useD.
A.a blender      
B.a knife      
C.an oven         
D.a fridge
33.How many steps are mentioned in this recipe?B
A.Three         
B.Four        
C.Five          
D.Six.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.The American Medical Association (美国医学协会,AMA) noted that vitamins can help people be healthy when they are used correctly.For example,children may need to take vitamins; pregnant (怀孕的) women may need vitamins; people who do not eat meat or are eating less food to lose weight may need them.In general,other people do not.But they should try to eat moderate (适度的) amounts of all kinds of foods-fruits and vegetables,grains,milk products,meat and fish.
About half of all Americans who take vitamins use small amounts just to increase their vitamin levels a little.The health care groups say these people probably are not harming themselves.The other half use large amounts in an effort (努力的) to prevent some things such as cancer and heart disease.AMA researcher Wayne Callaway says that there's no proof that this works.And huge amounts of vitamins,he says,can be harmful.For example,too much vitamin A can damage the liver (肝脏) and bones; too much vitamin B can damage the nerves; too much vitamin C or vitamin D may produce kidney stones (肾结石).Dr.Callaway notes that many people may not get all the vitamins.Health experts say we need vitamins every day.But those daily levels,he says,are already a little higher than we need for good health.

61.People should take vitamin pills asD as possible.
A.much            
B.many             
C.more            
D.moderate
62.People generally get vitamins fromD.
A.fruits and vegetables                    
B.grains and milk products
C.meat and fish                           
D.all of above
63.According to the report,large amounts of vitaminsB prevent cancer and heart disease.
A.can              
B.can't             
C.may              
D.must
64.From the passage we knowD.
A.large amounts of vitamins is good for our health
B.we shouldn't eat vitamins at all
C.vitamins are bad for our health
D.vitamins may harm people unless they are used correctly
65.The best title for the passage isA.
A.Vitamins and Health                   
B.Vitamins and Diseases
C.Vitamins and Americans                 
D.Vitamins and Cancer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

13.He works so hard so that he can get a good grade.(改为同义句)
He works so hardinorderto get a good grade.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Mary ________ Britain many times,so she is very familiar with its capital city,London.(  )
A.visitedB.will visitC.has visitedD.is visiting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.-What does your aunt look like?
--She's of medium build,and she has longhair(头发).

查看答案和解析>>

同步练习册答案