精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.The American Medical Association (美国医学协会,AMA) noted that vitamins can help people be healthy when they are used correctly.For example,children may need to take vitamins; pregnant (怀孕的) women may need vitamins; people who do not eat meat or are eating less food to lose weight may need them.In general,other people do not.But they should try to eat moderate (适度的) amounts of all kinds of foods-fruits and vegetables,grains,milk products,meat and fish.
About half of all Americans who take vitamins use small amounts just to increase their vitamin levels a little.The health care groups say these people probably are not harming themselves.The other half use large amounts in an effort (努力的) to prevent some things such as cancer and heart disease.AMA researcher Wayne Callaway says that there's no proof that this works.And huge amounts of vitamins,he says,can be harmful.For example,too much vitamin A can damage the liver (肝脏) and bones; too much vitamin B can damage the nerves; too much vitamin C or vitamin D may produce kidney stones (肾结石).Dr.Callaway notes that many people may not get all the vitamins.Health experts say we need vitamins every day.But those daily levels,he says,are already a little higher than we need for good health.

61.People should take vitamin pills asD as possible.
A.much            
B.many             
C.more            
D.moderate
62.People generally get vitamins fromD.
A.fruits and vegetables                    
B.grains and milk products
C.meat and fish                           
D.all of above
63.According to the report,large amounts of vitaminsB prevent cancer and heart disease.
A.can              
B.can't             
C.may              
D.must
64.From the passage we knowD.
A.large amounts of vitamins is good for our health
B.we shouldn't eat vitamins at all
C.vitamins are bad for our health
D.vitamins may harm people unless they are used correctly
65.The best title for the passage isA.
A.Vitamins and Health                   
B.Vitamins and Diseases
C.Vitamins and Americans                 
D.Vitamins and Cancer.

分析 全文大意:
美国医学协会提出人们正确服用维生素有助于健康.例如孩子可能需要补充维生素;孕妇可能需要补充维生素;素食者或减肥人士可能需要补充维生素;一般来说,其他人不需要,但是他们应尽量吃适度的各种食物:水果、蔬菜、谷物、奶制品、肉类和鱼类.在所有服用维生素的美国人中大约有一半的人小剂量服用维生素,他们只是为了稍微地增加体内的维生素水平.卫生保健组织说这些人不会对身体造成伤害.另外一部分人大量服用维生素是为了避免一些疾病例如癌症和心脏病.美国医学协会研究员Wayne Callaway 说没有研究证明这是起作用的.他说大量服用维生素是有害的.例如大量服用维生素A会损害肝脏和骨骼;大量服用维生素B会损害神经;大量服用维生素C或维生素D可能会造成肾结石.Callaway博士提出很多人可能不会摄取全部的维生素.健康专家说我们每天都需要维生素.但是这些维生素日常摄入水平已经稍微高于我们身体健康所需了.

解答 答案:
61、D       推理判断题       根据第一段中The American Medical Association (美国医学协会,AMA) noted that vitamins can help people be healthy when they are used correctly"美国医学协会提出人们正确服用维生素有助于健康"以及And huge amounts of vitamins,he says,can be harmful"大量服用维生素是有害的"可推知人们应适度地服用维生素片,故选D
62、D       细节理解题        根据第一段In general,other people do not.But they should try to eat moderate (适度的) amounts of all kinds of foods-fruits and vegetables,grains,milk products,meat and fish."一般来说,其他人不需要,但是他们应尽量吃适度的各种食物:水果、蔬菜、谷物、奶制品和鱼类"可知人们一般从水果、蔬菜、谷物、奶制品、肉类和鱼类中摄取维生素,结合选项,故选D
63、B        细节理解题       根据第二段The other half use large amounts in an effort (努力的) to prevent some things such as cancer and heart disease.AMA researcher Wayne Callaway says that there's no proof that this works"另外一部分人大量服用维生素是为了避免一些疾病例如癌症和心脏病.美国医学协会研究员Wayne Callaway 说没有研究证明这是起作用的"可知根据研究报告大量服用维生素不能预防癌症和心脏病,故选B
64、D       推理判断题        根据第二段And huge amounts of vitamins,he says,can be harmful.For example,too much vitamin A can damage the liver (肝脏) and bones; too much vitamin B can damage the nerves; too much vitamin C or vitamin D may produce kidney stones (肾结石).大量服用维生素是有害的.例如大量服用维生素A会损害肝脏和骨骼;大量服用维生素B会损害神经;大量服用维生素C或维生素D可能会造成肾结石.可推知如果不正确服用维生素会对身体造成伤害.故选D
65、A       主旨大意题        根据本篇短文讲述了只有正确服用维生素才有助于身体的健康.并通过具体例子说明大量服用维生素会对身体的肝脏、骨骼、和神经等造成损害.可知本文的最佳题目是"维生素和健康",故选A

点评 本篇短文属于健康环保类阅读,主要讲述了正确服用维生素才有助于身体的健康.本文主要是细节题和推理题,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置.仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19._________ my mother ________ going to see the patient,because we are both too busy.(  )
A.Neither; nor I amB.Either; or I are
C.Neither; nor I areD.Either; or I am

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.If you don't often have breakfast,you'll suffer from a bad stomach ache.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Mr Li is attending aninternational(国际的)meeting in Beijing these days.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.

请根据以上信息,选择正确答案,将其标号在答题卡上涂黑.
61.President Hu Jintao flew to Yushu,QinghaiC,2010.
A.on May 1             B.on June 11        C.on April 18       D.on July 12
62.President Hu Jintao comforted(安慰)A at a field hospital.
A.a middle school student          B.a soldier
C.a farmer of Yushu                D.a doctor
63.The 2010 World Expo in Shanghai will end onB.
A.September 30         B.October 31     C.November 30         D.December 31
64.The theme of Expo 2010is"C"
A.Better City,Bright future.       B.Better City,Good Environment.
C.Better City,Better Life.      D.Better City,Best Investment(投资).
65.There will beD teams taking part in the 19th FIFA World Cup.
A.10               B.12               C.13               D.32.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

11.The writer wrote the story because it is true.(对划线部分提问)
Whydidthe writer write the story?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

18.根据所给图画,用英语写一篇约 80 词的短文.要求完整叙述图画内容.
Yesterday evening my uncle was invited to dinner by his friends.He was so glad that he drank a lot of beers.As a result he got drunk.
After the meal,his friends tried to persude him not to drive home,but he didn't listen to them,saying No problem and insisted on doing so.
He got into the car and drove away.A few minuties later,he was winding his way in the street.And suddenly his car ran into a tall tree.He was badly injured but still alive.The police came to the scene,and he was taken to hospital.
He had to stay in hospital for a few days beacause of being seriously hurt.He was fined by the police and his driving license was revoked.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

15.Anna invited me to her birthday party last month.(改为被动语态)
Iwasinvitedto Anna's birthday party last month.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.The geography teacher tells us that the Caspian Sea is 1,025metersdeep(深的).

查看答案和解析>>

同步练习册答案