精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.There are many types of reports.A report is simply an account (说明])of something that has happened.The commonest are news reports.We get them in newspapers,over radio and on television.Sometimes cinemas also show us newsreels(新闻影片).
  The main purpose of a newspaper is to provide news.If you examine a newspaper closely,you‘ll find that there are all types of news:accidents,floods,fires,wars,
 fashions,sports,books,etc.The news covers everything that happens to people and 
their surroundings.Sometimes there are news items which are very interesting.
  A news report is usually very short,except when it is about something very important,but it includes a lot of information.It's also written in short paragraphs.The first paragraph is in fact a summary (总结) of the news item.It gives all the necessary information,what,when,where,how and why.The other paragraphs give full details of  the subjects.There may also be interviews with people.
  Often there are photographs to go with the news to make it more interesting.

50.Newspapers sell well mainly becauseD.
A.they cost very little
B.they are easy to get
C.they have got pictures to go with the news
D.they provide all sorts of news in them
51.If you want to get enough information about yesterday's traffic accident in a very short time,you'd betterA.
A.read the first paragraph of the news report in today's newspaper
B.start from the second paragraph of the news report in today's newspaper
C.look through the whole news report in today's newspaper
D.talk with people who have seen the accident
52.This passage mainly talks aboutB.
A.different types of reports
B.news reports
C.happenings to people and their surroundings
D.the length (长度) of a news report.

分析 文章大意:这是一篇科普知识类阅读,主要介绍有许多类型的报告.最常见的是新闻报道.你会发现有各种各样的消息:事故、水灾、火灾、战争、时尚、体育、书籍等.新闻报道通常是很短的,经常会有一些照片与新闻搭配,使其更有趣.

解答 50.答案:D.细节理解题.根据第二段The main purpose of a newspaper is to provide news.If you examine a newspaper closely,you‘ll find that there are all types of news报纸的主要目的是提供新闻,如果你仔细查看报纸,你会发现有各种各样的新闻.可知,报纸卖得很好,主要是因为报纸提供了各种各样的新闻.选D.
51.答案:A.细节理解题.根据倒数第二段第二行The first paragraph is in fact a summary (总结) of the news item.It gives all the necessary information,what,when,where,how and why.第一段实际上是对新闻的摘要,它提供了所有必要的信息,什么,何时,何地,如何以及为什么.可知,如果你想在很短的时间内得到关于昨天交通事故的足够的信息,你最好在今天的报纸上看新闻报道的第一段.可知,选A.
52.答案:B.主旨大意题.根据第一段There are many types of reports.A report is simply an account (说明])of something that has happened.The commonest are news reports.报告的种类很多,一份报告只是对已经发生的事情的一个叙述,最常见的是新闻报道.可知,短文主要介绍新闻报道.选B.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Which country has the_____population in the world?
-China.(  )
A.smallestB.mostC.largestD.large

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.The underlined part in the word"saying"is pronounced as ________.(  )
A.[e]B.[ei]C.[i:]D.[i?]

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.
61.My friends get everything.One travelled to Hong Kong with his parents.Another friend bought a new pair of Nike shoes.My friends also have MP4s.I have nothing.
62.My parents never allow me to play computer games at all.They want me to study all day and do well in my exams.I feel unhappy.
63.I found that my mother read my diary when I was out.I don't think anyone,even my parents,has the right to read my diary.Now I feel hurt and sad.
64.Sometimes I get angry easily and shout at my friends.That makes them think I'm not being friendly to them.
65.One of my classmates gave me a nickname(绰号).I really don't like it because I think he laughs at me.I feel sad.
以上五个方框中的内容是五位中学生诉说的烦恼,下边五个方框中的内稃是"知心姐姐"所提供的建议.请将它们一一配对.
A.Tell your parents that many kids play computer games and do well at school,too.Ask them to allow you to play for a short time on weekends.
B.In fact,you also have something your friends don't have.Try to stop thinking about what you don't have.Make a list of things you have in your life that you wouldn't exchange for anything.You might be surprised!
C.When you feel angry,you should stop talking and count to ten or walk away until you keep quiet.
D.He doesn't mean to hurt you.Next time he calls you that,tell him politely you don't like it I'm sure he will not call you in that way any more.
E.You need to sit down and really talk to your mother about this.Don't get angry.Use calm(平静的),clear words to explaia Tell them that you are old enough to have more privacy(隐私).
61.B
62.A
63.E
64.C
65.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.When people talk about air pollution,they usually think of smog,acid rain(酸性 雨),and other forms of outdoor air pollution.But did you know that air pollution also exists inside homes,offices,hotels and other buildings?The air in your home can be 2to 100times more polluted than the air outdoors!In fact,some American doctors say that 50% of illnesses have something to do with polluted indoor air.
Air pollution influences our health in many ways.Young children and the old often suffer more from air pollution.People with health problems may also suffer more when the air is polluted.Indoor air pollution can harm people's eyes,nose and throat.Air pollution,both indoor and outdoor,can also lead to lung cancer,heart disease,and even harm to the brain!In the great London fog in 1952'4,000people died in a few days because of air pollution!It is said that half a million young kids and women die each year in India because of indoor air pollution!
The re're many ways to reduce indoor air pollution.Here are some of them and see if they can help you:
★Increase the amount of outdoor air coming indoors and open your windows for 15to 30minutes each day.
★Turn off all the lights and fans when you don't need them.
★Share your room with others when the air conditioner is running.
★Don't smoke and try to stop your family members and relatives from smoking.People who smoke are going to have trouble breathing and even die someday.If you're smart,don't ever start.
★Environment-friendly products,such as water-based paints pollute less and work just as well.

61.According to the passage,Bis more serious in the writers opinion.
A.outdoor air pollution         B.indoor air pollution
C.noise pollution         D.water pollution
62.Air pollution can do harm to people'sD.
A.throat         B.lung         C.brain         D.above all
63.How many ways does the writer list in the passage?B
A.Four.        B.Five.     C.Six.      D.Seven.
64.Which is NOT the right way to reduce indoor air pollution?D
A.Open the windows for fifteen to thirty minutes each day to let the fresh air in.
B.Turn off the light when you don't need them.
C.Don't smoke and stop others from smoking.
D.Don't use water-based paints because they can pollute air.
65.We can infer from the passage thatC.
A.acid rain isn't a form of outdoor air pollution
B.air pollution is not good for people's health,but it can't cause death
C.we should share the room when we turn on the air conditioner
D.environment-friendly products pollute more.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.It began with one red paper clip(回形针) and ended with a house.Kyle MacDonald,a 26-year-old Canadian,got a three-bedroomed house through 14 trades(交换).
Seeing Kyle's successful experience,now more and more young people around the world are starting their own trading activities.They set up websites where people can trade things they do not usually use with other people.A website called Peerfix allows people to trade their used DVDs.These traders usually prefer face-to-face trading,which means they don't have to worry about who is going to pay for the delivery.
Last year,a young girl in Beijing decided to follow the example of Kyle.She started with a paper clip and hoped to get a house in the end.After several trades she now has a piano which is worth more than 10,000yuan.But she may still have a long way to go.
You may wonder why people are so interested in those trading activities.If you ask Kyle,he will say,"To a man dying of thirst(干渴) in the desert,a glass of water is surely more useful than one million dollars,isn't it?"Kyle's words probably show why these trades are popular among young people.

88.Did Kyle start his trade with a house?No,he didn't
89.Where does Kyle come from?Canada
90.How do young people start their trading activities?They set up websites where people can trade things they do not usually use with other people
91.Why do some traders like face-to-face trading?Beacuse they don't have to worry about who is going to pay for the delivery
92.What has the girl in Beijing got after several trades?piano
93.According to Kyle's words,why are these trades popular among young people?Toamandyingofthirst(干渴)inthedesert,aglassofwaterissurelymoreusefulthanonemilliondollars.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15."Thank you"is widely used in a modern society.It is good(66)manners['m?n?z].You should say"Thank you"when others help you or say something(67)kindto you.For example,when someone(68)opens(打开) the door for you,when someone says you have done your work (69)well(好),when someone says you have(70)bought a nice shirt,or your city is very beautiful,you should say"Thank you"."Thank you"is used not only between friends,but also between parents and children,brothers and sisters,husbands and(71)wives.
"Excuse me"is (72)another[?'n???]short polite usage(用法).We use it the same way as"Thank you".When you hear someone say so behind you,you'd got to know that somebody wants to walk (73)pastyou without troubling you.It is not polite to interrupt others while they are talking.If you want to have a word with one of them,please say"Excuse me"(74)first,and then begin to talk.You should also do so when you want to(75)cough(咳嗽) or make any unpleasant noise before others.Let's say"Thank you"and"Excuse me"on the right occasion.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.I hope to find out what's going on around the world.
我希望查明世界上正在发生的事情..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-How often do you dance?
-I dance ________ a week.(  )
A.once and twice timesB.two and three times
C.one or twoD.once or twice

查看答案和解析>>

同步练习册答案