分析 文章大意:这是一篇科普知识类阅读,主要介绍有许多类型的报告.最常见的是新闻报道.你会发现有各种各样的消息:事故、水灾、火灾、战争、时尚、体育、书籍等.新闻报道通常是很短的,经常会有一些照片与新闻搭配,使其更有趣.
解答 50.答案:D.细节理解题.根据第二段The main purpose of a newspaper is to provide news.If you examine a newspaper closely,you‘ll find that there are all types of news报纸的主要目的是提供新闻,如果你仔细查看报纸,你会发现有各种各样的新闻.可知,报纸卖得很好,主要是因为报纸提供了各种各样的新闻.选D.
51.答案:A.细节理解题.根据倒数第二段第二行The first paragraph is in fact a summary (总结) of the news item.It gives all the necessary information,what,when,where,how and why.第一段实际上是对新闻的摘要,它提供了所有必要的信息,什么,何时,何地,如何以及为什么.可知,如果你想在很短的时间内得到关于昨天交通事故的足够的信息,你最好在今天的报纸上看新闻报道的第一段.可知,选A.
52.答案:B.主旨大意题.根据第一段There are many types of reports.A report is simply an account (说明])of something that has happened.The commonest are news reports.报告的种类很多,一份报告只是对已经发生的事情的一个叙述,最常见的是新闻报道.可知,短文主要介绍新闻报道.选B.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | smallest | B. | most | C. | largest | D. | large |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | [e] | B. | [ei] | C. | [i:] | D. | [i?] |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| 61.My friends get everything.One travelled to Hong Kong with his parents.Another friend bought a new pair of Nike shoes.My friends also have MP4s.I have nothing. |
| 62.My parents never allow me to play computer games at all.They want me to study all day and do well in my exams.I feel unhappy. |
| 63.I found that my mother read my diary when I was out.I don't think anyone,even my parents,has the right to read my diary.Now I feel hurt and sad. |
| 64.Sometimes I get angry easily and shout at my friends.That makes them think I'm not being friendly to them. |
| 65.One of my classmates gave me a nickname(绰号).I really don't like it because I think he laughs at me.I feel sad. |
| A.Tell your parents that many kids play computer games and do well at school,too.Ask them to allow you to play for a short time on weekends. |
| B.In fact,you also have something your friends don't have.Try to stop thinking about what you don't have.Make a list of things you have in your life that you wouldn't exchange for anything.You might be surprised! |
| C.When you feel angry,you should stop talking and count to ten or walk away until you keep quiet. |
| D.He doesn't mean to hurt you.Next time he calls you that,tell him politely you don't like it I'm sure he will not call you in that way any more. |
| E.You need to sit down and really talk to your mother about this.Don't get angry.Use calm(平静的),clear words to explaia Tell them that you are old enough to have more privacy(隐私). |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | once and twice times | B. | two and three times | ||
| C. | one or two | D. | once or twice |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com