精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Japanese people are famous for their inventions.The latest time-saving invention is a dog-washing machine.Dog owners can buy one for their dogs.They can save time by putting their dogs in the machine and then 33minutes later,out comes a clean,fresh-smelling dog.
The washing includes a shampoo (洗发),rinse (冲洗) and blow-dry.Sales of the dog-washer are increasing.The machines save a lot of money for pet owners in cleaning bills.However,it is bad news for pet hospitals because they are losing customers to the new dog washing machine.
The washing machine is very safe.Tests showed that dogs enjoyed the wash and were very happy when the blow-drier came on.The makers of the machine say it is very safe and does not harm dogs in any way.
One dog-owner,Michiko Kobayashi,loves her new machine.She said her dog was happy,too.Michiko explained to reporters,"Before I bought my washer,I only took Honey to the pet hospital a few times a year.Now,I wash her every week and she looks great.I also save a lot of money."

47.The dog-washer is used toC.
A.walk a dog
B.feed a dog
C.clean a dog 
D.catch a dog
48.The invention is not good news forD.
A.dog-owners
B.reporters
C.machine makers
D.pet hospitals
49.The dog-washer can help dog ownersA.
A.save time and money
B.make money
C.make dogs stronger
D.clean the room.

分析 全文大意:
日本人以他们的发明而出名.最新省时的发明是洗狗机.狗的主人可以为他们的狗买一个.可以省时间,他们可以把他们的狗放进机器,然后33分钟之后,一只干净、气味清新的狗就出来了.清洗包括洗发,冲洗和烘干.洗狗机可以为主人节省很多清洁费用.但是,这对宠物医院来说是坏消息,因为他们失去了很多客户.洗狗机是很安全的.试验表明,狗很享受清洗的过程,在吹干机开始工作时,它们非常高兴.这台机器的制造商说,它是非常安全的,不以任何方式伤害狗.一只狗的主人,Michiko Kobayashi,喜欢她的新机器.她说她的狗也是幸福的.她对记者解释说,"在我买洗狗机之前,我一年只带我的狗去宠物医院几次.现在,我每星期给她洗澡,她看起来很棒.我还省了不少钱.

解答 答案:
47、C       细节理解题         根据第一段The latest time-saving invention is a dog-washing machine.Dog owners can buy one for their dogs.They can save time by putting their dogs in the machine and then 33minutes later,out comes a clean,fresh-smelling dog."最新省时的发明是洗狗机.狗的主人可以为他们的狗买一个.为了省时间,他们可以把他们的狗放进机器,然后33分钟之后,一只干净、气味清新的狗就出来了"可知洗狗机是用来清洗狗的,故选C
48、D        细节理解题          根据第二段However,it is bad news for pet hospitals because they are losing customers to the new dog washing machine.可知这对宠物医院来说是坏消息,因为他们失去了很多客户.故选D
49、A        细节理解题          根据第一段They can save time by putting their dogs in the machine and then 33minutes later,out comes a clean,fresh-smelling dog.可知可以省时间,他们可以把他们的狗放进机器,然后33分钟之后,一只干净、气味清新的狗就出来了再根据第二段The machines save a lot of money for pet owners in cleaning bills可知洗狗机可以为主人节省很多清洁费用.综上所述可知洗狗机可以帮助狗的主人节约时间和金钱,故选A

点评 本篇是一篇逸闻趣事类阅读短文.本篇阅读理解比较简单,所给的题目也比较简单,解答时先通读一遍短文,然后带着问题再读一遍短文,从短文中找出相关的句子,然后对照选项即可选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.It is 40meters long and 6meters wide.This must be the biggest bus you have ever seen.It can carry 1,200to 1,400people.
It is China's new Super Bus.It is going for a test run in Beijing at the end of this year.Some other cities are also interested in running the Super Bus.They hope it can solve traffic problems.
The Super Bus runs along fixed tracks (固定轨道).The bus sits on top of two 2.2-meter-tall legs.The legs have wheels at one end.Small cars can drive under the bus,so the Super Bus does not take up road space.
The bus runs on electricity and solar power.It can travel up to 60km every hour.Its creator,Song Youzhou,says it can reduce a lot of traffic jams (堵塞)..
The Super Bus can do the work of 40buses.In that way,it can save 860tons of fuel (燃料) every year,according to Song.
"To build a Super Bus and its track costs less than building subways.Subways are nearly ten times more expensive to build."Song said.
Some people worry that the Super Bus may not be safe.However,Song says there's no need for concern.The Super Bus has laser scanners (激光扫描仪) between its legs.The scanners make sure the cars keep a safe distance.

56.The Super Bus can carryA people.
A.1,300
B.1,500
C.1,700
D.1,900
57.All the following are the advantages ( 优势) of the Super Bus except thatC.
A.the bus doesn't take up road space
B.the bus can do the work of 40buses
C.the bus is very easy to build and drive
D.the bus can save a lot of energy every year
58.According to Song,it's safe for small cars to drive under the Super Bus becauseC.
A.the bus is tall enough
B.the road is wide enough
C.there are scanners between its legs
D.the bus travels at 60km per hour
59.We can guess that Song's purpose for building the bus was toB.
A.take the place of small cars
B.solve traffic problems
C.increase the speed
D.reduce car accidents
60.This passage is mainly aboutD.
A.the normal bus 
B.the small car
C.the subway 
D.the Super Bus.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1. Love me,love my dog.(D  )
A.Love me,and love my lovely dog.
B.Follow me or like my lovely dog.
C.Care for me and take good care of my dog.
D.Love me,and love everything I have.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Don't ______/l?k/out of the window in class.(  )
A.bookB.lookC.tookD.cook

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Jinan is a _____/'l?vl?/city,isn't it?(  )
A.lovelyB.livingC.livelyD.lonely

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.--I_______ find my watch.Have you seen it?--Sorry,I haven't.(  )
A.won'tB.shouldn'tC.can'tD.mustn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Your success willdependonwhat you do and how you do it.(/d?'pend∥?n/)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

19.As we all know,the environment around us is getting worse and worse.In some places we can't see fish (26)Bin the river or trees on the hills.Some people even have no clean water to drink.
Recently,a new lifestyle called low carbon life(低碳生活) is (27)A every comer of our country.The meanings of low carbon are low energy and no waste.It is(28)Dan important project that I can't wait (29)A my ideas on how to promote it.
First,we should (30)Ba no-car day every week in our school.Because cars not only cause serious air pollution but also waste energy.(31)C the no-car day,neither students (32)Ateachers are allowed to drive to school.At the same time,just walk or run.Use our (33)D and enjoy the fun.
Second,we had better not use plastic bags (34)A.No one can stand the"white pollution",(35)B it is wise to use cloth bags which can (36)B again and again.
(37)A,one thing (38)Cwe should keep in mind is that every big thing comes from the small details(细节).So,as students,we should turn (39)D the lights the moment we leave,use(40)D sides of the paper,and reuse our textbooks and so on.
All in all,it is the most important for all of us to put the low carbon lifestyle into practice.Just set our mind to these:no-car days,no plastic bags,and no waste.Let's do it now.

26.A.swimsB.swimmingC.to swimD.swam
27.A.spreadingB.movingC.livingD.becoming
28.A.belowB.highC.aboveD.low
29.A.to expressB.expressC.expressingD.expressed
30.A.set offB.set upC.put onD.put down
31.A.inB.atC.onD.with
32.A.norB.orC.bothD.and
33.A.footB.carsC.busesD.legs
34.A.any moreB.no moreC.no longerD.never
35.A.becauseB.soC.butD.although
36.A.reusedB.be usedC.is usedD.use
37.A.FinallyB.FinalC.LastD.Lately
38.A.whoB.whatC.thatD.whose
39.A.upB.downC.onD.off
40.A.bothB.eachC.everyD.all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Let's take the lift up to thetwentieth(twenty) floor.It's tiring to walk upstairs.

查看答案和解析>>

同步练习册答案