精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.A well-dressed man goes into a restaurant one day.He sits down at a table near the window.A waiter comes up to him and says,"Can I help you,sir?"The man says,"Can I see the menu?""Sure."The man wants a good meal and he wants a lot of nice dishes.The waiter gets them for him.The man is having his meals.At this time,a boy comes in and sits down beside the man.He asks the man to give him an ice cream.The man says,"I go out for a newspaper."Then he goes out.After the boy eats his ice cream up,he stands up and goes to the door."Excuse me,your father doesn't give the money."The waiter stops him and says.
"Father?You are wrong.He isn't my father.I don't know him.I meet him in the street.He says he will give me an ice cream if I come here at 12o'clock."
66.One day aAinto a restaurant.
A.well-dressed man goes
B.well-dressed man and his son go
C.girl goes
D.boy goes
 67.The man asks the waiter to bring himB.
A.a lot of ice cream
B.a lot of nice dishes
C.a newspaper
D.drinks
68.The man asksBfor the boy.
A.some bread
B.an ice cream
C.some dishes
D.drinks
69.The boy comes into the restaurantA.
A.at twelve o'clock
B.with the man
C.to buy an ice cream
D.at ten o'clock
70.The boyC.
A.is the waiter's son
B.is the man's son
C.meets the man in the street
D.knows the man.

分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,一个穿着很讲究的人进了一家餐厅,点了很多好菜,这时一个男孩进来了坐在他的边上,他给了这个男孩一个冰激凌,然后让小男孩等会,他去买份报纸,就走了,小男孩吃完冰激凌想走,服务员说你父亲还没给钱呢,小男孩说,他不是我父亲,我们不认识,他让我12点来这会给我一个冰激凌.

解答 66.答案:A.细节理解题.根据第一句A well-dressed man goes into a restaurant one day.有一天,一个衣冠楚楚的男人走进了一家餐馆.可知,选A.
67.答案:B.细节理解题.根据第二行The man wants a good meal and he wants a lot of nice dishes.这个男人想要一顿美餐,他想要很多好吃的菜.可知,这个男人要求服务员给他很多好吃的菜,选B.
68.答案:B.细节理解题.根据第三行He asks the man to give him an ice cream.他叫那个人给他一个冰淇淋.可知,那个男人给了小男孩一个冰激凌.选B.
69.答案:A.细节理解题.根据最后一段He says he will give me an ice cream if I come here at 12o'clock."他说如果我在中午12点来这里,他会给我一个冰淇淋.可知,在十二点整来餐馆的.选A.
70.答案:C.细节理解题.根据最后一段He isn't my father.I don't know him.I meet him in the street.他不是我父亲.我不认识他.我在街上遇见他.可知,小男孩在街上遇到的那个男人.选C.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.听第4段材料,回答14至15题
14.What time does Tom usually get up in the morning?
A.At 7:15.
B.At 7:10.
C.At 7:20.
15.What color does Tom like best?
A.Green.
B.Red.
C.Blue.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Polly likes planes very much.He thinks flying them is very interesting.When he is twenty-nine,he buys a small plane and learns to fly it.Very soon he is good at it.
Polly has a good friend.His name is Rick.One day Polly asks Rick to go into his plane.Rick thinks,"I take a big plane many times,but I am not in a small one before,so I'll go there."
They are in the plane,and Polly flies around for half an hour and does all kinds of tricks(特技)in the air.
When they come down again,Rick is very glad to be back safely(安全地),and he said to his friend in a shaking voice,"Well,Polly,thank you very much for the two trips(飞行)in your plane."
Polly asks,"Two trips?Why do you say so?""Yes,it's my first and last"
根据材料内容选择最佳答案,并将正确的选项涂在答题卡相应的位置.
46.Who has a small plane?A
A.Polly.
B.Rick.
C.Ellen.
D.Tony.
47.Which does Rick take before?C
A.A small plane.
B.A small bus.
C.A big plane.
D.A big train.
48.How long does Polly and Rick fly in the air?B
A.For one hour.
B.For half an hour.
C.For thirty hours.
D.For one hour and a half.
49.What's the meaning(意思) of the underlined word"shaking"?D
A.甜美的
B.悦耳的
C.和蔼的
D.颤抖的
50.How many times does Rick take his friend's plane?A
A.Only once.
B.Twice.
C.Three times.
D.Four times.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.
WhoOne day Tom went out for a walk with (21)Bill
WhereThe cow was standing in the (22)middleof the road.
HowThe drivers felt very (23)worriedwhile the cow was still standing here.
Who(24)Tomhad a good idea to move away the cow.
WhyThe cow walked after the farmer at last because it liked the (25)cabbagevery much.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.16.A.Exciting                                
B.Boring                                                
C.Busy
17.A.She did the dishes.
B.She watched TV.
C.She played tennis.
18.A.A cake.
B.Pizza.
C.Sandwiches.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.听第一篇短文,回答第13至15小题.请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表.
A welcome party
Time•It will begin at 7:30p.m.(13)B
Place•It will be held in (14)C.
Other information•There will be music,singing,dancing,and games,etc.
•Everyone is asked to (15)B.
13.A.on Sunday eveningB.on April 18C.next Friday
14.A.the dining hallB.the Students'UnionC.the school hall
15.A.sing a songB.bring a small giftC.make an announcement.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.听第二段材料,回答第13--15小题.
13.What is Mike doing now?
A.He is doing his homework.
B.He is talking on the phone.
C.He is watching TV.
14.What's in the box?
A.Mike's books.
B.Mike's mother's books.
C.Mike's father's books.
15.Does Mike want to help his mother?
A.Yes,he does.
B.No,he doesn't.
C.We don't know.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.听第三段材料,回答第16-20小题.
16.What is the orange like?
A.It is fine and big.
B.It is fine and beautiful.
C.It is good and fine.
17.What does the poor man receive from the king?
A.An orange.
B.A pumpkin.
C.A lot of money.
18.When does the king receive the gold cup?
A.On the same day.
B.On the next day.
C.On the third day.
19.What do you think of the rich man?
A.Clever.
B.Kind.
C.Greedy.(贪婪的)
20.How many people are there in the story?
A.Four.
B.Three.
C.Two.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Tom and his cousin took a boat trip.When they got on the boat,every passenger(乘客) should answer the keeper(船主) a question.If the passenger answered"yes",he or she got one gift; if the passenger answered"no",he or she got two gifts.Tom and his cousin saw all about this.Now it was their turn.The keeper came up to them and asked,"Are you a good sailor?"Tom wanted to get two gifts,so he answered"no"loudly,at the same time he said,"I have never been a sailor,how could I be a good sailor."The keeper gave him two gifts.His cousin gave the same answer,so,he got two gifts too.
The boat started off.The passengers began to open their gifts.Tom and his cousin did the same.They found that one of the two gifts was a small bottle of drinking water,the other was a seasic k tablet (晕船药).Tom had a look at a"yes"-passenger's gift.His was a nice chocolate.Tom shouted at the keeper,"We are never seasick.Why do you give us seasick tablets?"
6.Tom and his cousinB.
A.went to eat chocolate            
B.went on a trip by boat
C.worked for the keeper        
D.needed a bottle of drinking water
7.When did the keeper ask the passengers questions?A
A.Before the trip.
B.After the trip.
C.During the trip.
D.Never.
8.Why did Tom and his cousin answer"no"?C
A.Because they felt sick on the boat.
B.Because they were good sailors.
C.Because they both wanted to get two gifts.
D.Because they wanted to have chocolate.
9.The underlined(下划线) part"a good sailor"meansD.
A.晕船       
B.不晕船        
C.好销售员       
D.好水手
10.Which of the following statements is true?B
A.The keeper cheated (欺骗) Tom and his cousin.
B.Tom and his cousin didn't understand the question.
C.All the other passengers answered"yes".
D.The keeper didn't want to give Tom and his cousin chocolate.

查看答案和解析>>

同步练习册答案