精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

阅读短文,根据短文内容回答问题。(共10分,每小题2分)

Confidence is very important in daily life. It can help you to develop a healthy attitude. A study shows that the people who are more confident are much happier. They can have more chance to make themselves successful. But how to be more confident? Here are some suggestions:

Speak loud   When you are not confident, you can’t do well what you want to do. You speak in a voice so low that other people can hardly hear you. Try to speak loud enough so that people can hear you clearly. The high voice can help you become more confident.

Play sports   Physical exercise makes you tired but completely relaxed. A strong body helps you be full of confidence.

Encourage yourself  Write down a list of things you did during the day to see how many things you have done well. Did you finish your homework? Did you tell a joke that made everybody laugh? Give yourself praise for the good things you’ve done.

Get rid of (消除) fear  Fear comes along with failure. But it’s easy to overcome (克服) if you know that failure is part of your life. Don’t hide your head just because you said something stupid last time. Try to start again and believe you can do better.

Pick up a hobby   If you like singing, sing as much as you can. In some ways, a hobby can make you outstanding. And it will make you happy and confident.

1.Is confidence important in daily life?

2.How many suggestions can help you to be more confident?

3.Which can help you be more confident, speak in a low voice or speak loud?

4.How can you encourage yourself?

5.What’s the passage mainly about?

 

1.Yes.

2.5.

3.Speak loud

4.Give yourself/ourselves praise for the good things you’ve/we’ve done. Write down a list of things you did during the day to see how many things you have done well.(给1分)

5.Why confidence is important and how to be more confident.

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了自信在日常生活中很重要。这篇文章还提出了如何自信的建议:大声说出来;做运动;鼓励自己;消除恐惧;选择兴趣。

1.细节理解题。根据 Confidence is very important in daily life.句意:自信在日常生活中很重要。故填Yes。

2.推理判断题。这篇文章还提出了如何自信的五条建议:大声说出来;做运动;鼓励自己;消除恐惧;选择兴趣。

3.细节理解题。这篇文章提出的第一条建议是大声说speak loud。故填Speak loud。

4.细节理解题。Give yourself/ourselves praise for the good things you’ve/we’ve done. Write down a list of things you did during the day to see how many things you have done well.表扬自己做的好事。把你一天中做的事写下来,看看做好了几件事情。

5.主旨大意题。这篇文章主要讲了为什么自信是重要的以及如何更自信。Why confidence is important and how to be more confident.

考点:教育类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年北京市昌平区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The summer holiday will begin _____July 27th.

A. atB. inC. onD for

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市房山区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I got up late yesterday, ____ I had to take my breakfast with me on the bus.

A. and B. but C. or D. so

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市怀柔区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

My grandfather was badly ill, so we asked him _________ smoking.

A. to give up B. give up

C. gave up D. given up

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市怀柔区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

--- Which of the two subjects do you like, art or music?

---_______ . They are really interesting.

A. Neither B. Both

C. None D. All

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市延庆县中考一模(初中毕业考试)英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Do you like visiting parks? The following three might be the ones that you are interested in.

Hyde Park, the biggest royal park of the UK, lies in the center of London, next to Green Park. It was built to be a royal park in 1536. About one hundred years later, the park was open to the public. Speakers’ Corner in Hyde Park is famous all over the world. Anyone can make a speech there on Sunday afternoon.

Central Park is a man-made park in the center of Manhattan, New York. It took about 15 years to build the park and in 1873 it was open to the public. With 21 playgrounds and 2 zoos, Central Park is a wonderful place for children to have fun.

Banff National Park, the largest park in Alberta, Canada, was open in 1885. The park is as large as 6, 641 km2. Whether by car, boat, bike or on foot, you can enjoy the beautiful mountains and lakes, as well as the plants and wild animals. There’re 3 famous ski areas in the park, which attracts millions of people to come every winter.

1.Hyde Park is in ______.

A. London B. Banff C. New York D. Alberta

2.There are ______ playgrounds in Central Park.

A. 2 B. 3 C. 15 D. 21

3. ______ was open to the public in 1885.

A. Green Park B. Hyde Park

C. Banff National Park D. Central Park

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市延庆县中考一模(初中毕业考试)英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Mr. Green, a famous writer, ______ our school last month.

A. visitedB. visitsC. is visitingD. will visit

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市平谷区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Do you know _______ for Hainan last week?

Last Tuesday.

A. when Miss Liu will leave B. when Miss Liu left

C. when did Miss Liu leaveD. when will Miss Liu leave

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市密云县中考一模英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

DNA is the whole “map”of the human body. It is something that all humans have, and it tells the body what to do. DNA is the reason that we look like our parents, because we get some of their DNA to make our own.

People have been trying to understand the human body for a long time. In 1860, Mr. Mendel discovered why we look the same as other people in our family. It is because of small things called “genes(基因)” in our body. In 1953, two scientists, Watson and Crick, found out that those small parts are really messages. They’re written in the DNA with a special language.

In 1961, another two scientists found the first “word”that could understand in that language. It shows how DNA tells the cell (细胞) to build its parts. So far, scientists have found all the words in the DNA map, but we still do not understand what they all do. By understanding what just one “word”means, we can help to save people from several illnesses. So the more we understand. The more doctors will be able to do.

Most people hope that this will help to make better medicine and help sick people. Other people worry that when we learn more “words”and find out more information, we will use it in the wrong way, just to make people more attractive(有吸引力的) , or stop sick people getting jobs.

1.When did Mr. Mendel discover why we look the same as other people in our family?

A. In 2000. B. In 1961. C. In 1953. D. In 1860.

2.How can we help sick people if we understand more “words” in the DNA map?

A. Make better medicine. B. Make them get jobs.

C. Make maps for them. D. Make them attractive.

3.Which one is NOT true according to the article?

A. We look like our parents because of “genes”in our body.

B. We have understood what all the words in the DNA map do.

C. DNA is the whole “map”of the human body.

D. DNA tells the cell to build its parts.

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案