精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

DNA is the whole “map”of the human body. It is something that all humans have, and it tells the body what to do. DNA is the reason that we look like our parents, because we get some of their DNA to make our own.

People have been trying to understand the human body for a long time. In 1860, Mr. Mendel discovered why we look the same as other people in our family. It is because of small things called “genes(基因)” in our body. In 1953, two scientists, Watson and Crick, found out that those small parts are really messages. They’re written in the DNA with a special language.

In 1961, another two scientists found the first “word”that could understand in that language. It shows how DNA tells the cell (细胞) to build its parts. So far, scientists have found all the words in the DNA map, but we still do not understand what they all do. By understanding what just one “word”means, we can help to save people from several illnesses. So the more we understand. The more doctors will be able to do.

Most people hope that this will help to make better medicine and help sick people. Other people worry that when we learn more “words”and find out more information, we will use it in the wrong way, just to make people more attractive(有吸引力的) , or stop sick people getting jobs.

1.When did Mr. Mendel discover why we look the same as other people in our family?

A. In 2000. B. In 1961. C. In 1953. D. In 1860.

2.How can we help sick people if we understand more “words” in the DNA map?

A. Make better medicine. B. Make them get jobs.

C. Make maps for them. D. Make them attractive.

3.Which one is NOT true according to the article?

A. We look like our parents because of “genes”in our body.

B. We have understood what all the words in the DNA map do.

C. DNA is the whole “map”of the human body.

D. DNA tells the cell to build its parts.

 

1.D

2.A

3.B

【解析】

1.文中In1860, Mr Mendel discovered why we look the same as other people in our family.” 描述,可知选D。

2.细节理解题。根据文中“Most people hope that this will help to make better medicine and help sick people.”及上文描述,可知制作更好的药物。故选A。

3.细节理解题。根据文中根据“So far, scientists have found all the words in the DNA map, but we still do not understand what they all do.”可知选项B描述错误。故选B。

考点:考查科普环保类阅读

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年北京市延庆县中考一模(初中毕业考试)英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

阅读短文,根据短文内容回答问题。(共10分,每小题2分)

Confidence is very important in daily life. It can help you to develop a healthy attitude. A study shows that the people who are more confident are much happier. They can have more chance to make themselves successful. But how to be more confident? Here are some suggestions:

Speak loud   When you are not confident, you can’t do well what you want to do. You speak in a voice so low that other people can hardly hear you. Try to speak loud enough so that people can hear you clearly. The high voice can help you become more confident.

Play sports   Physical exercise makes you tired but completely relaxed. A strong body helps you be full of confidence.

Encourage yourself  Write down a list of things you did during the day to see how many things you have done well. Did you finish your homework? Did you tell a joke that made everybody laugh? Give yourself praise for the good things you’ve done.

Get rid of (消除) fear  Fear comes along with failure. But it’s easy to overcome (克服) if you know that failure is part of your life. Don’t hide your head just because you said something stupid last time. Try to start again and believe you can do better.

Pick up a hobby   If you like singing, sing as much as you can. In some ways, a hobby can make you outstanding. And it will make you happy and confident.

1.Is confidence important in daily life?

2.How many suggestions can help you to be more confident?

3.Which can help you be more confident, speak in a low voice or speak loud?

4.How can you encourage yourself?

5.What’s the passage mainly about?

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市平谷区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Tom and I are good friends. _______ often help each other.

A. We B. Us C. They D. Them

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市密云县中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Mr. Wang _______ dinner with his family now. They look very happy.

A. have B. has C. is having D. was having

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市密云县中考一模英语试卷(解析版) 题型:补充句子

根据中文意思完成句子。

1. 来吧,汤姆,该做运动了。

Come on, Tom. ___________ do sports.

2.别担心,我一到上海就给你打电话。

Don’t worry. I’ll call you ____________ I get to Shanghai.

3.小明不但喜欢英语,而且喜欢数学。

Xiaoming likes ____________.

4.托尼非常友好,他和身边每个人相处得都很融洽。

Tony ___________ he gets on well with everybody around him.

5.请你把东西收拾起来好吗?我们应该使教室保持干净。

___________ your things? We should keep our classroom clean.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市密云县中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Don’t turn on the radio. Your father ______ now.

A. sleeps B. will sleep C. is sleeping D. slept

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市密云县中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

My friend has two coats. One is red, ______ is white.

A. other B. the other C. others D. another

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市大兴区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Is there any ink in the bottle, Linda?

—No, we ________out of it already.

A. have runB. will runC. ranD. are running

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市东城区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The park gates ______ at 10:00 every evening.

A. lockB. lockedC. are lockedD. were locked

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案