精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.There was once a king who lived in Egypt.He wanted to send a message to a friend who lived far away from him.But he didn't want anyone else to see it.How could he send his friend a secret message?The king thought and thought.Then,at last,he had an idea.
The king called in one of his servants(仆人)."I want you to cut all the hair off your head,"he said to the servant.The servant followed his words and cut all the hair off his head.
Then the king wrote a message on his bald head.
"Now,"said the king,"I want you to stay alone until your hair grows back.I'm going to put you in a locked room for a month."
A month passed.The king asked his men to open the room and went to see the servant."I see that your hair has grown back,"the king said"Now there's something important for you to do.I want you to go to see my friend in Greece and show him the message on your head.He should be the only one who can see it."
When the servant got to the king's friend,he shaved his head again.After the friend read the message,the servant washed the message off his head quickly.Maybe it was the first secret message that was ever sent.

51.The king wanted one of his servants to help himC.
A.write a secret message
B.read a secret message
C.send a secret message
D.visit his friend far away
52.The king cut all the servant's hair off his head becauseC.
A.that was a rule in his country
B.his servant didn't listen to him
C.he wanted to write a message on his head
D.he wanted to play a joke with his servant
53.The underlined word"locked"in the 4th paragraph meansA.
A.锁着的
B.独立的
C.简陋的
D.秘密的
54.OnlyD really knew what the message was about.
A.the king himself
B.the king's friend
C.the king and his servant
D.the king and his friend
55.From the story we can see the king wasB.
A.kind
B.smart
C.serious
D.honest.

分析 全文大意:
从前埃及有一位国王.他想给远方的一个朋友送个信.但是他不想让别人看到.他怎么才能给他的朋友送一封密信呢?这个国王想啊,想啊.最后想了一个办法.国王找来他其中一个仆人."我想让你剃光头发."他对仆人说.仆人按照他的话剃光了头发.然后国王在他的光头上写了一封信.国王说:"我让你单独一个人待着直到头发长出来.我要把你锁在房间里一个月."一个月过去了,国王让人打开门去见这位仆人."我看到你的头发都重新长出来了."国王说,"现在有一件重要的事情要你去做.我想让你去见我希腊的朋友,然后给他看你头上的信息.他应是唯一看到这个信息的人."当这位仆人到了国王朋友那里,再次剃光了头发.当国王的朋友看完这个信息之后,仆人迅速把头洗干净.也许这是被送出的第一封密信.

解答 答案:
51.C    细节理解题   根据He wanted to send a message to a friend who lived far away from him,The king called in one of his servants,"他想给远方的一个朋友送个信,国王找来他其中一个仆人"可知国王找仆人是帮他送信的,故选C
52.C    细节理解题   根据The servant followed his words and cut all the hair off his head.Then the king wrote a message on his bald head.可知国王想把信写在仆人的头上,故选C
53.A    词义猜测题    根据下文中 The king asked his men to open the room and went to see the servant"国王让人打开门去见这位仆人,可知上文提到的门是锁着的,故选A
54.D     细节理解题   根据After the friend read the message,the servant washed the message off his head quickly"当国王的朋友看完这个信息之后,仆人迅速把头洗干净"可知只有国王和他的朋友知道信的内容.故选D
55.B     推理判断题   根据全文大意可知国王用一种非常巧妙的方法即把信写在仆人的头上给他远方的朋友送了一封密信,可推断国王是个很聪明的人.故选B

点评 完成此类阅读理解题,需根据题意,采取不同的答题技巧,"细节题"就着重通读短文,领会文章大意,在文中搜寻相关的细节."推理题"联系上下文结合相关语句进行合理的逻辑推理判断.而词义理解题可通过对上下文的种种提示准确猜出,只有掌握了相关的答题技巧,再加上多做练习才能快速准确答题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.---__________ from Beijing to Paris!---Yes,I agree.(  )
A.How long way it isB.What a long way is it
C.How long way is itD.What a long way it is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Mr.Johnson,would you have some more ice cream?
-No,thanks.It's very good,but I have to ______ my weight,you know.(  )
A.remainB.watchC.noticeD.care

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

10.请根据对话内容,在下面的空白处填入适当的词,使对话完整与正确,并将答案填在答题卡相应的横线上.每空一词.
David:Oh,the fridge is empty,so we have to go out for (81)dinner tonight.
Susan:What (82)about the French restaurant on Broadway Street?
David:Oh,no.Maybe it's the best in town,but it's too (83)expensive.Let's go to a cheaper one.
Susan:There's a new restaurant called Tortilla Flat.
David:Where is it?
Susan:It's on Hope Street,just (84)next_to the post office.
David:We'd better hurry.It's already 7pm,and most restaurants stop serving food by 9pm.
Susan:Don't worry.We can (85)reach the restaurant in 5minutes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Are you having too much salt?You might not think so.But people in China eat on average (平均) about 12 grams of salt each day,that is much higher than the 6 grams suggested by the World Health Organization.Many people in China don't realize they are eating too much salt,because about 75% of the salt we eat is already in the food we buy,such as bread,soups and sausages.A small amount(数量) of salt is important for good health because our bodies need it.But past studies have found that people who eat more salt than they need may have high blood pressure.Eating too much salt has also been connected with other conditions,like a heart problem.
    If you want to cut down on salt,here are two tips:
Cut back on(减低) high salt foods.
   Most foods contain(包含) some salt.But some foods such as cheese,salted fish and chips are almost always high in salt because of the way they are made.You can still enjoy them,but try to have these in smaller amounts,or eat them less often.
Choose reduced salt bread andbreakfast cereals(谷物).
   Bread and breakfast cereals are main source(来源)of salt in the diet.For these foods,there can be a really big difference between different types and brands(品牌).So next time you're shopping,take the time to compare the salt levels on a few similar products.And always try to choose the ones lower in salt.
ProblemsMany people don't realize about three (76)fourths of the salt we eat is already in the food we buy.
Eating too much salt can (77)have high blood pressure and other diseases.
AdviceEat 6 grams of (78)salt each day to keep fit.
For a healthier life,we should eat (79)less salted food.
(80)Stop adding too much salt to cooking and at table.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.The Statue
Once,there lived a man in the hills.He had a statue (雕像).A famous artist made it.The statue was put at his door,facing downwards,because he didn't like it at all.
One day,a man from the city passed by his house.This man was full of knowledge.When he saw the statue,he asked the owner if he would sell it.The owner laughed and said,"Who can like this ugly and dirty stone?"The man from the city said,"I will give you five dollars for it."The owner was surprised and agreed.So the statue was moved to the city.
A few months later,the man from the hills visited the city.When he walked around the streets,he saw many people standing in front of a shop,and a man was shouting in a loud voice,"Come in and enjoy the most wonderful statue in the world.Only ten dollars to enjoy this most excellent work of an artist."
The man from the hills paid ten dollars and entered the shop.He was shocked by the thing in the shop,because it was the statue that he had sold for five dollars.

69.Who made the statue?C
A.The man in the hills.
B.The man from the city.
C.A famous artist.
D.The writer.
70.Why did the man put the statue at his door?D
A.Because he wanted other people to enjoy it
B.Because he wanted to sell it.
C.Because his room was too small.
D.Because he disliked it.
71.What did the man from the city want to do when he saw the statue?B
A.To borrow it.
B.To buy it
C.To sell it to others.
D.To lift it.
72.Did the man in the hills sell the statue for ten dollars?B
A.Yes,he did
B.No,he didn't.
C.We don't know.
D.No,he gave it to others as a gift
73.How did the man in the hills feel when he saw the statue again in a shop?D
A.Happy. 
B.Bored. 
C.Excited. 
D.Surprised.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.My watch doesn't work.There is _____ wrong with it(  )
A.nothingB.anythingC.something

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-What a cute doll!
-Yes,it is.I got it as a present on my ________ birthday.(  )
A.fiveB.fifthC.two fifths

查看答案和解析>>

同步练习册答案