精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.
To prepare Chinese students for the world,and international students for China
Our Special Program
One of the earliest MBA programs in China IMBA program One of the largest business administration (管理)schoolmate networks in China Colorful courses taught by famous teachers Effective learning to put theories (理论) in management and practice together
■Four Course Areas
■Marketing
■Enterprise Strategy(企业策略) and Culture
■Human Resource(资源)
■International Management
■Program Choices
■International MBA (English)
■Full-time MBA (Chinese)
■Part-time MBA( Chinese)
Address; Room 0614,School of Business,Renmin University of China,59Zhongguancun Avenue,Beijing,100872,CHINA Email:imba@mc.edu.cn Telephone;+8610 62514665   Fax+8610 82509167
For more information,please visit www.rbs.org.cn/mba/en
Study in the UK at Castle College Nottingham SPIIPP
Pre-Masters( 硕士预备班) (September and January start)
A one year course with a promise to enter Nottingham Trent University on successful completion
Pre-Programme (September start)
Preparation for A-Levels( 英国高级证书考试) or International Foundation Programmes ( Maths and Science)
English as a Foreign Language
Flexible(Mtr§rMj) start & finish dates Study from 8-36weeks
For further information:
Email:minima.nguyen@castlecollege.ac.ok
Web:www.castlecollege.ac ok/international
Choose the best answer according to the advertisements.
61.One can choose all of the following programs in the"IMBA program"EXCEPTD
A.Full-time MBA (Chinese) B.Part-time MBA( Chinese)
C.International MBA(English) D.Human Resource
62.If John wants to prepare for his A-Levels,when can he start his study at Castle College Nottingham?B
A.Either September or January.B.September.C.January.
D.Any time when he is free.
63.Which of the following statements is TRUE?A
A.Students all over the world can choose to study the IMBA program.
B.A student from Britain can enter
Castle College Nottingham to study a foreign language.
C.Li Ming,who will have a month's vacation,can choose to study English at Castle College Nottingham.
D.The MBA program is the earliest in China.
64.Mr.Wu has the experience of management in a large company in China,so he can chooseCto learn some theories.
A.English as a Foreign Language
B.Pre-Programme at Castle College Nottingham
C.The IMBA programme at Renmin University of China,School of Business
D.Castle College Nottingham
65.As a Chinese,if you want to study abroad,you can email toBto get more information.
A.www.castlecollege.ac.uk/international
B.minhha.nguyen@castlecollege.ac.uk
C.www.rbs.org.cn/mfea/en
D.imba@rue.edu.cn.

分析 本文第一则广告介绍了中国人民大学商学院的特色课程,包括四大领域,项目的选择,及具体的地址和联系方式等;第二则广告介绍了英国诺丁汉学术中心的课程,及具体的联系方式和网站等.

解答 61 D 细节理解题.根据第一则广告定位到Program Choices,发现有International MBA (English),Full-time MBA (Chinese) 及Part-time MBA( Chinese)三种,D没有提到,故选D.
62 B 细节理解题. 根据第二则广告Pre-Programme (September start)可知开始于九月,故选B.
63 A 推测理解题:根据文章第一句international students for China及下面接着列出的IMBA program可知来自国际的学生都可学习这个课程,换句话就是全世界的学生都可学,故A正确.
64 C 细节理解题:从题目Mr.Wu has the experience of management in a large company可知他有管理经验,故他可以学习IMBA program,而该课程开设的地址在School of Business,Renmin University of China,故选C.
65 B 细节理解题.题目说study abroad(去国外学习),定位到第二个下面的网址Email:minima.nguyen@castlecollege.ac.Uk,故选B.

点评 本文篇幅长,词汇复杂,难度较大,需要同学们认真阅读,把握细节.结合本文,对考生提出以下几方面要求:1.不但要求掌握所读材料的主旨大意、中心思想,而且要求掌握文章中的详细事实与细节. 2.不但要求对于具体事实情节的理解,而且要求对其抽象含义的理解,既要理解字面意思,又要理解其深层含义,包括作者的态度、观点、意图等. 3.既要求理解文章中某句、某段的含义及全文的逻辑关系,又要求根据其含义及逻辑关系进行判断和推理. 4.既要求考生能够运用材料中的信息去理解、分析问题;又要求考生能运用中学生应有的生活常识去分析、理解问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

18.We played happily in the playground.Suddenly,it began to rain heavily.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Alicenoticed (['n?utist])a small door and put the key into it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Alan has ______.(  )
A.a interesting jobB.a interesting work
C.an interesting jobD.an interesting work

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.根据下面每段话的陈述内容,从方框中选出各段恰当的主题,并将其字母序号填入题前括号内.
(76)B.The world use 1million plastic bags every minute.They can now be found in all parts of the world.Each plastic bag takes more than 1,000years to disintegrate (粉碎)and never completely disappears.
(77)E.When I was young,I thought space was wonderful.I spent all day imagining that I had my own spaceship.I would invite my cousins and my friends to join the trip and spend the whole day exploring other planets.That was my earliest dream.
(78)C.In Brazil,people wear white clothes on New Year's Eve (31December)because it brings good luck.At midnight people go to the sea and jump over the waves seven times.Then they throw flowers into the sea and make wishes for the New Year.
(79)A.Over hundreds of years the Earth gets hotter and then it gets colder again.But scientists are sure that what's happening now is different.The world is getting warmer.For example,the way we use energy from coal and oil is making the planet hotter.This is one cause of climate(气候) change-it's man-made.
(80)D.Sometimes,good things happen because of mistakes.Once I got on the wrong train.That was a big mistake.But I saw a good friend on that train.I was glad I made that mistake!When a good thing comes out of a mistake,that's a happy accident.
A.Climate change    
B.The plastic bag problem
C.New Year in Brazil  
D.Making mistakes is not always bad
E.My childhood dream

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.51.Thank you for the gift.It's so nice.F
52.Wish you good luck in the final exam!C
53.My computer doesn't work.May I use yours?A
54.Animals are our friends.We should protect them.D
55.Remember to turn off the lights when you leave home.B
A.Of course.B.OK,I will.
C.Thank you.D.I agree with you.
E.Don't mention it.F.I'm glad you like it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.When we create something,for example,a story,a picture,a piece of music,or a computer program,we also create our copyright.The copyright belongs to the creator,and he can do what he likes with it.He can sell the copyright to someone,or keep it himself.He can also make as many copies as he likes.
Many people,especially students,do not understand it.Sometimes they copy something for personal use.They make a copy of a song downloaded from the Internet,or they make copies of a computer program from a CD lent to them by a friend.
Although these personal acts of copying are illegal(非法的),most people do not think they are doing anything wrong.They do not realize that they are infringing(侵犯)copyrights of others.More seriously,some companies make a large number of copies of videos,CDs,books,etc.,and sell them without buying the copyright.
The music and computer industries (行业); are losing millions of dollars every year,because people are illegally copying their creations.So far,a number of university students in the US have been taken away by the police for,piracy".

54.The person who firstB a story has the copyright of it
A.reads 
B.writes
C.tells
D.hears
55.We can learn from the passage thatC.
A.no one has got into trouble because of illegal copying
B.all people download songs from the Internet illegally
C.downloading from the Internet is a way of illegal copying
D.only university students have experience of illegal copying
56.People often make illegal copies ofB.
A.computers 
B.CDs
C.dollars
D.companies
57.Which is an example of"piracy"C?
A.You study other people's artworks.
B.You sell your own copyright.
C.You copy a video downloaded from the Internet.
D.You give a computer program CD to a friend.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

20.Have you heard of the term‘etiquette'(礼仪,规矩)?It is not the same in every culture (16)Ain every situation.For example,standing very close to the person you are talking with is quite common in some Asian countries.However,if you do this in Europe,some European people might feel(17)B.Even in China,we all know that etiquette is not the same in all situations.Perhaps we think that talking loudly in our own homes is fine,but there are other places where talking loudly is (18)C.For example,most people agree that talking loudly in a library,a museum,or a movie theater is (19)B.Even if you are with your friends,it is better to keep your voice (20)D in public places.In fact,we should also try not to cough or sneeze loudly in public.
If we see someone (21)B the rules of etiquette,we may politely give them some suggestions.Perhaps one of the most polite ways is to ask someone,"Would you mind doing this?or Would you mind not doing that?"For example,if (22)B cuts in front of you in a line,you could ask them,"Sorry,would you mind joining the line?"If someone is smoking on the bus you could ask,"Excuse me,could you please (23)C that cigarette?"People don't usually like (24)C,so we have to be careful how we do this.
Although rules of etiquette can often be different,some rules are the same almost everywhere in the world.(25)A is almost never allowed.If you see someone you know doing this,you can ask them,"Would you mind picking it up?"

16.A.orB.butC.asD.and
17.A.comfortableB.uncomfortableC.happyD.excited
18.A.not allowB.not askedC.not allowedD.allowed
19.A.politeB.rudeC.impossibleD.common
20.A.offB.smallC.loudD.down
21.A.followingB.breakingC.obeyingD.broken
22.A.everyoneB.someoneC.anyoneD.none
23.A.put onB.put offC.put outD.put up
24.A.be blamedB.to blameC.to be blamedD.blamed
25.A.Dropping litterB.Cutting treesC.Smoking or drinkingD.Picking litter up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1."I'm really thankful to our government,for it provides us with such a good training program.The training greatly helps us live well.I will certainly study hard and learn the skills.Then I can(31)A my family difficulties and do good to other people."A learner on the job training program said,feeling (32)B.
The learner's grandfather is nearly 80years old,and his mother is(33)A in bed.So his father,who is a famer is the main(34)Dof the family.The family is poor.The learner graduated from high school and did not (35)A the college entrance exam.The job training program helps him learn the skills that he'll (36)Cin the workplace.
The story reminds me of another(37)A.It goes like this:Once upon a time,there was a man who liked fishing very much,and was(38)Dto catch lots of fish every day.The man was a kind-hearted person,so he always(39)Chis fish with his neighbors who did not know how to fish.One day,he thought that it would be(40)Bif he taught them how to fish.So he  (41)C his neighbors together and showed them how to fish.Everybody was very happy that they could (42)D the fish they themselves caught.
At present,there are still a lot of poor people throughout the world.But it's not good if we give only(43)Ato them.(44)B,we should give them a chance to learn new skills.Therefore,a technical training is very important to people in need,and they will learn the ability to (45)Dmoney.People can learn a lot of useful things in the training program and what they learn can help them on the way to find jobs.

31.A.solveB.changeC.studyD.find
32.A.suprisedB.excitedC.relaxedD.interested
33.A.silentB.aloneC.illD.dangerous
34.A.problemB.exampleC.relativeD.support
35.A.passB.copyC.knowD.mind
36.A.repeatB.forgetC.needD.test
37.A.storyB.learnerC.familyD.program
38.A.afraidB.luckyC.sorryD.able
39.A.exchangedB.cookedC.sharedD.weighed
40.A.easyB.greatC.uselessD.crazy
41.A.droveB.stoppedC.calledD.searched
42.A.feedB.saveC.touchD.eat
43.A.foodB.fishC.timeD.clothing
44.A.NextB.InsteadC.LuckilyD.Especially
45.A.payB.giveC.useD.make.

查看答案和解析>>

同步练习册答案