精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.People in different countries have quite different eating habits.People always think their own food is delicious while others'is strange or terrible.In most pails of Asia,for example,no meal is complete (完整) without rice.In England,people eat potatoes eveiy day.In the Middle East,people enjoy bread for evoy meal.Americans like to drink orange juice and coffee.The English drink tea four or five times every day.Australians drink lots of beer,and the French drink wine every day.
The kinds of meat people like to eat are also different from one country to another.Horse meat is thought to be delicious in France.In HongKong,some people enjoy eating snakes.New Zealanders eat sheep,but they never eat goat (山羊)meat.The Japanese don't like to eat sheep meat because of its smell,but they enjoy eating raw fish (生鱼).
So it seems that eating is a topic (话题)we can talk about for hours.People always enjoy eating what they always eat,and there is very little we can do to change our eating habits.
51.It‘s not a complete meal if there is noBin most parts of Asia.
A.meat
B.rice
C.fruit
D.vegetable
52.TheApeople drink tea four or five times every day.
A.English 
B.American 
C.Australian 
D.Japanese
53.The Japanese don't like sheep meat becauseC
A.they think sheep meat is not healthy
B.they regard the sheep as a holy animal
C.they dislike its smell
D.most Japanese keep the sheep as a pe;
54.Which is NOT true according to the passage?B
A.Americans like to drink orange juice and coffee.
B.English people eat tomatoes every day.
C.Some people in HongKong enjoy eating snakes.
D.The French drink wine every day.
55.Which is the best title (题目)of the passage?B
A.Healthy Food
B.Different Eating Habits
C.Different Table Manners
D.How to Cook Food.

分析 短文讲了不同国家的人有不同的饮食习惯.详细的介绍了一些国家的饮食习惯等.

解答 答案:51.B  细节理解题.根据第一段第一行句子In most pails of Asia,for example,no meal is complete (完整) without rice.在亚洲的大部分地区,例如,没有米饭的饭是不完整的.可知在亚洲的大部分地区,没有米饭的饭是不完整的.故选B.
52.A  细节理解题.根据第一段第三行句子The English drink tea four or five times every day.英国人每天喝茶四五次.可知英国人每天喝茶四五次.故选A.
53.C  细节理解题.根据第二段第二行句子The Japanese don't like to eat sheep meat because of its smell.日本人不喜欢吃羊肉,因为它的味道.可知日本人不喜欢吃羊肉,因为它的味道.故选C.
54.B  细节判断题.根据第一段第二行句子In England,people eat potatoes every day.在英国,人们每天吃土豆.可知在英国,人们每天吃土豆.不是西红柿.故选B.
55.B  主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段第一句People in different countries have quite different eating habits.不同国家的人有不同的饮食习惯.可知文章主要说的是不同的饮食习惯.故选B.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.The meeting is very important.You shouldn't                it(  )
A.missB.loseC.move

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

4.短文改错(10分)下列短文的划线部分是错误的,请将其正确答案书写于答题卡卷II各小题规定的位置.
Confucius was born in the state ofLu in the year of 551 B.C.When he is(91)was
3 years old,his father died.And when he was 17,his mother died.And(92)But
Confucius received a good  education when he was young.In his thirty,(93)thirties
Confucius  began to teach..He spent the rest of his life teaching.In (94)At
the age of 55,Confucius begins(95)began
to travel around China.He tried to search for good rule(96)rules
of behavior.When Confucius was 68 years old,he returned back(97)returned
to Lu,his home state.He wrote lots of books after hecame back..Five years after,(98)later
he passed away.Although he has been died(99)dead
for several thousand years,we can still remember he(100)him
forever.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.No one knows when the first kite was made.The first record of a kite was more than 2,000 years ago 
in China.Han Xin,the leader of an army,wanted to bring down a king.He decided to dig a tunnel (隊道)into the king's palace.He flew a kite over the wall of the palace to make sure the length (长度)of its string (线).In this way,he could determine how long the tunnel should be.His men in the tunnel 
took the kite string with them.When they reached the end of the string,they knew to dig up.
     Kites have been flown in Japan for hundreds of years.In the 1700s,kites were flown in autumn to give thanks for a good harvest.They were also flown to send good wishes to couples who had their first 
son.Today in Japan,kites are often flown as part of a celebration,such as the beginning of a new year.And kite festivals are held each year in many parts of the country.
     Kites have been used for scientific purposes in the western world.In 1752,Benjamin Franklin tied a key to a kite and flew it in a storm to find out that lightening was a form of electricity.In the 1890s,Lawrence Hargrave invented the box kite to test ideas about flight.From 1898 until 1933,the United States Weather Bureau (气象局) used box kites to collect weather data.The Wright brothers also experimented (试验)with kites.What they learnt helped them make the first airplane flight in 1903.

56.Why did Han Xin want to dig a tunnel?B
A.To pull down the palace.
B.To fight against the king.
C.To search for the king's treasure.
D.To find out the length of the kite string.
57.What does the underlined word"determine"in Paragraph 1 probably mean in Chinese?A
A.测定    
B.选择    
C.了解   
 D.考察
58.One of the purposes of flying kites in Japan isC.
A.to give thanks for a good harvest in summer
B.to express good wishes to the first-born daughter
C.to celebrate the beginning of a new year
D.to hold kite festivals all over the country
59.When did the United States Weather Bureau begin to use box kites?B
A.In 1752.
B.In 1898.
C.In 1903.
D.In 1933.
6.0.What would be the best title for the text?A
A.The History of Kites     
 B.The Experiments of Kites
C.The Invention of a Kite    
 D.The First Record of a Kite.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

8.A few students are running around the playground.(改为否定句)
A few studentsaren'trunning around the playground.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Who is better______playing basketball,you or your brother?(  )
A.atB.inC.on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Summer vacation is coming.Most of students want to have a good trip this summer.Here is
some information about trips for you

41.You should callCif you want to take hot spring.
A.4325116   
B.4258663     
C.4325611  
D.4325711
42.If you want to go to the Pine Sea,you can't enterB.
A.at 10:00 am  
 B.at 6:00 pm   
C.at 11:00 am    
D.at 2:00 pm
43.If a couple with a 5-year-old child go to the Big Valley,they need to payD  for the trip.
A.¥160.00  
B.¥280.00 
C.¥440.00   
D.¥320.00
44.You can go toA for hiking.
A.the Stone Sea   
 B.the Pine Sea   
C.the Big Valley  
D.the Grass ake.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Have you ever got your lunch,but not known where to sit?You don't want to sit alone.But
you are not sure who would be friendly and let you sit with them.
To solve the problem,Natalie Hampton,16,made an app called Sit Wzih Us.It makes finding
friends in the school canteen(食堂) very easy.Natalie is from Sherman Oaks,California,US.
The free app went online on Sep.9.Students can sign up as"ambassadors"(大使) for a club.
Then they can post"open lunch"events to invite others to join in.
Natalie got the idea to create the app after she ate alone her whole seventh grade year.The
experience made her feel sad and she was even bullied (欺负).She changed schools because of
that.
People may want to know why you don't just ask to sit down.Natalie said the app stops kids
from being rejected in front of others."This way it's very private.It's through the phone.No one
else has to know.And you know that you're not going to be rejected once you get to the table,"
she told NPR.
So far,the app works well."I had my first club meeting,and everyone was very excited.
People are already posting open lunches at my school.So I'm very excited,"Natalie told NPR.
61.Natalie Hampton made an app to solve the problem ofD.
A.having no idea when to have lunch
B.having no friends to go out with
C.feeling lonely without friends at school
D.having no friends to have lunch with
62.Natalie Hampton once changed her school becauseA.
A.she ate her lunch alone for a year and was bullied
B.she didn't like the food in the school canteen
C.she was not welcomed in her class
D.she has more friends in the new school
63.What does the underlined word"rejected"in Paragraph 5mean in Chinese?C
A.嘲笑     
B.惩罚      
C.拒绝        
D.戏弄
64.According to the passage,we can learn thatD.
A.we can get free lunch at school with the app
B.we can share the lunch pictures on the app
C.we need to pay some money to use the app
D.we can easily find someone to sit with during lunch time
65.Which word can be used to describe Natalie Hampton most?B
A.Brave.
B.Creative.
C.Kind.
D.Polite.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.The summer holidays are coming.Are you planning to make a journey for this holiday?If so,here is (56)something (某事)about the weather that you should learn about before you start the journey.
The weather is different in different (57)cities (城市).In Shanghai,it's (58)very/quite   (非常)hot in summer.The sun shines brightly at (59)noon   (中午).You need to wear sunglasses to protect your eyes.In the afternoon,(60)sometimes (有时)it rains suddenly and soon becomes (61)sunny/fine/clear   (晴朗的)a-gain.In Kunming,it is(62)cool  (凉的)all day long.You will feel comfortable to spend your holiday there.
In London,it's hot and it rains a lot.If you go there,please (63)remember  (记得)to take an umbrella with you.Although it's (64)winter  (冬天)in Sydney,it's not cold but warm.In (65)fact   (事 实),it is a good time to go there.
If you want to go to other places,you'd better look for the information about the weather so that you can make your journey more pleasant.

查看答案和解析>>

同步练习册答案