13.People in different countries have quite different eating habits.People always think their own food is delicious while others'is strange or terrible.In most pails of Asia,for example,no meal is complete (完整) without rice.In England,people eat potatoes eveiy day.In the Middle East,people enjoy bread for evoy meal.Americans like to drink orange juice and coffee.The English drink tea four or five times every day.Australians drink lots of beer,and the French drink wine every day.
The kinds of meat people like to eat are also different from one country to another.Horse meat is thought to be delicious in France.In HongKong,some people enjoy eating snakes.New Zealanders eat sheep,but they never eat goat (山羊)meat.The Japanese don't like to eat sheep meat because of its smell,but they enjoy eating raw fish (生鱼).
So it seems that eating is a topic (话题)we can talk about for hours.People always enjoy eating what they always eat,and there is very little we can do to change our eating habits.
51.It‘s not a complete meal if there is noBin most parts of Asia.
A.meat
B.rice
C.fruit
D.vegetable
52.TheApeople drink tea four or five times every day.
A.English
B.American
C.Australian
D.Japanese
53.The Japanese don't like sheep meat becauseC
A.they think sheep meat is not healthy
B.they regard the sheep as a holy animal
C.they dislike its smell
D.most Japanese keep the sheep as a pe;
54.Which is NOT true according to the passage?B
A.Americans like to drink orange juice and coffee.
B.English people eat tomatoes every day.
C.Some people in HongKong enjoy eating snakes.
D.The French drink wine every day.
55.Which is the best title (题目)of the passage?B
A.Healthy Food
B.Different Eating Habits
C.Different Table Manners
D.How to Cook Food.
分析 短文讲了不同国家的人有不同的饮食习惯.详细的介绍了一些国家的饮食习惯等.
解答 答案:51.B 细节理解题.根据第一段第一行句子In most pails of Asia,for example,no meal is complete (完整) without rice.在亚洲的大部分地区,例如,没有米饭的饭是不完整的.可知在亚洲的大部分地区,没有米饭的饭是不完整的.故选B.
52.A 细节理解题.根据第一段第三行句子The English drink tea four or five times every day.英国人每天喝茶四五次.可知英国人每天喝茶四五次.故选A.
53.C 细节理解题.根据第二段第二行句子The Japanese don't like to eat sheep meat because of its smell.日本人不喜欢吃羊肉,因为它的味道.可知日本人不喜欢吃羊肉,因为它的味道.故选C.
54.B 细节判断题.根据第一段第二行句子In England,people eat potatoes every day.在英国,人们每天吃土豆.可知在英国,人们每天吃土豆.不是西红柿.故选B.
55.B 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段第一句People in different countries have quite different eating habits.不同国家的人有不同的饮食习惯.可知文章主要说的是不同的饮食习惯.故选B.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.