精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.Once upon a time,there was an island where all the feelings lived:Happiness,Sadness,Knowledge,and all of the others,including Love.One day the feelings were told that the island would sink,so all built boats and left,except Love.Love was the only one who stayed.Love wanted to hold out(坚持) until the last possible moment.
When the island had almost sunk,Love decided to ask for help.
Richness was passing by Love in a big boat.Love said,"Richness,can you take me with you?"
Richness answered,"No,I can't.There is a lot of gold and silver in my boat.There is no place here for you."
Love decided to ask Vanity(虚荣心) who was also passing by in a beautiful ship."Vanity,please help me!"
"I can't help you,Love.You are all wet and might destroy my boat,"Vanity answered.
Sadness was close by,so Love asked,"Sadness,let me go with you."
"Oh…Love,I am so sad that I need to be by myself!"
Happiness passed by Love,too,but she was so happy that she did not even hear when Love called her.Suddenly,there was a voice,"Come,Love,I will take you."It was an elder.So thankful and happy,Love even forgot to ask the elder where they were going.When they arrived at dry land,the elder went her own way.Realizing how much was owed(欠) the elder,Love asked Knowledge,another elder,"Who helped me?"
"It was Time,"Knowledge answered.
"Time?"asked Love."But why did Time help me?"
Knowledge smiled with deep wisdom(智慧) and answered,"Because only Time is able to understand how valuable Love is."

44.How did the feelings go away from the island?A
A.By water.
B.By swimming.
C.On foot.
D.By flying
45.Which of the following is true?D
A.Happiness was blind.
B.Richness had a small boat.
C.Vanity's ship was damaged.
D.Sadness wanted to stay alone.
46.Who saved Love?A
A.Time.
B.Knowledge.
C.Richness.
D.Happiness.
47.Which of the following might be the best title of the passage?A
A.Love and Time                     
B.An Accident
C.A sinking island                     
D.Different Feelings.

分析 从前有一个岛,所有的情感都住在那里:幸福、悲伤、知识和所有其它的,爱也不例外.一天,所有的情感听说小岛即将沉没,因此建造小船,纷纷离开,除了爱.
爱是唯一留下来的,因为它希望能坚持到最后一刻.
小岛即将沉没了,爱决定请求帮助.
富有驾着一艘大船从爱身边经过,爱说,
"富有,你能带上我么?"
富有回答说:"不行,我的船上载满金银财宝,没有你的地方."
虚荣坐在漂亮的小船中从爱身边驶过,爱问:"虚荣,你能帮助我么?"
虚荣说:"不行,你全身湿透,会弄脏我的船."
悲伤的船靠近了,爱问:"悲伤,请带我走吧."
"哦…爱,我太难过了,想一个人呆着."
幸福经过爱的身边,它太开心了,根本没听见爱在呼唤.
突然,一个声音喊道:"来,爱,我带你走."声音来自一位老者.爱太高兴了,甚至忘了问他们即将去何方.当他们来到岸上,时间自己离开了.爱突然意识到老人给了它多大的帮助.
于是,爱问另一位老者--知识:"谁帮助了我?"
知识说:"是时间."
"时间?"爱问:"但是时间为什么帮助我?"
知识睿智地微笑道:"因为只有时间才知道爱的珍贵."

解答 44.A.细节理解题.根据第一段中的One day the feelings were told that the island would sink,so all built boats and left,except love.可知"他们由水路离开的".故选A.
46.D.细节理解题.由Sadness所说的I am so sad that I need to be by myself.可以得知D项的表述"悲伤想独自呆着"是正确的.故选D.
49.A.细节理解题.根据Knowledge回答的It was time可以得知"Time救了love".故选A.
50.A.主旨大意题.根据Because only Time is able to understand how valuable Love is."可知文章主要告诉我们只有时间才知道爱的珍贵,所以题目是Love and Time.故选A.

点评 本文是一篇逸闻趣事类阅读短文.首先理解选项的句意,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的句子,并理解大意,最后仔细斟酌,找出答案,最后做出正确判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.He likes to stay at home and help his mother do the housework onSunday(s)(星期天).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Gift giving is different in different countries.In Japan,people sometimes give special gifts.But they are not opened.Later,the same gift may be g(71)ivenaway to someone else.Lots of people have enough things and don't want too m(72)any gifts themselves.In Canada,lots of people will not give big gift to someone else.They will p(73)ayfor a park bench or a tree to help remember a person.In the USA,some people ask their families and friends to give money to charity r(74)ather than buy them gifts.InSweden,doing something for someone is the best gift.People don't need to spend too much money.I(75)nstead,making a meal is enough.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Feeling down?Got the blues?Everyone gets sad Yes,everyone you've ever met
(34)Some people have sad feelings just at times,and others may have sad feelingspretty often.More than half of all teenagers go through a sad period at least once a month.
Sadness is a feeling…
It's very important for people who have sadness to get help.(35)When they do,they can get better quickly.Sometimes talking about what has made you sad helps the sad feeling melt away…
34.一些人有时感到忧郁,而另一些人却会经常郁郁寡欢..
35.当他们获得帮助,他们就会很快振作起来..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.There is a little story about an insurance(保险) salesman in Tokyo.Even though this man tried very hard to promote the insurance,nobody bought it.One day,he came to a small temple and began to brag about his insurance.After listening to his introduction,the monk said:"Your recommendation of insurance can't arouse any of my interests!When you are communicating with others,you must have the charm to attract others,or you will be unpromising in the future.Young man,try to change yourself!"
The salesman thought deeply about each word.From then on,he invited all his friends to point out his weakness and kept on improving himself bit by bit for all his life.Thirty years later,he became a millionaire.And this man is the famous  Yuan YiPing.His experience reflects one attitude:sometimes,we should change ourselves instead of changing the world.

41.The salesmanD.
A.is very lazy.
B.is not friendly to the people.
C.want to find another job.
D.became a famous salesperson in the world.
42.The word"millionaire"in the second passage meansA.
A.a man who has much money.
B.a man who is good at attracting others.
C.a boss in a big company.
D.a famous person in the world.
43.The right title for this passage can be"D".
A.A story about a salesman
B.Communicate more with others
C.Attract others
D.Change yourself.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.You may know the song Happy Birthday very well.But do you know about its writer?It was written by an American girl.And she became very rich after that.
When she was a child,she was poor.Once,she was invited to her friend's birthday party.She was pleased but sad because she didn't have enough money to buy a gift for her.
"The party is coming soon,but now I have little money."Tears ran down her face.
Later that night she was in bed,thinking about the gift when the door opened and her grandma came in."What happened?"her grandma asked.Hearing the girl's story,she said,"Don't worry.I think I can help you.How about singing a song together?Happy birthday to …"What a beautiful song!They sang and sang.Suddenly she woke up.It was a dream!She decided to write it down at once and sing it to her friends at the party.
When she sang the song at the party the next day,her friends were very happy."How wonderfully you sing!We haven't heard such a beautiful song before.Thank you for giving me the special gift."said her friend.And they learnt to sing it together.Later the girl became well-known in America.

61.The song Happy Birthday was written byA.
A.an American girl 
B.an American girl's grandma
C.an American boy
D.an American girl's friend
62.The girl was sad becauseC.
A.she didn't want to go to the party.
B.she would be busy that day.
C.she didn't have enough money to buy a gift.
D.she wasn't invited to the party.
63.What gift did she give her friend?D
A.A flower. 
B.A toy. 
C.An interesting book. 
D.A song.
64.What did her friends think of the song?It wasB.
A.boring        
B.beautiful      
C.exciting         
D.interesting
65.Which of the following is TRUE?D
A.The girl was still poor after writing the song.
B.The girl sang the song with her grandpa in her dream.
C.The girl's friends had heard the song before.
D.The girl became famous because of the song.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

7.On a hot summer day,Bob is talking to his friend Ann at the beach.( B is for Bob; A is for Ann.)A.Let's forget about him.
B.I can't believe it!
C.How about playing beach volleyball?
D.Pretty good!
E.So where should we start now?
F.What should we do to help Peter?
G.Do you know if Peter's coming?

B:Hi,Ann!I'm really happy to see you again.How's it going?
A:(86)D Nice to see you,too!
B:It's great that you come to join us!
A:I came because I like your idea:when you give,you're rich.
B:Right.That's why we had this plan to get our clean beach back.(87)G I remember he had the same idea and said he would try his best to come over.
A:I don't think he's coming.He just called and said it's too hot today and he wouldn't come.
B:(88)B He always says,"We can do this and that…."
A:Don't you know him?He only pays lip service to what should be done but seldom does anything.
B:I see.(89)A Steve and Helen will come and help us soon.
A:That's great.(90)E Should we pick up those bottles first?
B:Sure,let's go.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.He studied                to get good grades.(  )
A.carefully enoughB.enough carefully
C.careful enough   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.So far,the AIIB (亚投行)        57countries to be the founding members.(  )
A.attractedB.has attractedC.will attractD.have attracted

查看答案和解析>>

同步练习册答案